طب شناس
فواید بالنگ برای بدن

بالنگ چه خواصی برای شما دارد؟

تاریخ انتشار: February 23, 2023

رای به این نوشته: 4.91/5 (551 رای)

میوه بالنگ ضد نفخ است و به هضم آسان غذا کمک می‌کند. بالنگ ضد سرفه، نرم کننده سینه، ارامش بخش و خنک کننده است. برای آرامش اعصاب و بهبود گردش خون بسیار مفید بوده و کمبود آب بدن را جبران می‌کند. دمنوش پوست و میوه بالنگ مسکن مناسبی برای همه درد‌ها است.

پوست زرد آن مقوی قلب و قوای فکری، کبد و معده بوده و دهان را خوشبو می‌کند و به هضم غذا خواهد کرد. اما باید از آن به مقدار کم خورده شود، چون وقتی زیاد خورده شود هضم آن دیر انجام می‌شود به علاوه شدت حرارت آن برای افراد گرم مزاج آزار دهنده است.
بالنگ قلب و معده را تقویت می‌کند و در سلامت آن تاثیر بسزایی دارد. همچنین تخم میوه بالنگ تب بر است. این گیاه دارای خاصیت ضدسم بوده و سم بعضی از جانوران مانند عقرب و مار را تا حدودی خنثی می‌کند.

بالنگ خشک از بید یا مورزدگی جلوگیری می‌کند. مخلوط کردن بالنگ با روغن کنجد برای سیاتیک و درد مفاصل، درد‌های عصبی و کمر درد، درد مثانه مفید است که به صورت خوراکی و ضمادی مصرف می‌شود.
روغن‌های ضروری موجود در دمنوش بالنگ به افزایش گردش خون در بدن وسفید و روشن‌تر شدن رنگ پوست کمک می‌کند. مقادیر بالای آنتی اکسیدان‌ها و ویتامین C موجود در مرکباتی مانند بالنگ به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک کرده و خطر ابتلا به بیماری‌های باکتریایی، ویروسی و قارچی را کاهش می‌دهد.

همچنین ویتامین C موجود در بالنگ باعث کاهش علائم و کاهش طول مدت ابتلا به بیماری‌هایی مانند سرماخوردگی می‌شود. در طب سنتی از چای بالنگ برای درمان سرفه و گلودرد استفاده می‌شود. پوست خشک شده یا تازه بالنگ به عنوان طعم دهنده ماست یا غلات صبحانه استفاده می‌شود.
میزان بالای ویتامین C در قسمت گوشتی بالنگ ارگانیک و تازه به سلامت دندان‌ها و لثه، همچنین جلوگیری از اسکوربوت کمک می‌کند. بالنگ دارای خواص زیادی برای سلامتی است، عطر آن باعث دفع پشه‌ها، بید‌ها و خزنده‌ها نیز می‌شود.
مالیدن چند قطره آب بالنگ بر جای نیش حشرات باعث کاهش احساس سوزش آن می‌شود.

منبع:صداوسیمااهواز

طبع و خواص گوشت آهو در طب سنتی ایرانی و اسلامی|طبع گوشت آهو در طب سنتی

طبع گوشت آهو سرد است یا گرم؟ خواص، مضرات و مصلح گوشت آهو در طب سنتی

منع مصرف دمنوش های آرامبخش

شما نباید دمنوش آرامبخش بنوشید!

طبع و خواص قلیه ماهی در طب سنتی||

طبع و 10 خاصیت قلیه ماهی در طب سنتی ایرانی و اسلامی + طرز تهیه

درمان کم خونی در طب سنتی با مصرف مواد خونساز

درمان کم خونی با تغذیه از دید طب سنتی - مواد غذایی برای درمان کم خونی

علل و درمان خستگی صبحگاهی|علت خستگی و کسالت صبحگاهی|درمان کسالت صبحگاهی

چرا صبح ها کسلی؟ علت کسالت صبحگاهی و درمان آن

طبع و خواص چای آلبالو|خواص چای آلبالو|روشهای تهیه چای آلبالو

خواص چای آلبالو و طبع آن در طب سنتی+ 4 روش تهیه چای آلبالو

رابطه قارچ با درمان سرطان سینه و دیگر بیماریها|طبع قارچ، خواص قارچ

آیا مصرف قارچ در مبارزه با سرطان سینه موثر است؟ +دیگر خواص قارچ

11-مسکن-گیاهی-در-طب-سنتی-برای-تسکین-درد

همه ی۱۱ مسکن گیاهی در طب سنتی