طبع مربا گیلاس در طب سنتی
طبع مربا گیلاس در طب سنتی

طبع مربا گیلاس سرد است یا گرم؟ نکات تهیه مربا گیلاس

تاریخ نگارش

ژانویه 3, 2023

دسته‌بندی

دسر و نوشیدنی

نظرات

{تعداد} پاسخ ها

مربا گیلاس با استفاده از گیلاس تازه یا خشک شده و در ترکیب با شکر و آب تهیه می شود. مربا گیلاس را می توان با گیلاس سیاه یا قرمز تهیه کرد. مربا گیلاس در ظاهر به مربا آلبالو شبیه است اما مزه آن شیرین تر خواهد بود.

در تهیه مربا گیلاس چند نکته کلیدی و مهم را باید رعایت کرد تا مربایی خوش طعم و خوش رنگ داشته باشید. در ادامه این متن با طبع مربا گیلاس، خواص گیلاس و نکات و روش تهیه مربا گیلاس آشنا می شوید.

طبع مربا گیلاس چگونه است؟

آنچنان که از منابع طب سنتی به دست آمده، طبع مربا گیلاس گرم و تر است. طبع مربا گیلاس به گونه ای است که افراد سرد مزاج می توانند بهره بیشتری از طبع و خواص آن ببرند. افرادی که مزاج سرد و خشک وغلبه سودا دارند با استفاده از مربا گیلاس می توانند زاج خود را تا حدی اصلاح کنند.

در مقابل گرم مزاجان بهتر است مراقب باشند در مصرف آ زیاده روی نکنند.

طبع مربا گیلاس
طبع مربا گیلاس

مروری بر خواص گیلاس

  1. بسیار زود هضم و ملین است.
  2. در درمان اسهال های خونی مورد استفاده قرار می گیرد.
  3. فشار خون بالا را کاهش می دهد.
  4. با داشتن مقادیر بالای پتاسیم، نقش مهمی در تنظیم فشار خون و کیفیت ضربان قلب دارد.
  5. مصرف آن برای بیماران اعصاب و روان و افرادی که ناراحتی های عصبی دارند، مفید فایده است.
  6. مقوی مغز است و از پیری و زوال عقل جلوگیری می کند.
  7. گیلاس در پیشگیری از ابتلا به الزایمر موثر است.
  8. ویتامین سی بالایی دارد و موجب افزایش ایمنی بدن می شود.
  9. فیبر و آنتی اکسیدان بالای موجود در گیلاس قوای جسمی بدن را تقویت می کند.
  10. از پیری و چروک پوست جلوگیری می کند. جوان کننده و شاداب کننده پوست است.
  11. گیلاس و بخصوص کمپوت طبیعی آن در درمان نقرس بسیار موثر است.
  12. گیلاس سرشار از آهن و موثر در درمان کم خونی و فقر آهن است.
  13. صمغ درخت گیلاس یک داروی موثر در درمان سرفه است.
  14. قرار دادن له شده گیلاس بدون پوست روی پیشانی سردردهای میگرنی را تسکین می دهد.
  15. به طور کلی گیلاس در درمان بیماریهای تنفسی به ویژه برونشیت موثر است.
  16. جوشانده گیلاس سنگ کلیه و بیماریهای مثانه و مجاری ادرار را بهبود می بخشد.
  17. موجب نرم شدن گلو و رفع گرفتگی صدا و خراشهای حنجره و…. می شود.
  18. گیلاس پخته یا همان کمپوت گیلاس به دلیل حرارت دیدن خواص بیشتری نسبت به گیلاس تازه دارد و زود هضم تر است.
  19. مصرف دانه های گیلاس در درمان نعوظ و ناتوانی جنسی مردانه موثر است.
  20. گیلاس موثر در درمان گواتر است.
  21. موجب دفع سموم بدن و پاکسازی معده و روده می شود.
  22. در درمان دردهای مفصلی هم مفید است.

نکات تهیه مربا گیلاس

روش تهیه مربا آلبالو و گیلاس دقیقا شبیه به هم است. تنها توجه به چند نکته در هبه مربا گیلاس ضروری است:

بهتر است گیلاس هایی که هسته آنها گرفته شده را یک شبانه روز با شکر مخلوط کرده و در یخچال نگه دارید تا خوب آب بیاندازد.

برخی در تهیه مربا گیلاس از قند آب شده استفاده می کنند که این کار باعث کدر شدن رنگ مربا می شود. پس بهتر است از شکر استفاده کنید.

مربا نباید زیاد غلیظ باشد چون شکرک می زند.

اضافه کردن مقدار کمی وانیل و اب لیمو در پایان پخت مربا، باعث خوش عطر شدن و براق شدن مربا می شود و از کپک زدن آن هم جلوگیری می کند.

مربا را پس از اینکه کاملا سرد شد، در ظرف های شیشه ای ریخته و در یخچال نگه داری کنید.

در مراحل پخت مربا مرتب چک کنید که گیلاس ها کاملا پخته باشند. در غیر این صورت مربای شما کپک می زند.

یک پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *