طبع و خواص مربا انگور در طب سنتی
طبع و خواص مربا انگور در طب سنتی

طبع و خواص، مضرات و مصلح مربا انگور در طب سنتی+ طرز تهیه مربا انگور در خانه

تاریخ نگارش

مارس 18, 2023

دسته‌بندی

دسر و نوشیدنی

نظرات

{تعداد} پاسخ ها

مربا انگور یا انگور خَمَس نوعی مرباست که برای تهیه آن نیازی به استفاده از شکر نیست و این مربا دارای شیرینی طبیعی خود انگور است.
به همین دلیل، این مربا برای افراد دیابتی یا کسانی که رژیم‌ های غذایی دارند، یک گزینه خوشمزه و مناسب برای صبحانه محسوب می‌شود.
خمس در زبان گیلکی به معنای پرورده انگور است که در گیلان همراه با کره و گردو یا به صورت املت با تخم مرغ برای وعده صبحانه سرو می‌شود.
در این مطلب از طب شناس با طبع، طرز تهیه، خواص، مضرات و همچنین مصلحات مربا انگور آشنا خواهید شد.

طبع مربا انگور

از آنجایی که طبع اکثر انواع انگور گرم است، این موضوع قابل حدس است که طبع مربا انگور گرم است. طبیعتا مصرف مربا انگور برای افراد با مزاج سرد، خواص بیشتری خواهد داشت. به ویژه اگر برای تهیه ایم مربا از شیرین کننده های مفیدی همچون عسل یا شکر سرخ استفاده شود.

در مقابل افراد دارای مزاج گرم، باید در مصرف مربا انگور کمی احتیاط داشته باشند واز زیاده روی در مصرف آن پرهیز کنند.

طرز تهیه مربا انگور

پیش از بررسی خواص فوق العاده ی مربا انگور، با طرز تهیه ی این مربا خوشمزه آشنا شوید:

  • برای شروع کار، انگورها را خوب بشویید و دانه کنید.
  • انگورهای دانه شده را داخل قابلمه بریزید و قابلمه را روی اجاق گاز بگذارید.
  • اصلا آب اضافه نکنید. در قابلمه را ببندید و حرارت را کم کنید تا انگورها آب بیاندازند.
  • اجازه بدهید انگورها با شعله کم بجوشند و کم کم له شوند. توجه داشته باشید که رنگ انگور باید تیره و آب انگور کاملا کشیده شود.
  • در مدت پخت باید درب قابلمه بسته باشد و گاه به گاه انگورها را هم بزنید تا ته نگیرند.
  • بعد از اینکه آب انگور کاملا کشیده شد و انگور حالت مارمالاد پیدا کرده و تغییر رنگ داد، پودر هل و پودر دارچین را اضافه کنید و مربا را هم بزنید؛ سپس اجاق گاز را خاموش کنید.
  • بعد از اینکه مربا سرد شد، گردوی خرد شده را اضافه کنید؛ سپس مربا را داخل شیشه‌های تمیز و خشک بریزید و داخل یخچال نگهداری کنید. این مربای خوشمزه را همراه با کره یا خامه سرو کنید و از خوردن آن لذت ببرید.
خواص مربا انگور
خواص مربا انگور

خواص مربا انگور در طب سنتی

  1. مربا انگور برای درمان یبوست، عوارض رماتیسم و کم خونی مفید است.
  2. مربا انگور جهت پیشگیری از سرطان مفید است.
  3. انگور موجود در این مربا تقویت کننده‌ی قلب است.
  4. مربا انگور ترشح کبد را افزایش می‌دهد.
  5. مربا انگور از مسمومیت بدن در مقابل خستگی یا سوءتغذیه جلوگیری می‌کند.
  6. مصرف مربا انگور سموم بدن را از بین برده و اسید اوریک را کم می‌کند.
  7. مربا انگور فشار خون را پایین می آورد.
  8. مربا انگور در درمان تشنج های عصبی و امراض روانی بسیار مفید است.
  9. انگور موجود در مربا انگور، خون را تصفیه می کند.
  10. مربا انگور نفخ شکم و یبوست را از بین می برد.
  11. مربا انگور جهت درمان سل ریوی و سیاه سرفه مؤثر است.
  12. جهت درمان اسهال خونی مربا انگور مصرف کنید.
  13. مربا انگور قند خون را تنظیم می کند.
  14. مربا انگور از خونریزی ریه جلوگیری می کند.

مضرات و منع مصرف های مربا انگور

در ابتدا خوب است بدانید که مربا انگور، مربایی سالم و بدون ضرر برای افراد مختلف است؛ اما باید توجه داشته باشید که زیاده روی در مصرف هر ماده غذایی میتواند عوارضی را به دنبال داشته باشد.
این در حالی است که، با مصرف به اندازه ی این مواد، نه تنها عوارضی پیش نخواهد آمد، بلکه برای شما مفید واقع خواهند شد؛

اما چنانچه در مصرف هر نوع ماده غذایی زیاده روی کنید، امکان دارد تمامی مزایای آن، به معایب تبدیل شود.
بنابراین، مضراتی که در ادامه برای مربا انگور بیان خواهیم کرد، به دلیل مصرف بیش از اندازه ی این مربا بوده و یا به دلیل حساسیت برخی افراد به انگور خواهد بود. این عوارض و ممنوعیت ها شامل موارد زیر میشوند:

  • خانم های بارداری که به انگور آلرژی دارند نباید از انگور و مربا انگور استفاده کنند.
  • مربا انگور با سبزی خوردن و گوجه فرنگی سازگاری ندارد.
  • مربا انگور را با گوشت و چربی میل نکنید.
  • مصرف زیاد مربا انگور به طور مداوم سبب ایجاد سنگ کلیه می شود.

مصلحات مربا انگور

با توجه به طبع سرد مربا انگور، توصیه میشود که سرد مزاجان آن را با مصلحاتش که شامل رازیانه، برنج، تخم کرفس، غذاهای ترش، سکنجبین و زیره میشود مصرف کنند تا طبع و مزاج مربا انگور اصلاح شود.

یک پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *