طبع و خواص گل انگبین در طب سنتی
طبع و خواص گل انگبین در طب سنتی

طبع گل انگبین در طب سنتی+ خواص اعجاب انگیز گل محمدی و عسل

تاریخ نگارش

آگوست 3, 2022

دسته‌بندی

ترکیبات سنتی

نظرات

{تعداد} پاسخ ها

در ابتدا لازم است بدانید که گل انگبین از ترکیب دو کلمه گل بعلاوه ی انگبین (به معنای عسل) ساخته شده است.
این ترکیب یک ترکیب فایتوژنیک است.
در این ترکیب، از گل محمدی تازه استفاده میشود که خواص دارویی دارد و همراهی این گل با عسل (که آن هم دارای خواص دارویی بسیاری است) موجب میشود که خواص این دو ماده، به همراه هم در این ترکیب ظاهر شوند.

گل محمدی به تنهایی خواص متعددی دارد و عسل نیز اکسیر شفابخشی است که در بسیاری از بیماری ها و امراض به کمک انسان می آید. حال ترکیب گل محمدی و عسل، خود دارویی است که خواص این دورا به صورت فشرده و تقویت شده در خود گنجانده و در موارد متعددی توسط طبیبان حاذق طب سنتی برای درمان بیماری ها و اختلالات مختلف تجویز می شود.
از گل انگبین علاوه بر طب سنتی ایران، در طب سنتی چینی، یونانی و همچنین آیورودا نیز بهره برده میشود.

در ادامه به بررسی طبع و خواص گل انگبین در طب سنتی می پردازیم. همچنین مضرات و مصلحات آن توضیح داده خواهند شد.

طبع گل انگبین سرده یا گرمه؟

شاید برای شما هم سوال شده باشد که طبع گل انگبین گرم است یا سرد؟ تر است یا خشک؟

در پاسخ به این سوال باید گفته شود طبع گل انگبین گرم و تر است .

خواص:

قبل از اینکه به مطالعه خواص گل انگبین بپردازیم لازم است در ابتدا با طرز تهیه این ترکیب آشنا شوید:
طرز تهیه گل انگبین:

برای تهیه گل انگبین شما نیاز به گلبرگ های تازه گل محمدی و عسل دارید.
در ابتدا مقدار معینی گل محمدی را به نسبت مساوی عسل مخلوط کنید و بعد در طرفی در بسته به مدت چهل روز در معرض نور خورشید قرار دهید و بعد از آن ترکیب شما آماده مصرف است.
در طرز تهیه دیگری، به جای عسل، از شکر و یا پودر قند استفاده میشود؛ در این روش گل محمدی را را شکر یا پودر قند ساییده و ترکیب حاصل، گل قند نامیده میشود.
و در طرز تهیه دیگری نیز از گلبرگ خشک شده ی گل محمدی و پودر قند یا شکر استفاده کرده و آنها را با هم کوبیده و مقداری گلاب نیز به ترکیب اضافه میکنند و سپس مصرف میکنند. نام این ترکیب نیز گل قند است.
توجه داشته باشید در مواردی که از گل محمدی تازه و عسل در درست کردن این ترکیب استفاده نمیشود، خواص درمانی و دارویی کمتری را برای افراد به ارمغان میاورد.
مقدار مصرف گل انگبین:
برای کودکان بالای دو سال: سه بار در روز، نیم ساعت بعد از هر وعده غذایی به مقدار یک قاشق چایخوری (بهتر است از بیست گرم بیشتر نشود) مصرف شود.
برای بزرگسالان: سه بار در روز، نیم ساعت بعد از هر وعده غذایی به مقدار یک الی دو قاشق مرباخوری مصرف شود.
لطفا توجه داشته باشید اگر از این ترکیب صرفا به عنوان ترکیبی دارویی، و برای درمان استفاده میکنید، حتما با پزشک خود مشورت کنید.
قبل از بیان خواص گل انگبین چند نکته حائز اهمیت است:

  • گل انگبین برای سرد مزاجان و کهنسالان مناسب بوده و گل قند بیشتر برای گرم مزاجان و جوانان مناسب است.
  • خاصیت گل انگبین تا چهار سال و خاصیت گل قند تا دو سال باقی مانده و قابل استفاده است.
  • در زمستان میتوانید جهت افزایش سیستم ایمنی بدن و حفظ سلامتی خود به صورت روزانه از گل قند استفاده کنید.
طبع گل انگبین
طبع گل انگبین

خواص گل انگبین در طب سنتی

  • مفید برای سیستم گوارشی: گل انگبین همچنین از تقویت کنندگان معده بوده و با این خصوصیت میتواند برای سیستم گوارشی مفید واقع شود.
  • جلوگیری از سقط جنین: در منابع طب سنتی از گل قند به عنوان ماده ای نام برده شده است که میتواند در خانم های باردار، از جنین حفاظت کرده و مانع سقط جنین شود.
  • بهبود آکنه: گل قند میتواند در روند بهبودی آکنه نقش موثری داشته باشد.
  • سم زدایی بدن: گل محمدی موجود در گل قند دارای آنتی اکسیدان بوده که خواص سم زدایی از بدن را دارد.
  • درمان اسیدوز: گل قند میتواند به رفع اسیدیته و درمان اسیدوز کمک کند. بدین منظور میتوانید در بین وعده های غذایی خود به مقدار نصف قاشق چایخوری از گل قند مصرف کنید.
  • تسکین دهنده سردرد های عصبی: گل انگین نوعی تقویت کننده مغز بوده و میتواند در تسکین سردردهای عصبی موثر باشد. گل قند نیز میتواند در تسکین سردرد های عصبی مفید باشد.
  • کاهش وسواس: افرادی که دچار وسواس هستند، با مصرف گل قند میتوانند به کاهش وسواس خود کمک کنند.
  • بهبود میگرن
  • دارای خواص ضد میکروبی و باکتریایی
  • بهبود جوش های پوستی
  • مفید برای درد های معده
  • کمک در جهت رفع یبوست
  • تقویت کننده سیستم ایمنی بدن
  • کاهش دهنده درد های دوران قاعدگی
  • کمک به هضم غذا
  • از بین برنده ی نفخ
  • سبب درخشندگی پوست
  • خواب آور
  • تقویت کننده رحم
  • آرام بخش
  • ملین بسیار خوب
  • ضد آلزایمر
  • کاهش دهنده چربی خون
  • سبب کاهش کلسترول بد (LDL) خون
  • کمک به بهبود حالت تهوع در خانم های باردار
  • ضد افسردگی
  • رفع سردی کبد
  • جوان سازی پوست
  • محافظ از پوست در برابر آلودگی های محیطی
  • دارای خواص ضد التهابی
  • ضد سرطان
  • دارای ویتامین E ,C
  • افزایش نیروی جنسی
  • ضد گرفتگی و اسپاسم
  • دارای خاصیت آنتی موتاژنی
  • ضد اضطراب و استرس
  • کاهش دهنده دردهای ناشی از رماتیسم مفصلی
  • دارای مقادیری کلسیم، منیزیم و مس

بهبود میگرن

گل انگین و همچنین گل قند باعث جلوگیری از ورود بخارهای معده به مغز شده و به این ترتیب میتواند در بهبود میگرن مفید واقع شود. به همین دلیل توصیه میشود که این ترکیب را نیم ساعت بعد از هر وعده غذایی مصرف کنید.

دارای خواص ضد میکروبی و باکتریایی

گل برگ های موجود در گل قند دارای خواص ضد میکروبی و ضد باکتریایی بوده و از رشد باکتری ها جلوگیری میکنند.
در طب سنتی نیز از گلاب، به دلیل خواص ضد میکروبی و ضد باکتریایی گلبرگ های گل رز، در درمان مشکلات دستگاه گوارشی استفاده میشود.

بهبود جوش های پوستی

گل قند میتواند در روند بهبودی جوش های پوستی موثر باشد. همچنین گلبرگ های گل رز به دلیل دارا بودن خواص ضد میکروبی و ضد باکتریایی در لوسیون ها مورد استفاده قرار میگیرند.

مفید برای درد های معده

افرادی که دارای مزاج سرد هستند و از درد های معده رنج میبرند، با مصرف گل انگبین میتوانند سیستم گوارشی خود را تقویت کنند. همچنین میتوانند با گل قند و آب، شربت تهیه نموده و میل کنند.

کمک در جهت رفع یبوست

گل قند میتواند یبوست را رفع کند. گل قند مدفوع را نرم کرده و در نتیجه شخص میتواند دفع راحت تری داشته باشد.
گل قند مخصوصا در خانم هایی که باردار هستند و دچار یبوست شده اند مناسب است زیرا گل قند برای خانم های باردار بی ضرر است.
جهت مصرف گل قند برای درمان یبوست میبایست قبل از خواب، نصف قاشق چایخوری گل قند را در یک لیوان شیر داغ ریخته و بعد از حل شدن آن را مصرف کنند.

تقویت کننده سیستم ایمنی بدن

گل برگ های موجود در گل قند دارای آنتی اکسیدان های قوی بوده که به از بین بردن رادیکالهای آزاد در بدن کمک کرده و سلولهای بدن را در برابر آسیب محافظت میکنند و به این ترتیب سیستم ایمنی بدن را تقویت میکنند.

کاهش دهنده درد های دوران قاعدگی

گل انگبین سبب میشود عضله های دستگاه تناسلی خانم ها شل شده و به این ترتیب درد های دوزان قاعدگی تسکین یابند. همچنین گل انگبین سبب میشود خونریزی در این دوران کم شده و ترشحات واژن نیز کاهش یابد.

مضرات و منع مصرف گل انگبین

  • افرادی که جراحی شکم انجام داده اند، میبایست قبل از مصرف گل انگبین، حتماً با پزشک خود مشورت کنند.
  • لازم است در مصرف هیچ ماده غذایی زیاده روی نشود؛ در صورتی که فردی، با مصرف گل انگبین دچار حساسیت شده، میبایست سریعاً مصرف آن را قطع کند.
  • افرادی که به بیماری هایی نظیر تنگی و انسداد روده دچار هستند از گل انگبین باید تحت نظارت پزشک استفاده کنند.
  • افرادی که دارای مشکلات تنفسی از جمله آسم هستند بهتر است از گل قند تحت نظارت پزشک استفاده کنند.
  • کودکان زیر دوسال نباید از گل قند و گل انگبین مصرف کنند.
  • اشخاصی که داروهای مربوط به یبوست را مصرف میکنند، میبایست تحت نظارت پزشک خود از گل قند استفاده کنند.
  • افرادی که دارای درد های شکمی ای هستند که منشأ و دلیل آن را نمیدانند، بهتر است ابتدا با پزشک خود مشورت کرده و سپس از گل قند استفاده کنند.

مصلحات گل انگبین

در منابع طب سنتی مصلح مشخصی برای گل انگبین ذکر نشده است اما با توجه به طبع گرم گل انگبین میبایست از مصرف بیش از اندازه آن خودداری کنید و آن را با سردیجات میل نمایید. کاسنی و عرق کاسنی میزان گرمی گا انگبین را رو به تعادل می برند.

5 پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *