خواص-کرفس-در-طب-سنتی
خواص-کرفس-در-طب-سنتی

خواص کرفس در طب سنتی ایرانی اسلامی

تاریخ نگارش

ژوئن 2, 2021

دسته‌بندی

سبزی و صیفی

نظرات

{تعداد} پاسخ ها

کرفس نیز مانند بسیاری از سبزیجات دیگر، دارای خواص فوق العاده بیشماری است . کرفس، گیاهی یک ساله، شیرین و دارای ساقه ای به ارتفاع یک متر است، یکی از سبزیجات مطلوب و مفیدی  می باشد که فواید بسیاری برای هریک از ارگانهای بدن دارد. کرفس نیز مانند بسیاری از سبزیجات دیگر ، دارای خواص فوق العاده بیشماری است. یکی از سبزیجات مطلوب و مفیدی  می باشد ، که فایده های بسیاری برای هریک از ارگانهای بدن دارد. این سبزی معمولا برای سوپ و سالاد و خورش کرفس مورد استفاده قرار میگیرد. ما با جمع آوری تیمی متخصص و حرفه ای بر این تلاش است ، تا بتواند سلامتی را به شما عزیزان هدیه کند ، بنابراین با اصول طب سنتی دقیق، مطالب مفید و ارزنده ای را جهت اطلاع عموم در دسترس شما عزیزان قرار داده و امید دارد بتواند سهمی در سلامت شما داشته باشد.

طبع کرفس:

بر طبق اطلاعاتی موجود در تحقیقاتی که بر روی طبع کرفس در طب سنتی ایرانی اسلامی انجام شده، طبع کرفس را گرم و خشک بیان کرده اند.

خواص کرفس در طب سنتی ایرانی اسلامی:

1)  خواص کرفس و سیستم گوارش و هضم غذا:

کرفس به علت اینکه دارای منبع آب فراوانی می باشد ، بنابراین باعث افزایش سطح مایع بدن میگردد ، که برای جذب مواد مغذی ،کمک شایانی مینماید .

و همچنین باعث سهولت دفع مواد غذایی از سطح روده ها می گردد و این دفع آسان مواد غذایی ، به علت وجود داشتن الیاف محلول و نامحلول  موجود در کرفس می باشد .

که به نوعی به رفع یبوست کمک می کند . به همین علت بخاطر وجود فیبر ، کمک بسیار شایانی به بیماری زخم معده می نماید .

به همین علت بسیار توصیه گشته در خوردن کرفس زیاده روی نکنید ، زیرا موجب اسهال می گردد .

2)  کاهش التهاب با کرفس:

تحقیقات گسترده در سال 2007 نمایانگر این بودند که اثرات ضد التهابی بسیار بالای کرفس ،

بسیار موثر برای بیماران التهابی مانند آرتریت بوده و بسیاری از پزشکان از داروهایی که دارای مواد ضد التهابی می باشند ،

برای درمان مشکلاتی آرتریت درد التهابی / بیماری التهابی روده / درد مفاصل / و دردهای عضلانی ریه و پروستات و لثه و مغز استفاده مینمایند .

زیرا کرفس ، دارای یک متابولیسم گیاهی بنام  آپژنین می باشد ، که باعث تولید هورمون کورتیزول شده که بسیار مفید برای درمان بیماریهای مفصلی است و همچنین دیورتیک که موجب حذف بلورهای اسید اوریک در اطراف مفاصل می گردد .

3)  کمک به کاهش وزن با کرفس:

کرفس به علت اینکه دارای 95% آب می باشد ، انسان را سیر نگه میدارد .

به همین علت در باشگاه های ورزشی بسیار توصیه می گردد .

بنابراین توصیه می گردد ، تمام ورزشکاران در رژیم بدنسازی خود حتما از آب کرفس نیز استفاده نمایند .

4)  کاهش کلسترول بد خون با کرفس:

چون کرفس دارای فیبر بسیار بالایی می باشد ، به کاهش کلسترول بد خون کمک میکند .

ترکیب شیمیایی بنام فنالین موجب کاهش سطح کلسترول بد خون می گردد .

طوریکه مصرف روزانه یک یا دو ساقه کرفس تاثیرگذار می باشد .

خواص کرفس در طب سنتی ایرانی اسلامی

5)  کرفس تنظیم کننده فشار خون:

کرفس منبع بالایی از پتاسیم فراوان و سدیم می باشد که موجب کاهش فشار خون بالا می گردد .

به این صورت که خون را از رگها بسیار منظم به قلب برده و موجب کاهش فشار خون می گردند .

6) کرفس دارای ماده موثر الکالیزینگ:

به علت زندگی امروزه که همراه با استرس / هجوم سموم در بدن / رژیم های غذایی اسیدی /

تمام مواد غذایی هورمونی و غیرارگانیک دچار بالا رفتن سطح  PH اسیدی  خون می گردد .

ولیکن کرفس موجب کاهش PH خون میگردد و اسید خون را در سطح طبیعی نگه داشته و

موجب تقویت سیستم ایمنی بدن می گردد.

7)  درمان بیماران کلیوی با کرفس:

افزایش اسید در خون موجب سنگ کلیه و سایر عفونتهای مثانه می گردد .

به همین علت مصرف کرفس موجب درمان بیماریهای فوق میگردد .

8)  کمک کردن کرفس به تقویت بینایی:

کرفس به علت داشتن لوتئین و زیگزانتین و همینطور وجود آنتی اکسیدانهای فراوان در خود موجبات

تامین ویتامین A  ، در شبکیه چشم را ایجاد می نماید و موجب تقویت چشم می گردد .

آنتی اکسیدان موجود در سبزیجات مخصوصا کرفس ، چشم را در برابر اثرات مخرب اشعه ماورابنفش

حفظ می نماید .

بنابراین برای جلوگیری از آب مروارید بسیار سودمند است .

9)  کمک به هیدراته نگه داشتن بدن:

کرفس به علت داشتن 95% آب به سلامت کل بدن کمک می کند و بدن را از خستگی / تشنگی / تکرر ادرار / پوست خشک / سردرد / یبوست / گرفتگی عضلات و سرگیجه دور نگه میدارد .

و همین هیدراته نگه داشتن بدن موجب سلامت بدن میگردد .

10)  خاصیت آنتی اکسیدان و ضد سرطان کرفس:

یک ساقه کرفس در روز انسان را از خطر سرطان بدور نگه میدارد و با وجود داشتن فلانوئید برای کشتن سلولهای سزطانی پانکراس موثر است .

خصوصا اینکه عنصر آپژنین موجود در ساقه کرفس ، در زنان مبتلا به سرطان سینه ، حائز اهمیت است و مانع از تخریب سلولی می گردد .

11) کمک به تقویت حافظه با کرفس:

کرفس به علت داشتن فسفر ، کمک شایانی به تقویت مغز نموده است .

از ضعیف شدن مغز در دوران پیری بسیار جلوگیری می نماید .

در ضمن عنصر فتالین موجب سلامتی روان میگردد و از بروز آلزایمر پیشگیری می نماید .

12) تقویت مو و ناخن با کرفس:

کرفس با داشتن ویتامین C  و  B  موجب از بین بردن جوش و لکه ها و پاکیزگی و تقویت پوست و مو می گردد .

13) خاصیت سرما زدایی از بدن:

کمپرس جوشانده کرفس ، برای دست و پای سرما زده و درمان زخمها بسیار مفید است .

14) خاصیت ضد قارچی کرفس:

کرفس دارای خاصیت ضد قارچی بوده و برای درمان و پیشگیری از عفونتهای قارچی مفید است .

ویتامینها و املاح موجود در کرفس :

کرفس دارای ویتامینهای A  ،C ، K  و برخی از ویتامینهای B  و دارای املاح معدنی کلسیم / منیزیم / فسفر / فیبر / پتاسیم و فولات میباشد و همینطور دارای کربوهیدرات و چربی و کلسترول پایین می باشد .

خواص آب کرفس برای جراحی بینی :

در علم جراحی پلاستیک استفاده از آب کرفس ، بسیار برای رفع ورم و التهاب بینی مفید واقع شده است .

خواص کرفس برای بانوان :

ترکیبات موجود در کرفس باعث میگردد که زنان در دوران قاعدگی ، عوارضی مانند نفخ / سردرد و درد در ناحیه شکم را کمتر تجربه کنند و وجود ماده آنتول در آب کرفس ، موجب مقابله با گرگرفتگی در دوران قاعدگی میگردد .

و همینطور  آب کرفس برای از بین بردن کیست تخمدان بسیار مفید می باشد .

به این طریق که آب دو ساقه کرفس را گرفته ، با یک تکه زنجبیل در مخلوط کن ریخته با نصف لیوان آب سیب مخلوط کرده و میل نمائید .

خواص کرفس برای آقایان:

کرفس به علت داشتن آندرواستتون و آندروستنول موجب تحریک جنسی و افزایش میل جنسی می گردد و تولید اسپرم را افزایش می دهد .

نکات مهم هنگام خرید کرفس:

کرفس حتما میبایست ، دارای برگهای تازه و نازک و ساقه های آنها یکدست و فشرده باشد و سفت و ترد باشند ، رنگ ساقه ها و رنگ برگها سبز ملایم باشند .

کرفسهایی که ساقه ضخیم و برگهای سبز تیره دارند ، از مرز تازگی گذشته اند کرفس را میتوان بصورت خام و پخته و یا آبپز یا بصورت آب کرفس استفاده نمود .

نحوه گرفتن تلخی و بی مزگی َآب کرفس:

میتوان به آب کرفس ، آب لیموترش یا آب سیب یا آب هویج نیز اضافه نمود .

نکاتی در مورد نحوه صحیح نگهداری آب کرفس:

بهترین زمان برای مصرف آب کرفس ، بلافاصله پس از آبگیری آن می باشد .

اگر در یخچال نگهداری می کنید حتما در شیشه تمیز و خشک و درب بسته نگه داشته شود .

در بهترین شرایط نهایتا میتوان فقط یک روز آب کرفس را در یخچال نگهداری نمود .

طب شناس همواره تلاش دارد ، گامی موثر جهت حفظ سلامت جامعه و روند بهبود اطلاعات پزشکی عموم مردم درمورد دانش طب سنتی بردارد، به همین علت بهتر است، برای اطلاعات بیشتر روی کلمه طب شناس کلیک کرده و از اطلاعات آن بهرمند گردید .

مصلحات کرفس در طب سنتی ایرانی اسلامی :

کرفس و آب انگور و سیببرای درمان رماتیسم عالیست
کرفس و زنجبیل :  برای مبارزه با میگرن و سردرد عالیست
کرفس و لیمو ترش :  برای مبارزه با سرماخوردگی و دیابت مفید است .  
کرفس و سرکه :  مناسب برای گرم مزاجان است .  
کرفس و خیار :  موجب لاغری گشته زیرا افراد را تا حد زیادی سیر نگه میدارد .  
مصلحات کرفس از نظر طب شناس tebshenas.ir

در بین سبزیجات دیگر با علم کامل طب شناس پیشنهاد میدهیم :

علاوه بر خواص کرفس اگر میخواهید بر خواص ریواس نیز آگاهی کامل داشته باشید ، روی کلمه ریواس کلیک کرده تا از خواص مهم آن مطلع گردید .

موارد منع کرفس در طب سنتی ایرانی اسلامی :

  • برای کسانیکه دارای روده ضعیف میباشند و سریعا دچار اسهال می گردند ، باید از خوردن کرفس خودداری نمائید .
  • برای افراد مبتلا به صرع بسیار خطرناک است .
  • کرفس به علت داشتن اگزالات ، برای کسانیکه مستعد تولید سنگ در کلیه و مثانه میباشند .بسیار مضر و خطرناک است زیرا موجب بزرگتر شدن سنگ می گردد .
  • تخم کرفس فوق العاده برای ریه مضر است .
  • کرفس برای مصرف زنان باردار ،  به هیچ عنوان توصیه نمی گردد ، زیرا موجب سقط جنین می گردد .
  • افرادیکه به نور حساس میباشند ، می بایست از خوردن دانه کرفس جدا خودداری نمایند .

6 پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *