خواص آبگوشت بختیاری در طب سنتی
خواص آبگوشت بختیاری در طب سنتی

طبع و خواص آبگوشت بختیار در طب سنتی+ 9 عارضه آبگوشت بختیاری

تاریخ نگارش

نوامبر 25, 2022

دسته‌بندی

خوراک و کباب

نظرات

{تعداد} پاسخ ها

آبگوشت بختیار یکی از انواع آبگوشت های بسیار خوشمزه و لذیذ میباشد که پیشنهاد میکنیم حتما آن را امتحان کنید و از مزه و عطر فوق العاده آن لذت ببرید.

جدول دسترسی سریع

آبگوشت بختیاری به دلیل داشتن برنج دانه ریز بسیار مقوی بوده و به همین دلیل متفاوت تر از آبگوشت های دیگر بوده و خواص بیشتری را نیز در خود جای داده است.

همانطور که گفته شد، آبگوشت بختیار دارای خواص فراوانی است. در ادامه این مطلب به بررسی این خواص خواهیم پرداخت. پس از آن، مضرات و منع مصرف های این آبگوشت متفاوت را نیز برای شما بازگو خواهیم کرد.

طبع آبگوشت بختیار

جالب است بدانید که طبع و مزاج آبگوشت بختیاری رو به گرمی است و بنابراین توصیه می شود که این غذای خوشمزه را بیشتر در فصول سرد سال میل کنید.

البته برخی از اطباء طب سنتی معتقدند که طبع آبگوشت بختیار معتدل است؛ زیرا مواد تشکیل دهنده ی آن برخی دارای طبعی سرد و برخی نیز دارای طبعی گرم هستند.

خواص فوق العاده ی‌ آبگوشت بختیار

در ابتدا خوب است بدانید، مواد به کار رفته در آبگوشت بختیار شامل پیاز، سیر، دنبه نمک، فلفل سیاه، زردچوبه، گوشت گوسفندی، نخود، لوبیا سفید و همچنین برنج دانه ریز میباشند.

انتظار میرود مواد به کار رفته در آبگوشت بختیار به طور مستقیم دلیل خواص فوق العاده ی این آبگوشت لذیذ باشند. این خواص شامل موارد زیر میشوند:

  • حاوی ویتامین های گروه A
  • منبع غنی از ویتامین های گروه B
  • سرشار از سلنیوم
  • حاوی فسفر
  • منبع خوب منیزیم
  • کمک به درمان یبوست
  • حاوی منابع سرشار گوگرد
  • دارای پتاسیم
  • مناسب برای مادران شیر ده به دلیل دارا بودن خواص شیر افزایی
  • حاوی آهن
  • دارای مس
  • سرشار از پروتئین
  • بسیار مغذی و انرژی زا
  • افزایش قوای جنسی
  • سرشار از نشاسته
  • مناسب برای لاغری و تناسب اندام
  • دارای آسپیرین
  • زیاد کننده منی
  • مفید برای طحال
  • دارای خاصیت ضد التهابی
  • حاوی آنتی بیوتیک
  • دارای خواص ضد ویروس
  • سبب افزایش احتمال دختر زایی
  • موجب افزایش مقاومت در برابر عفونت ها
  • بهبود دهنده ی زخم های قرنیه ی چشم
  • مناسب جهت تسریع روند درمان قولنج کبد
  • دفع کننده ی سدیم
  • مناسب برای افراد مبتلا به کم خونی
  • درمان کننده ی سنگ کیسه صفرا
  • بهبود دهنده ی آب مروارید
  • کمک به درمان سرطان پروستات
  • مناسب برای معده های ضعیف
  • نرم کننده ی سینه
  • مناسب برای افراد مبتلا به بیماری های کلیوی و ریوی
  • مناسب برای تقویت حافظه
  • درمان کمر درد
  • کمک به درمان بواسیر خونی
  • بهبود دهنده ی التهاب مفاصل
  • مناسب جهت استفاده ی افرادی که به نرمی استخوان دچار هستند.
  • تسریع روند درمان یرقان
  • بهبود ضعف اعصاب
  • جلوگیری از ابتلا به سرطان روده بزرگ
  • درمان کننده ی اسهال و حتی اسهال خونی
  • سبب رشد قد
  • افزایش انرژی بدن
  • مناسب جهت استفاده ی افرادی که به چسبندگی پلاکت های خون دچار هستند.
  • بهبود دهنده ی ورم دستگاه تناسلی
  • مناسب جهت درمان نازایی
خواص ابگوشت بختیاری
خواص ابگوشت بختیاری

جلوگیری از ابتلا به سرطان روده بزرگ با آبگوشت بختیار

یکی از موادی که در آبگوشت بختیار به کار میرود، لوبیا سفید است. لوبیا سفید جهت کاهش خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ بسیار تاثیر گذار بوده و این خاصیت به ویژه در زنان تاثیر بیشتری را دارد.

این خاصیت لوبیا سفید که در آبگوشت بختیار وجود دارد به قدری است که شما میتوانید با مصرف ۲ قاشق غذاخوری لوبیا سفید، دو بار در هفته، از ابتلا به سرطان روده بزرگ جلوگیری کنید.

افزایش سوخت و ساز بدن با مصرف آبگوشت بختیار

یکی از فواید آبگوشت بختیار افزایش سرعت سوخت و ساز بدن میباشد. شما میتوانید با مصرف این غذای لذیذ، به راحتی جذب اکسیژن در بدن را افزایش داده و سوخت و ساز بدن خود را افزایش دهید.

افزایش انرژی بدن با مصرف آبگوشت بختیار

اگر هفته ای پرکار را پیش رو دارید، در آخر هفته ها آبگوشت بختیار میل کنید؛ چرا که این غذای خوشمزه، با دارا بودن لوبیا سفید در خود، دارای فیبر محلول میباشد و باعث افزایش انرژی میشود.

علاوه بر آن، آبگوشت بختیار سبب تعادل قند خون در بدن شده و کسانی که در طول روز فیبر زیادی مصرف میکنند سطح قند خون آن ها را نیز کنترل خواهد کرد. افزایش فیبر در رژیم غذایی شما برای کاهش قند خون بسیار موثر است.

کمک به بهبود سنگ کلیه با مصرف آبگوشت بختیار

لوبیا سفید موجود در آبگوشت بختیار میتواند سنگ کلیه را تا حد قابل توجهی کاهش دهد. اگر از بیماری سنگ کلیه رنج میبرید، بهترین راه حل این است که لوبیا سفید را میل کنید. پس چه بهتر که آبگوشت بختیار را که دارای لوبیا سفید نیز میباشد امتحان کنید.

مصرف آبگوشت بختیار، سبب تحریک بدن شده و باعث میشود که سنگ کلیه را دفع کرده و همچنین بیماری پیشرفت نداشته باشد.

تقویت حافظه و پیشگیری از زوال عقل با آبگوشت بختیار

مصرف آبگوشت بختیار به دلیل موادی که در آن به کار رفته است دارای خواص بی نظیری است. از جمله ی این خواص، افزایش ظرفیت مغز میباشد که میتواند گنجایش مغز شما را افزایش دهد.

همچنین، افراد مسن میتوانند جهت پیشگیری از زوال عقل از آبگوشت بختیار استفاده کنند. این غذای خوشمزه برای کودکان نیز مفید میباشد.

کمک به سلامت قلب با مصرف آبگوشت بختیار

آبگوشت بختیار سبب حفاظت از قلب شما میشود. این خاصیت به دلیل داشتن مواد مغذی در داخل آبگوشت بختیار بوده که سبب میشود سطح کلسترول خون کاهش پیدا کرده و سلامت قلب تضمین شود.

علاوه بر آن، مواد بکار رفته در آبگوشت بختیار با ترکیبات مضری که از سوی خوراکی های ناسالم جذب بدن میشوند مبارزه کرده و باعث کاهش آنها میشود.

همچنین، لوبیا سفید موجود در آبگوشت بختیار دارای فولات میباشد که هوموسیستئین خون را کاهش میدهد.

آبگوشت بختیار و کمک به بهبود افسردگی

آمینو اسید برای سلامت بدن ضروری بوده و سبب ترشح هورمون سروتونین میشود. این هورمون قادر است استرس های روزمره را کاهش دهد. چنانچه میخواهید افسردگی خود را کاهش دهید بهتر است آبگوشت بختیار را امتحان کنید؛ چرا که لوبیا سفید موجود در این آبگوشت سبب بهبود خلق و خوی شما میشود.

کاهش فشار خون با مصرف آبگوشت بختیار

لوبیا سفید موجود در آبگوشت بختیار، دارای موادی میباشد که سبب حفظ سطح فشار خون میشود. کسانی که به فشار خون بالا مبتلا هستند میتوانند با مصرف آبگوشت بختیار، سبب حفظ و کاهش سطح فشار خون در خود شوند.

مصرف آبگوشت بختیار برای خانم های باردار

چنانچه بارداری سالمی را میگذرانید، مصرف آبگوشت بختیار به دلیل دارا بودن لوبیا سفید در آن، که منبع فولات اسید میباشد، برای شما بسیار مفید خواهد بود.

خوب است بدانید که مصرف لوبیا سفید در ماه های اولیه بارداری توصیه شده است. همچنین، فولات اسید باعث کاهش خطر ابتلای نوزاد به بیماری های مشکل ساز خواهد شد. علاوه بر آن، لوبیا سفید میتواند سبب تقویت سیستم ایمنی بدن شود.

درمان کم خونی با مصرف آبگوشت بختیار

به دلیل مواد موجود در آبگوشت بختیار، این غذای خوش طعم دارای آهن میباشد که برای رشد گلبول های قرمز خون بسیار لازم و ضروری است. شما میتوانید جهت درمان کم خونی خود آبگوشت بختیار را در برنامه ی غذایی خود جای دهید.

کاهش خطر ابتلا به سرطان با آبگوشت بختیار

لوبیا سفید موجود در آبگوشت بختیار، توانایی مبارزه با بیماری سرطان را دارا میباشد؛ این توانایی به دلیل فیبر موجود در آن بوده که میتواند از سرطان های مختلف پیشگیری کند.

علاوه بر آن، لوبیا سفید موجود در آبگوشت بختیار سبب دفع سموم از بدن میشود.

همچنین، فلاونوئید موجود در آن با رشد سلول های سرطانی مبارزه میکند. فیبر موجود لوبیا سفید آبگوشت بختیار، سبب جلوگیری از سرطان مقعدی شده و همانطور که گفته شد، امکان ابتلا به سرطان روده ای را نیز کاهش میدهد.

آبگوشت بختیار و سلامت دستگاه گوارش

از دیگر خواص آبگوشت بختیار، که به دلیل وجود لوبیا سفید در آن است، میتوان به سلامت دستگاه گوارش اشاره کرد. لوبیا سفید موجود در آبگوشت بختیار سبب تسهیل عملکرد دستگاه گوارش شده و همچنین باعث میشود تا حرکت روده ها بهبود پیدا کرده و همچنین دستگاه گوارش بتواند عملکرد خود را به خوبی و سهولت انجام دهد.

حفظ ظرفیت عصبی مغز با مصرف آبگوشت بختیار

از آنجایی که اگر لوبیا سفید را به صورت مستمر مصرف کنید، به حفظ ظرفیت عصبی مغز خود کمک خواهید کرد، میتوانید آبگوشت بختیار را به دلیل دارا بودن لوبیا سفید مورد استفاده قرار دهید. لوبیا سفید عضلات مغز را بهینه سازی کرده و یک راه مناسب جهت کنترل ظرفیت حرکتی انسان به شمار میرود.

آبگوشت بختیار و تناسب اندام

لوبیا سفید موجود د آبگوشت بختیار دارای شاخص گلیسمی کمی می باشد؛ این امر سبب می شود تا سطح انرژی بدن شما افزایش پیدا کند. خوب است بدانید که شاخص گلیسمی کم سبب می شود تا فرآیند کاهش وزن به شکل ویژه ای انجام شود.

علاوه بر آن، جالب است بدانید که زمانی که قند خون بالا رود، بدن انسان به طور طبیعی سطح انسولینی را که تولید می کند افزایش می دهد. چنانچه سطح قند خون شما بیش از حد بالا باشد، سبب ایجاد چاقی می شود. لوبیا سفید یک مهار کننده آلفا آمیلاز می باشد و سبب کاهش سطوح چربی می شود. بنابراین شما با مصرف آبگوشت بختیار، کمتر دچار ضعف و گرسنگی خواهید شد.

آبگوشت بختیار و پیشگیری از ابتلا به دیابت

آبگوشت بختیار برای جلوگیری از احتمال ابتلا به بیماری های قند خون مفید می باشد. شما می توانید برای جلوگیری از دیابت آبگوشت بختیار را در برنامه غذایی خود جای دهید.

آبگوشت بختیار و جریان خون منظم

لوبیا سفید موجود در آبگوشت بختیار سبب می شود تا جریان خون به شکل ویژه ای شکل بگیرد. لوبیا سفید سبب دریافت بیشتر منیزیم می شود و نقش مهمی در سلامت بدن انسان دارد.

از فواید لوبیا سفید می توان به تنظیم ریتم قلب ، انقباض ماهیچه و انتقال پیام های عصبی اشاره کرد. منیزیم موجود در لوبیا سفید سبب حفظ سلامت عروق می شود.

آبگوشت بختیار و بهبود سلامتی

لوبیا سفید موجود در آبگوشت بختیار دارای چربی پایینی می باشد. این امر سبب می شود تا از چاقی پیشگیری شود. چنانچه قصد دارید بهبود سلامتی را تجربه کنید، بهتر است از مواد غذایی سالم نظیر لوبیا سفید استفاده کنید.

آبگوشت بختیار و رشد باز شناختی مغز

تیامین موجود در آبگوشت بختیار سبب می شود تا استین کولین در بدن تولید شده که این امر سبب رشد باز شناختی مغز شده و یک پیام رسان عصبی محسوب می شود.

آبگوشت بختیار و تأمین انرژی

آبگوشت بختیار سرشار از کربوهیدرات است که به‌ عنوان سوخت بدن عمل می‌کند؛ علاوه بر آن، در عملکرد طبیعی مغز نیز نقش دارد. کربوهیدرات پس از سوخت‌ و ساز در بدن به انرژی کاربردی تبدیل می‌شود.

ویتامین‌ها، مواد معدنی و مواد ارگانیک موجود در آبگوشت بختیار، عملکرد و فعالیت متابولیک تمام ارگان‌ های بدن را افزایش می‌ دهند که در نهایت به افزایش سطح انرژی منجر خواهد شد.

آبگوشت بختیار و جلوگیری از تجمع بافت چربی

از دیگر خواص آبگوشت بختیار که مربوط به برنج به کار رفته در آن است، می‌توان به جلوگیری از چاقی و تجمع بافت چربی اشاره کرد.

از آنجایی که دانه‌ های برنج فاقد چربی‌ های مضر، کلسترول و سدیم هستند، میتوانند در جلوگیری از چاقی، تناسب اندام و همچنین پیشگیری از تجمع بافت چربی در بدن موثر واقع شود.

علاوه بر آن، برنج به‌ عنوان بخش جدایی‌ ناپذیر یک رژیم غذایی صحیح شناخته می‌شود. در واقع، هر غذایی که مواد مورد نیاز بدن را تأمین کند، بدون اینکه تأثیرات منفی به‌ همراه داشته باشد، یک امتیاز بزرگ برای سلامتی محسوب می‌شود. سطح بسیار اندک چربی، کلسترول و سدیم، به کاهش چاقی و عوارض مرتبط با آن کمک می‌ کند.

بنابراین شما می توانید با گنجاندن آبگوشت بختیار در برنامه غذایی خود از این خواص برنج بهره مند شوید.

آبگوشت بختیار و جلوگیری از سرطان

دانه‌ های کامل برنج، نظیر برنج قهوه‌ ای، سرشار از فیبر نامحلول هستند که از بدن در برابر انواع مختلف سرطان محافظت می‌ کنند. بسیاری از دانشمندان و محققان بر این باورند که فیبر های نامحلول جهت مراقبت از بدن در برابر رشد و دگردیسی سلول‌ های سرطانی حیاتی هستند. فیبر همچنین در مقابله با سرطان کولورکتال، یا همان روده‌ی بزرگ، و روده نقش دارد.

خواص برنج به فیبر موجود در آن خلاصه نمی‌ شود. برنج همچنین حاوی آنتی‌ اکسیدان‌ های طبیعی نظیر ویتامین C، ویتامین A و ترکیبات فنولیک و فلاونوئیدهای فراوانی است که عملکردی مشابه آنتی‌ اکسیدان‌ ها را دارند و به پاکسازی بدن از رادیکال‌ های آزاد کمک می‌ کنند.

رادیکال‌ های آزاد، محصول جانبی متابولیسم سلول‌ها هستند که به ارگان‌ ها آسیب می‌ رسانند و سبب جهش سلول‌ های سالم به سلول‌ های سرطانی می‌ شوند. بنابراین می‌ توانید با خوردن برنج، سطح آنتی‌ اکسیدان موجود در بدن‌ تان را افزایش بدهید و از ابتلا به سرطان پیشگیری کنید.

آبگوشت بختیار با دارا بودن برنج، یکی از غذا هایی است که میتوانید با گنجاندن آن در برنامه ی غذایی خود از خواص برنج موجود در آن بهره مند شوید و همچنین از سرطان های احتمالی، که قادر هستند سلامتی شما را به خطر بیاندازند، پیشگیری کنید.

خواص آبگوشت بختیار در جلوگیری از آلزایمر

آبگوشت بختیار حاوی مقادیر زیادی از مواد مغذی است که رشد و فعالیت انتقال‌ دهنده‌ های عصبی را تحریک می‌ کند و در نهایت مانع ابتلا به بیماری هایی نظیر آلزایمر می‌ شود.

همانطور که گفته شد، یکی از مواد به کار رفته در آبگوشت بختیار، برنج میباشد. طبق مطالعات انجام شده مشخص شد که انواع مختلفی از برنج ها می‌ توانند آنزیم‌ های نوروپروتکتیو موجود در مغز را تحریک کنند که از اثر گذاری رادیکال‌ های آزاد و سایر سموم خطرناک، یعنی عوامل مؤثر در ابتلا به آلزایمر و زوال عقل، پیشگیری می‌ کنند.

خواص دیورتیک (ادرارآور) و گوارشی آبگوشت بختیار

پوسته ی برنج موجود در آبگوشت بختیار به‌ عنوان یک داروی مؤثر جهت درمان دیسانتری (اسهال همراه با خون) عمل می‌کند. علاوه بر آن، برخی افراد معتقدند که پوسته‌ ی برنج سه‌ ماهه، خواص ادرارآور دارد.

جالب است بدانید که چینی‌ ها بر این باورند که برنج سبب افزایش اشتها می‌ شود، بیماری‌ های معده را درمان می‌ کند و در از بین بردن تمام مشکلات گوارشی نقش دارد.

به علاوه، خواص ادرارآور پوسته‌ ی برنج سبب می‌ شود که آب اضافی را دفع کنید؛ علاوه بر آن، سموم بدن مثل اوریک‌ اسید را از بین می‌ برد. پوسته‌ ی برنج موجود در آبگوشت بختیار همچنین به کاهش وزن کمک می‌کند؛ چرا که حدود ۴ درصد از ادرار را چربی‌ های دفع‌ شده‌ ی بدن تشکیل می‌ دهند.

همچنین، فیبر فراوان موجود در پوسته‌ ی برنج نیز فعالیت منظم روده‌ ها را افزایش می‌ دهد و از بدن در برابر انواع سرطان‌ ها محافظت می‌ کند. از دیگر خواص برنج موجود در آبگوشت بختیار این است که احتمال ابتلا به بیماری‌ های قلبی و عروقی را کاهش می‌ دهد.

آبگوشت بختیار و بهبود متابولیسم

آبگوشت بختیار یکی از منابع عالی جهت تأمین مواد معدنی و ویتامین‌ ها به‌شمار می‌ رود؛ ویتامین D، کلسیم، نیاسین، فیبر، آهن، تیامین و ریبوفلاوین، همگی در این غذای خوشمزه وجود دارند.

جالب است بدانید که این ویتامین‌ ها پایه‌ و اساس متابولیسم بدن، سلامت سیستم ایمنی و نیز عملکرد کلی ارگان‌ های بدن را تشکیل می‌ دهند. علاوه بر آن، می‌ دانیم که ویتامین‌ ها، جهت بسیاری از فعالیت‌ ها و عملکرد های بدن ضروری بوده و آبگوشت بختیار یکی از منابع مهم جهت تأمین این ویتامین‌ ها به‌ شمار می‌ رود.

آبگوشت بختیار و تقویت سلامت قلب و عروق

جالب است بدانید که آبگوشت بختیار با خواص آنتی‌ اکسیدانی که دارد و همچنین با کاهش سطح کلسترول بدن، به تقویت سیستم قلبی‌ عروقی کمک می‌ کند.

آبگوشت بختیار و بهبود سندروم روده تحریک‌ پذیر

برنج موجود در آبگوشت بختیار حاوی نشاسته‌ ی مقاوم است که پس از رسیدن به روده‌ ها، سبب تحریک رشد باکتری‌ های مفیدی شده که این امر به حرکت طبیعی روده ها کمک می‌ کند. این نشاسته‌ های نامحلول همچنین در کاهش تأثیر بیماری‌ هایی نظیر سندروم روده تحریک‌ پذیر و اسهال مؤثر هستند.

مضرات و منع مصرف آبگوشت بختیار

با اینکه آبگوشت بختیار غذای بسیار خوشمزه ای است اما مصرف آن برای برخی افراد با ممنوعیت مواجه است. این افراد به دلیل ابتلا به یکی از موارد زیر، نباید آبگوشت بختیار را میل کنند:

  • گواتر
  • چربی خون
  • چاقی
  • فشارخون
  • کبد ضعیف
  • روده های ضعیف
  • آترومی
  • کلسترول
  • سختی سرخرگ ها
  • زخم روده
  • عفونت و قولنج روده
  • بد بویی عرق
  • سردرد
  • نفخ
  • آنژین صدری
  • خارش پوست
  • بد بویی دهان
  • عفونت و قولنج معده
  • سنگ اورات و اگزالیک
  • صرع
  • خواب پریشان
  • پژمردگی احساسات
  • ورم آپاندیس
  • واریس
  • خروج مقعد
  • میگرن
  • نقرس
  • حصبه
  • آسم
  • هپاتیت روده
  • آلبومینوری
  • ورم کلیه
  • انگل
  • آرتریت شبکیه
  • پارکینسون
  • بیماری شارکو
  • ضعف بینایی
  • استئاتوره
  • اختلالات تیروئید
  • قند در ادرار

مضرات آبگوشت بختیار نیز شامل مواد زیر میشود:

  1. عدم جذب ویتامین E
  2. افزایش دهنده سودا
  3. ترش کردن معده
  4. زرد شدن کف دست ها
  5. اسیدی شدن خون
  6. عدم جذب ید
  7. خواب رفتن عضلات
  8. عفونت ادراری در خانم های باردار
  9. ایجاد اختلالات قاعدگی

مصلحات آبگوشت بختیار

از آنجایی که طبع آبگوشت بختیار گرم است، خوب است جهت اصلاح مزاج آن، خصوصاً افرادی که گرم مزاج هستند، از مصلحات آن که شامل سرکه، آبغوره و آبلیمو میباشند، استفاده کنید.

یک پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *