طبع و خواص سبزی جعفری در طب سنتی
طبع و خواص سبزی جعفری در طب سنتی

خواص و طبع جعفری در طب سنتی ایرانی اسلامی+ مصلحات+ طریقه مصرف

تاریخ نگارش

فوریه 23, 2022

دسته‌بندی

سبزی و صیفی

نظرات

{تعداد} پاسخ ها

جعفری یکی از انواع سبزی است که دارای برگ های سبز است و به صورت وحشی در برخی کشور ها از جمله ایران می روید، معمولا ارتفاع آن تا 70 سانتی متر می رود.از جعفری در برخی غذا ها مانند سوپ استفاده می شود که خواص بسیاری دارد.

جعفری را هم به صورت تر و تازه می شود استفاده کرد هم به صورت خشک شده.

جعفری برای رشد نیاز به نور و رطوبت زیادی دارد.جعفری گیاهی خوش عطر است که به عنوان ادویه و چاشنی نیز استفاده می شود.

تقریبا از تمام قسمت های جعفری مانند تخم، ساقه، برگ، ریشه و آب جعفری در مصارف مختلف پزشکی و خوراکی استفاده می شود.

اگر میخواهید درمورد طبع و خواص جعفری، موارد منع مصرف و مضرات، مصلحات و دیگر موارد مربوط به این نوع سبزی اطلاعات داشته باشید تا پایان این متن همراه ما باشید.

طبع سبزی جعفری سرد است یا گرم ؟

جعفری دارای مزاجی گرم و خشک است.به همین دلیل به افراد سرد مزاج توصیه می شود که جعفری بخورند.

خواص بی نظیر جعفری از دیدگاه طبی

جعفری کنترل کننده دیابت است.

جعفری ضد سرطان است.

جعفری از پوکی استخوان جلوگیری می کند.

جعفری تقویت کننده سیستم ایمنی است.

جعفری باعث رفع سوء هاضمه و گرفتگی معده می شود.

جعفری ضد تهوع است.

جعفری مانع از ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی می شود.

جعفری باعث دفع سنگ کلیه، سنگ صفرا و عفونت های مثانه می شود.

جعفری باعث کاهش وزن می شود.

جعفری خاصیت ضد التهابی دارد.

جعفری خاصیت کلاژن سازی و روشن سازی پوست را دارد.

جفری بدن را سم زدایی می کند.

جعفری برای رفع کولیک و نفخ شکم مفید است.

جعفری منبع غنی از آهن است و به رفع کم خونی کمک می کند.

جعفری بوی بد دهان را از بین می برد.

جعفری باعث تقویت سلامت چشم می شود و از ابتلا به اب مروارید جلوگیری می کند.

جعفری در درمان شوره سر و ریزش مو نیز موثر است.

جعفری اعصاب را تسکین می دهد.

جعفری را چطور مصرف کنیم؟

جعفری را علاوه بر اینکه در انواع سوپ،آش، خورش و سایر غذاها استفاده می شود، می توانیم به صورت دستورات داده شده نیز استفاده کرد که هر کدام خواص منحصر به فرد خود را دارند.

کسانی که سنگ کلیه دارند یک دسته جعفری را تمیز شسته و خرد کنید، سپس درون یک قابلمه آب ریخته و بجوشانید،بعد از ده دقیقه از صافی رد کنید و اب آن را درون یک بطری ریخته و در یخچال نگهداری کنید، هر روز یک لیوان میل کنند تا سنگ کلیه دفع شود.

برای کاهش وزن می توان یک دسته جعفری را شسته از وسط نصف می کنیم و داخل مخلوط کن می ریزیم، آب یک عدد لیمو ترش را به همراه نصف لیوان آب به جعفری ها اضافه میکنیم. هر روز صبح یک ربع قبل از صبحانه میل شود.

برای روشن شدن پوست مقداری جعفری را بجوشانید و از اب آن صبح و شب به صورت خود بزنید.

چای جعفری برای کم خونی عالی ست.

دمنوش جعفری برای تنگی نفس و گرفتگی صدا در سرما خوردگی بسیار مفید است.

مضرات جعفری و موارد منع مصرف آن

مصرف گیاه جعفری در دوران بارداری توصیه نمی شود، زیرا باعث انقباضات رحمی می شود و خطر سقط جنین را افزایش می دهد.

استفاده از روغن جعفری در زنان باردار باعث سرگیجه و تشنج می شود.

اگزالات موجود در جعفری برای افرادی که به نقرس مبتلا هستند مضر است.

مصرف بی شاز حد جعفری ممکن است باعث حساسیت پوست نسبت به نور خورشید شود.

استفاده از آب جعفری به زنان شیرده توصیه نمی شود.

جعفری ممکن است باعث تداخل با داروهایی که ضد انعقاد خون هستند بشود.

زیاده روی در مصرف جعفری باعث کند شدن جریان خون می شود.

مصلح جعفری چیست؟

کاسنی و بادرنجبویه از مصلحات جعفری هستند‌.

همچنین مصرف جعفری همراه با ترشیها خواص آن را تقویت میکند.

کلمات کلیدی: طبع جعفری سرده یا گرمه ؟ طبع جعفری سرد است یا گرم ؟

5 پاسخ

  1. جا داره تشکر کنم از سایت خوبتون بابت زحماتی که برای نوشتن این مطالب کشیدین!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *