طبع و خواص گوشت کبک در طب سنتی
طبع و خواص گوشت کبک در طب سنتی

طبع و خواص گوشت کبک در طب سنتی ایرانی و اسلامی+ مضرات و مصلح

تاریخ نگارش

آگوست 16, 2022

دسته‌بندی

محصولات حیوانی

نظرات

{تعداد} پاسخ ها

گوشت کبک از جمله گوشت های حلال لذیذی است که خاصیت های شگفت انگیزی دارد. طعم گوشت کبک در مقایسه با گوشت مرغ، شترمرغ و بوقلمون بهتر بوده و همچنین از ارزش غذایی بالایی برخوردار است.

نکته حائز اهمیت در مورد گوشت کبک آن است که از آنجایی که این گوشت سفت است، بهتر است بلافاصله پخته نشود و مدتی در هوای آزاد بماند.

گوشت کبک به دلیل لطیفی و زود هضم بودن آن طرفداران زیادی دارد.

کبک را معمولا شکار می کنند و شرط حلال بودن آن شکار این است که کبک آزاد باشد و امکان فرار کردن آن فراهم باشد. جوجه کبک که توان دویدن ندارد و نحیف است اگر شکار شود حرام است.

طبع گوشت کبک سرد است یا گرم؟

شاید برای شما هم سوال شده باشد که طبع و مزاج گوشت کبک گرم است یا سرد؟ تر است یا خشک؟ در پاسخ به این سوال باید گفته شود که، طبع گوشت کبک گرم و خشک است. کبک چون پرندا ایآزاد و وحشی است گوشت گرمی دار و به همین دلیل برای افراد سردمزاج گوشت مفیدی به شمار می رود.

خواص گوشت کبک در طب سنتی

همانطور که گفته شد، گوشت کبک از ارزش غذایی بالایی برخوردار است. گوشت کبک حاوی مواد معدنی بسیاری بوده و برای پیشگیری و درمان بسیاری از عارضه ها مفید است.

در ادامه به بررسی خواص گوشت کبک خواهیم پرداخت؛ این خواص شامل موارد زیر میباشند:

  • دفع سموم از بدن و افزایش فعالیت کلیه ها: گوشت کبک سبب تولید کمتر اسید اوریک در بدن شده و در نتیجه فعالیت کلیه ها را افزایش داده و به دفع سموم از بدن کمک میکند.
  • تب بر: گوشت کبک جهت درمان واکنش های سرمایشی و گرمایشی که در بدن رخ میدهد، مناسب بوده و میتواند تب را قطع کند.
  • تقویت قوای جسمانی
  • تقویت کننده ی حافظه
  • سبب رفع ضعف عمومی بدن
  • پیشگیری از عفونت‌های تنفسی
  • تب بر
  • برطرف کننده ی مشکلات و ناراحتی‌های عصبی
  • منبع غنی از پتاسیم
  • حاوی کلسیم
  • دارای مقادیری فسفر
  • پیشگیری کننده ی بسیاری از عفونت های تنفسی
  • درمان مشکلات و ناراحتی های عصبی و ضعف اعصاب
  • حاوی مقادیری منیزیم
  • کمک به روند درمان یرقان
  • تقویت کننده ی چشم ها
  • دارای مقادیر اندکی آهن
  • کمک به لاغری و تناسب اندام
  • کمک به روند درمان بیماری صرع
  • حاوی مقدار کمی گوگرد
  • رفع کننده ی بیخوابی های شبانه
  • تسکین دهنده و درمان کننده ی درد مفاصل
  • تقویت کننده ی نیروی جنسی
  • مناسب جهت استفاده ی افرادی که در دوران نقاهت بیماری هستند.
  • مناسب جهت درمان بیماری های سرد بلغمی
  • درمان کننده ی بیماری های مربوط به سردی مغز
  • خون ساز
طبع گوشت کبک
طبع گوشت کبک

گوشت کبک و اعصاب

اگر برای مشکلات عصبی به متخصص مراجعه کنید، متخصص جهت درمان مشکلات عصبی شما، علاوه بر تجویز داروهای مختلف، به شما برنامه غذایی نیز ارائه میدهد تا رژیم غذایی خود را اصلاح کنید.

بیشتر متخصصان از گوشت کبک بهره میبرند؛ که میتواند در بهبود اینگونه بیماری ها و مشکلات عصبی موثر واقع شود.

استفاده مداوم از این ماده غذایی، میتواند سبب مقاومت در برابر فشار های عصبی شود.

گوشت کبک و جلوگیری از ابتلا به بیماری های قلبی

گوشت کبک به میزان کمی چربی دارد، و همین موضوع یکی از عوامل مهم در پیشگیری از عوارض قلبی و عروقی به شمار میرود.

جایگزین کردن گوشت کبک در رژیم غذایی خود بسیار مفید و کارآمد میباشد؛ چرا که گوشت کبک حاوی کلسترول پایینی بوده و برای سلامت قبل نیز بسیار مناسب میباشد.

علاوه بر آن، گوشت کبک منبع غنی از پتاسیم بوده و این موضوع سبب میشود که مصرف گوشت کبک برای افرادی که فشار خون بالا دارند نیز مناسب باشد.

چربی پایین و پروتئین بالای گوشت کبک سبب میشود که مصرف این گوشت برای کودکان، بزرگسالان و سالمندان مفید و سودمند باشد.

گوشت کبک و تقویت نیروی جسمانی

گوشت کبک مورد استفاده ی بسیاری از ورزشکاران قرار میگیرد.

گوشت کبک به دلیل ارزش غذایی بالایی که دارد جهت افزایش استقامت و تقویت نیروی جسمانی در افراد بسیار موثر عمل میکند.

علاوه بر آن، از دیگر خصوصیات گوشت کبک میتوان به تقویت قوای جنسی نیز اشاره کرد.

همانطور که گفته شد، گوشت کبک میتواند در کاهش دوره نقاهت بیماری ها نیز به افراد کمک کند.

گوشت کبک و تقویت حافظه

از دیگر خواص گوشت کبک میتوان به بهبود و تقویت حافظه اشاره کرد.

گوشت کبک جهت تقویت حافظه بسیار مفید است؛ بنابراین اگر به دنبال تقویت و افزایش فعالیت حافظه خود هستید، بهتر است گوشت کبک را جایگزین گوشت دیگر پرندگان در رژیم غذایی خود کنید.

گوشت کبک و جلوگیری از پوکی استخوان

شما با قرار دادن گوشت کبک در رژیم غذایی خود میتوانید از پوکی استخوان جلوگیری کرده و همچنین بدن خود را مقاوم ساخته و کمک زیادی به بافت های استخوانی خود کنید.

بنابراین پیشنهاد میشود که اگر به دنبال دستیابی به این خواص هستید، مصرف گوشت کبک را در برنامه غذایی خود بگنجانید.

گوشت کبک و بهبود قدرت بینایی

بهبود و تقویت حس بینایی، از دیگر خواص گوشت کبک میباشد. این خاصیت سبب شده است که گوشت کبک در بین عموم مردم محبوبیت پیدا کند.

با مصرف گوشت کبک به راحتی میتوان از بسیاری بیماری ها و مشکلات جلوگیری کرده و خود را در برابر آنها مقاوم سازید.

مضرات و منع مصرف گوشت کبک

گوشت کبک نیز مانند هر ماده خوراکی دیگری در کنار مزایا و خواصی که دارد، دارای مضرات و منع مصرف هایی برای برخی از افراد است.

در ادامه به موارد منع مصرف گوشت کبک برای برخی افراد خواهیم پرداخت.

گوشت کبک برای چه افرادی مناسب نیست؟

به طور کلی گوشت کبک برای افراد زیر مناسب نمیباشد:

  • افرادی که گرم مزاج هستند: مصرف گوشت کبک به دلیل طبع گرم و خشکی که دارد برای افرادی که مزاج گرم دارند مناسب نمیباشد.
  • اشخاصی که چربی خون بالا دارند: گوشت کبک نیز مانند دیگر گوشت ها، منبع چربی های اشباع شده است و بنابراین زیاده روی در مصرف آن برای اشخاصی که دچار چربی خون بالا هستند، مضر میباشد.
  • افرادی که مستعد ابتلا به یبوست هستند: گوشت کبک به دلیل مزاج خشکی که دارد سبب ایجاد یبوست در افرادی که مستعد ابتلا به یبوست هستند میشود؛ بنابراین توصیه میشود که این افراد از مصرف گوشت کبک خودداری کنند.

همچنین توجه داشته باشید که مصرف بیش از اندازه ی گوشت کبک میتواند سبب ایجاد خارش در بدن شود.

علاوه بر آن، توصیه میشود که گوشت کبک را در هوای گرم مصرف نکنید و چنانچه ساکن مناطق گرم هستید نیز از مصرف گوشت کبک خودداری کنید.

مصلحات گوشت کبک چه چیزهایی هستند؟

از آنجایی که طبع گوشت کبک گرم است، بهتر است اولا از مصرف زیاد آن خودداری شود، و به صورت کنترل شده و مناسب از گوشت کبک استفاده شود، ثانیاً بهتر است در کنار گوشت کبک از ترشی های طبیعی و همچنین مصلح آن که سکنجبین میباشد استفاده کنید تا مزاج گوشت کبک اصلاح شود.

یک پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *