طبع و خواص عرق شنبلیله در طب سنتی
طبع و خواص عرق شنبلیله در طب سنتی

همه چیز در مورد طبع و خواص عرق شنبلیله در طب سنتی

تاریخ نگارش

جولای 25, 2022

دسته‌بندی

عرقیات

نظرات

{تعداد} پاسخ ها

عرق شنبلیله از سبزی شنبلیله گرفته می شود. شنبلیله را احتمالا به عنوان مهمترین ترکیب سبزی قورمه به خاطر بیاورید اما این سبزی که عطر و طعم به خصوصی دارد، خواص درمانی و دارویی فراوانی در خود گنجانده است که حتما برایتان جالب است.

گفته می شود که عرق شنبلیله در میان گیاهان و ترکیبات دارویی کمترین عارضه را دارد و تقریبا بدون عوارض است.

شنبلیله بومی کشور ایران است و علاوه بر اینکه در نقاط مختلف کشورمان ایران می روید، بیشتر در کشورهایی مانندمصر، هند، الجزیره، ایتالیا و اسپانیا نیز کشت می شود و کاربرد دارد.

شنبلیله در آشپزی، کلوچه و نان پزی و… کاربرد دارد. از شنبلیله به صورت تازه، خشک شده، سرخ شده و … استفاده می شود . همچنین از شنبلیله به روش تقطیر عرق شنبلیله گرفته می شود که کاربردهای طبی و درمانی متعددی دارد و ما در این متن به اختصار آن را مورد بررسی قرار داده ایم.

برای کسب اطلاع در مورد طبع، خواص، مضرات و مصلح عرق شنبلیله تا پایان این متن همراه ما باشید.

طبع عرق شنبلیله سرد است یا گرم؟

طبق آنچه که در منابع معتبر طب سنتی و ایرانی و اسلامی آمده، طبع شنبلیله گرم و خشک است. بنابراین می توانیم نتیجه بگیریم که طبع عرق شنبلیله گرم است.

کارشناسان معتقدند که گرمی شنبلیله و عرق شنبلیله بالا نیست و خشکی آن هم به اندازه است. از این جهت ازجمله سبزیهایی است که گرمی آن به اعتدال نزدیک است. و مصرف آن در افراد گرم مزاج و سردمزاج با رعایت اندازه و نوع مصرف بلامانع است.

طبع عرق شنبلیله
طبع عرق شنبلیله

خواص عرق شنبلیله از دیدگاه طب سنتی

میزان مصرف مجاز عرق شنبلیله در روز سه استکان است که بهتر است این مقدار را با فاصله های شش یا هشت ساعته میل کرد. بهترین زمان مصرف آن بعد از هر وعده غذایی است. در این صورت خواص و فواید خود را بیشتر بروز می دهد. از جمله خواص عرق شنبلیله می توانیم به این موارد اشاره کنیم:

  • موجب کاهش قند خون می شود و از بالا رفتن قند خون جلوگیری می کند. به همین دلیل مصرف آن برای افراد مبتلا به دیابت مفید است.
  • عرق شنبلیله در کاهش و درمان ریزش مو بسیار موثر است.
  • لاغری مفرط را درمان می کند و با تحریک اشتها موجب وزن گیری استاندارد و به اندازه می شود.
  • اشتها آور است و میل بهخوردن را در افرادی که بی اشتها و بی میل به غذاها هستند تحریک می کند.
  • در درمان کم خونی تاثیر بسزایی دارد.
  • در کاهش و درمان نفخ شکم موثر است.
  • ویتامین ها و مواد معدنی فراوانی دارد و بسیار مغذی است.
  • کلسترول بد خون را کاهش می دهد.
  • مقوی و محافظ قلب است.
  • موجب وزن گیری بهتر کودکان می شود.
  • سوءهاضمه را درمان می کند.
  • گوارش را بهبود می بخشد.
  • تقوت کننده لوزالمعده است.
  • موجب تولید گلبولهای قرمز تازه و با کیفیت و سالم می شود.
  • هورمونهای زنانه را تنظیم می کند و با داشتن ترکیباتی شبیه به استروژن، موجب شکل گیری اندام های زنانه به خوبی می شود. به ویژه در سفت کردن و بزرگتر شدن سایز سینه ها موثر است.
  • در مادرانی که دوران شیردهی را پشت سر می گذارند موجب افزایش شیر می شود و کیفیت شیر و مواد مغذی آن را نیز بالا می برد.
  • در بهبود و التیام سریعتر زخم ها و خراشهای سطحی پوست موثر است.
  • مانع از گرفتگی عروق می شود.
  • موجب پیشگیری از بیماری پلاگرا می شود.
  • موجب تقویت استخوانها می شود.
  • شکل گیری توده های استخوانی در کودکان در سن رشد را افزایش می دهد.
  • بهبود دهنده عملکرد معده و دستگاه گوارش است.
  • در بهبود حالات روحی و درمان بیماری های روحی و فکری موثر است.
  • چربی خون را کاهش می دهد.
  • پیاز مو را محکم می کند.
  • انرژی زا و نیروبخش است.
  • ملین است.
  • قوای جنسی را افزایش می دهد.
  • در درمان آسم موثر است.

عوارض و مضرات عرق شنبلیله

عرق شنبلیله عوارض خاصی ندارد. مگر اینکه در مصرف آن اندازه رعایت نشود و بی رویه و به مقدار زیاد مصرف شود که در این صورت می تواند موجب عوارضی نظیر سرگیجه، حالت تهوع، نفخ زیاد و دل درد، اسهال و… شود.

در برخی افراد که سابقه حساسیت و آلرژی دارند، ممکن است ایجاد واکنش های آلرژیک و حساسیت پوستی کند.

عرق و ادرار را بد بو می کند.

افرادی که به بادام زمینی حساست دارند، به دلیل شباهت بالای ترکیبات شنبلیله به بادام زمینی، بهتر است از مصرف شنبلیله و عرق شنبلیله پرهیز کنند.

موجب افت قند خون می شود. افراد مبتلا به دیابت بهتر است از این عرق همزمان با مصرف انسولین و دیگر داروهای کاهش قند خون استفاده نکنند.

مصرف آن در بارداری بدون مشورت با پزشک توصیه نمی شود.

مصلح عرق شنبلیله چیست؟

 مصلحات عرق شنبلیله و گیاه شنبلیله مشابه هستند.

کاسنی، سکنجبین، انیسون، انار شیرین و خرفه و اسفناج به عنوان بهترین گزینه ها برای تعدیل طبع و خواص شنبلیله و عرق شنبلیله معرفی شده اند.

یک پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *