طب شناس
طبع و خواص و روش تهیه شیره انگور|طبع-و-خواص-شیره-انگور-در-طب-سنتی-ایرانی-اسلامی|خواص-شیره-انگور-در-طب-اسلامی|طبع شیره انگور

طبع و خواص شیره انگور در طب سنتی+ روش تهیه+ مصلح و مضرات

تاریخ انتشار: August 15, 2022

رای به این نوشته: 4.32/5 (269 رای)

شیره انگور عصاره غلیظ شده آب انگور است که خواص فراوانی دارد و مصرف آن به ویژه در فصول سرد سال بسیار توصیه می شود. شیره انگور را می توان از همه انواع انگور تهیه کرد اما بهترین انگور برای شیره گرفتن انگورهای پر آب و بدون دانه مانند عسگری و کشمشی هستند.

شیره انگور بسته به روش تهیه و نوع آنگور مصرف شده در تهیه آن انواع مختلفی دارد که البته اغلب طبع و خواص مشابهی دارند.

شیره سیاه، شیره عسلس و شیره سفید معروف ترین انواع شیره انگور هستند.

از شیره انگور استفاده های فراوانی می شود. هم در صبحانه و هم در تهیه انواع کیک و کلوچه و دسرهای خانگی کاربرد دارد. شربت شیره انگور نیز بسیار مفید است.

مصرف شیره انگور توان بدن را افزایش می دهد. شیره انگور خواص فراوانی دیگری نیز دارد که می توانید در این متن با آنها آشنا شوید. ما همچنین در این مقاله طبع و مضرات و مصلح شیره انگور را به شما معرفی می کنیم.

طبع شیره انگور چیست؟

همانطور که طبع انگور گرم و تر است، طبع شیره انگور در طب سنتی نیز گرم و تر ذکر شده است. بنظر می رسد گرمی شیره نسبت به انگور بالاتر باشد و از این رو توصیه می شود افراد با مزاج گرم کمی بیشتر در مصرف آن احتیاط کنند. شیره انگور با داشتن طبعی گرم گزینه مناسبی برای افراد سرد مزاج و همچنین خوراک مفیدی در زمستان و روزهای سرد است.

طبع شیره انگور
طبع شیره انگور

خواص شیره انگور در طب سنتی

شیره انگور دارای خواص فراوانی است و بسیار مغذی است و به روشهای مختلف می توان آن را را مصرف کرد از جمله خواص شیره انگور می توان به موارد زیر اشاره کرد:

[elementor-template id="6863"]

رفع گرفتگی کبد با شیره انگور

شیره انگور در رفع گرفتگی های مجاری کبد بسیار موثر است. به این منظور باید شیره انگور را همراه با سرکه انگور مصرف کرد.
روش تهیه سرکه شیره به این صورت است که مقداری شیره انگور را با یک دهم آن مقدار، سرکه انگور خانگی مخلوط کرده و حدود 3 دقیقه بجوشانید. برای هر بار مصرف 2 قاشق از این ترکیب را در یک لیوان آب حل کرده و میل کنید.

روش های مصرف شیره انگور

شیره انگور را می توان به روش های ی مختلف استفاده کرد ساده ترین روش مصرف شیره انگور به صورت ساده و شبیه به مربا در صبحانه است.همچنین می توان با استفاده از آن شربت درست کرد و شربت را نوشید.

تهیه حلوا به وسیله شیره انگور نیز یک روش عالی استفاده از این ماده مغذی است همچنین می‌توان از شیره انگور به عنوان شیرین کننده کیک‌ها و شیرینی‌ها نان‌های خانگی و جایگزین شکر در مربا ها استفاده کرد.

آنچه باید در مورد شیره انگور بدانید

روش تهیه شیره انگور

برای تهیه شیره انگور، انگورهای شسته شده را له کرده و آب می گیرند. آب انگور را از سافی های ریز یا پارچه نخی رد می کنند تا کاملا زلال و بدون تفاله باشد. سپس این آب را بر روی حرارت قرار داده و می جوشانند تا حجم آن به کمتر از یک سوم برسد و غلیظ و قوام یافته شود.

نکته طلایی تهیه شیره انگور استفاده از یک نوع خاک رس مخصوص شیره پزی است. ریختن این خاک در آب انگور باعث ته نشین شدن تفاله های باقی مانده می شود. همچنین ترشی آب انگور را گرفته و آن را کاملا شیرین می کند.

اضافه کردن خاک رس باعث شفاف و مرغوب شدن شیره تهیه شده می شود.

اگر شیره را در حین پخت زیاد و به صورت دورانی هم بزنید تا حدی که مانند خامه کشدار و غلیظ شود و رنگ آن به قهوه ای بسیار روشن و کرمی رنگ نزدیک شود، شیره سفید به دست آمده است.

شهر ملایر در استان همدان در تهیه شیره انگور مرغوب و درجه یک شهرت جهانی دارد.

مضرات و موارد منع مصرف شیره انگور

با توجه به اینکه شیره طبیعت گرم و تر دارد مصرف زیاد آن در گرم مزاجان، باعث بالا رفتن صفرا و حرارت بدن و سردرد و جوش زدن می شود.

بهتر است شیره انگور به مقدار زیاد و به تنهای میل نشود چون منجر به سوزش گلو می شود.

افراد کم تحرک با خوردن شیره خیلی زود چاق می شوند.

همچنین مصرف شیره انگور به دلیل داشتن قند بالا به افراد دیابتی توصیه نمی شود.

مصلح شیره انگور

در منابع طب سنتی از شیره انگور به نام دوشاب نیز نام برده‌اند و مصلح آن را تخم ریحان ذکر کرده‌اند. سرکه نیز باعث تعادل طبع شیره می شود.

طبع و خواص شیره انگور در طب سنتی ایرانی اسلامی و همچنین طبع و خواص شیره انگور در طب اسلامی و طبع شیره انگور در طب اسلامی و اینکه طبع شیره انگور چیست را می توانید در مقاله بالا مطالعه کنید. شیره انگور با شیر برای خوردن بسیار مزه خوبی دارد. طبع شیره انگور سرد است یا گرم برای طبیعت شیره انگور سرده یا گرمه ؟

علف گندم

طبع و خواص چلغوز در طب سنتی|طبع و خواص چلغوز در طب سنتی ایرانی و اسلامی

از چلغوز و خواص آن چه می دانید؟ + طبع، مضرات و مصلح

غذاهایی که نباید در هوای آلوده بخورید|در هوای آلوده این غذاها رو نخورید

در هوای آلوده این غذاها را نخورید!

طبع-و-خواص-مارچوبه-در-طب-سنتی-ایرانی-اسلامی

همه چیز درباره طبع و خواص مارچوبه در طب سنتی+ مضرات و مصلحات

طبع و خواص عرق بید در طب سنتی ایرانی و اسلامی|طبع عرق بید

عرق بید و 2 مصلح پر استفاده آن+ طبع، خواص و مضرات

طبع و خواص عرق خارخاسک در طب سنتی|طبع عرق خارخاسک

عرق خارخاسک و طبع و خواص آن در طب سنتی+ مضرات و مصلح

درمان افسردگی و بی خوابی با یک محصول طب سنتی

درمان "بی‌خوابی و افسردگی" با یک محصول دانش‌بنیان ایرانی

طبع-و-خواص-کاسنی-در-طب-سنتی

طبع و خواص کاسنی در طب سنتی