طبع و خواص لوبیا قرمز در طب سنتی ایرانی و اسلامی
طبع و خواص لوبیا قرمز در طب سنتی ایرانی و اسلامی

طبع و خواص لوبیا قرمز در طب سنتی+ مضرات و مصلح

تاریخ نگارش

ژوئن 4, 2022

دسته‌بندی

حبوبات و غلات

نظرات

{تعداد} پاسخ ها

لوبیا یکی از انواع حبوبات و از گونه های پر استفاده حبوبات است. انواع مختلفی دارد و لوبیاقرمز یکی از انواع آن است. از آنجایی که شکل ظاهری لوبیا قرمز به ساختار آنانومیک کلیه انسان شبیه است، در انگلیسی و برخی زبانهای خارجی دیگر به آن لوبیا کلیوی Kidney bean می گویند.

لوبیا قرمز اغلب در مناطق گرمسیری کشت می شود و در جهان برزیل بیشترین میزان لوبیا قرمز را تولید می کند.

لوبیا قرمز در ایران و در ترکیب غذاها و آشهای مختلفی استفاده می شود و خواص فراوانی دارد. برخی لوبیا را به دلیل داشتن پروتئین بالا، جایگزین مناسبی برای گوشت می دانند و مصرف آن را به گیاهخواران توصیه می کنند.

در این مطلب با بعد از بررسی طبع و مزاج لوبیاقرمز، خواص متعدد آن را معرفی خواهیم کرد و همچنین اطلاعات مفیدی درباره عوارض و مضرات مصرف لوبیا قرمز به شما ارائه می دهیم. در پایان مصلحات لوبیا قرمز معرفی می شوند تا به کمک آن، بتوانید بیشترین بهره را از مصرف لوبیا قرمز ببرید.

طبع لوبیا قرمز سرد است یا گرم؟

در منابع طب سنتی آمده است که طبع لوبیا قرمز گرم و تر است. بنظ می رسد که مصرف لوبیا در زمستان و روزهای سرد، فواید بیشتری برای بدن داشته باشد. همچنین افراد با مزاج سرد، بهره بیشتری از خواص لوبیا قرمز می برند. افراد گرم مزاج نیز بهتر است لوبیا قرمز را همراه با مصلح میل کنند و از زیاده روی در مصرف آن خودداری کنند.

طبع لوبیا قرمز در طب سنتی
طبع لوبیا قرمز در طب سنتی

از خواص لوبیا قرمز چه می دانید؟

  • لوبیا قرمز با داشتن سدیم و پتاسیم بالا، باعث کاهش فشارخون بالا می شود.
  • لوبیا قرمز به عضله سازی و بازیابی توان در ورزشکاران کمک می کند. لوبیا قرمز خوراک مناسب و پر خاصیتی برای ورزشکاران و بدنسازان است.
  • لوبیا قرمز از ابتلا به بیماریهای قلب جلوگیری می کند و با تقویت قلب، مبارزه با بیماریها را آسان می کند.
  • لوبیا قرمز موجب تقویت استخوانها و دندانها در کودکان و نوزادان می شود.
  • لوبیا قرمز موجب تقویت و رشد صحیح مغز در کودکان و نوزادان می شود.
  • لوبیا قرمز موجب کاهش کلسترول بد خون می شود.
  • لوبیا قرمز مصرف آن در افراد دیابتی موجب کنترل سطح قند خون می شود و از افزایش قند خون جلوگیری می کند.
  • لوبیا قرمز سرشار از فیبر است و باعث ایجاد احساس سیری در افراد می شود. به همین دلیل گزینه مناسبی برای رژیم های غذایی لاغری و کاهش وزن است.
  • لوبیا قرمز مقوی کلیه و دستگاه ادراری است و بیماری های مربوط به آن را درمان می کند.
  • لوبیا قرمز ادرار آور است و موجب فعال ماندن کلیه می شود. همچنین در دفع سنگ کلیه و کاهش دردهای مربوط به آن بسیار موثر است.
  • لوبیا قرمز خواص ضد التهابی دارد و از خمیر آن برای درمان مشکلات پوستی نظیر اگزما و لک و پیسی استفاده می شود.
  • لوبیا قرمز از ابتلا به نقرس پیشگیری می کند و ریسک ابتلا به این بیماری را کاهش می دهد.
  • سرشار از پروتئین است.
  • لوبیا قرمز در پیشگیری و درمان بیماری میگرن موثر است.
  • خواص ضد سرطانی دارد و به ویژه به دلیل فیبر بالایی که دارد از ابتلا به سرطانهای معده و روده پیشگیری می کند.
  • لوبیا قرمز در درمان یبوست موثر است.
  • لوبیا قرمز خوراک مناسبی برای افرادی است که به دلیل گیاهخوار بودن یا بیماری های خاص، از مصرف گوشت منع شده اند.
  • لوبیا قرمز در افزایش میل و قوای جنسی نیز تاثیر دارد.

مصرف لوبیا قرمز چه عوارض و مضراتی دارد؟

  1. لوبیا قرمز نیز مانند سایر حبوبات نفاخ است و زیاده روی در مصرف آن باعث نفخ، ورم شکم و معده و دل درد می شود. به منظور رفع این مشکل علاوه بر دقت در میزان مصرف، بهتر است لوبیا را دست کم یک روز قبل از مصرف در آب سرد خیسانده و چند بار آب آن را در طول روز عوض کنید.
  2. افرادی که مبتلا به یبوست حاد هستند یا سندرم روده تحریک پذیر دارند، بهتر است مصرف لوبیا قرمز را به حداقل برسانند.
  3. به دلیل داشتن مقادیر بالای آهن، زیاده روی در مصرف آن موجب اختلالات و آسیب های مغزی می شود.
  4. مصرف بی رویه آن موجب نوعی مسمومیت توسط ماده هماگلوتین  می شود که آثار آن، بروز اسهال و استفراغ است.
  5. مصرف آن در زمان قاعدگی، خون ریزی را افزایش می دهد.
  6. زنان باردار نباید در مصرف لوبیا قرمز زیاده روی کنند. در برخی موارد مشاهده شده که لوبیا قرمز موجب سقط جنین در سه ماهه نخست شده است.
  7. زیاده روی در مصرف آن به ویژه در وعده شام باعث بد خوابی و دیدن خوابهای آشفته می شود.

مصلح لوبیا قرمز چییست؟

برای از بین بردن نفخ ناشی از مصرف لوبیا قرمز و دیگر حبوبات می توان از نعنا و پونه تازه یا عرق نعنا و عرق پونه یا عرق زنیان استفاده کرد.

پختن لوبیاقرمز همراه با گوشت، خواص آن را بهبود می بخشد.

بهترین مصل برای لوبیا قرمز زیره، زنجبیل، روغن زیتون، آویشن و دارچین است.

2 پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *