طب شناس
طبع و خواص عرق زیره در طب سنتی ایرانی و اسلامی|طبع عرق زیره

عرق زیره و خواص بی شمار آن در طب سنتی

تاریخ انتشار: July 8, 2022

رای به این نوشته: 4.42/5 (691 رای)

عرق زیره یکی از عرقیات گیاهی معطر است که خواص درمانی فراوانی دارد. زیره از دیرباز تا کنون به عنوان گیاهی پرخاصیت و مفید مورد توجه مردم و طبیبان قرار داشته است. ضد نفخ ضد باکتری و ضد عفونی کننده، ضد تومور، ضد صفرا و… دارد.به علاوه دارای خواص فوق العاده ای برای لاغری و چربی سوزی است

زیره سیاه و زیره سبز دو نوع از زیره هستند که به صورت کوبیده و نکوبیده به عنوان ادویه مورد استفاده قرار می گیرند. زیره معروف ترین سوغات کرمان است و در کرمان به کمون نیز معروف است.

یکی دیگر از روشهای استفاده از زیره، تهیه عرق از آن است. عرق زیره مانند سایر عرقیات گیاهی به روش تقطیر تهیه می شود و مصارف متعددی در حیطه طب سنتی دارد و به درمان بیماری های زیادی کمک می کند.

در این متن شما را با طبع، خواص، مضرات و مصلح عرق زیره آشنا می کنیم.

طبع عرق زیره در طب سنتی

همانطور که می دانید طبع زیره گرم و خشک است و طبع عرقیات به گیاه پایه آنها نزدیک است. بنابراین طبع عرق زیره، گرم و خشک است.

مصرف عرق زیره به مقدار زیاد برای گرم مزاجان مضر است. بهتر است این افراد عرق زیره را به مقدار کم و همراه با مصلح میل کنند.

طبع عرق زیره
طبع عرق زیره

خواص درمانی و طبی عرق زیره

عوارض و مضرات مصرف عرق زیره

عرق زیره باعث کاهش قند خون می شود. بنابر این افرادی که سطح قند خون آنها پایین است بهتر است عرق زیره مصرف کنند. همچنین آن دسته از بیماران دیابتی که داروهای مخصوص کاهش قند خون مصرف می کنند، نباید این عرق گیاهی را مصرف کنند چرا که با این دسته از داروها تداخل دارد.

افرادی که قصد انجام عمل جراحی دارند، دست کم از ده روز پیش از عمل جراحی باید مصرف عرق زیره را متوقف کنند.

افراد مبتلا به پرکاری تیروئید نباید عرق زیره مصرف کنند.

زیاده روی در مصرف آن برای کبد مضر است.

در دوران بارداری نباید مصرف شود.

زیاده روی در مصرف آن موجب مشکلات و اختلال گوارشی مانند افزایش نفخ و باد گلو و دل درد می شود.

مصلح عرق زیره چیست؟

عسل و کتیرا مصلح خوبی برای عرق زیره هستند. همچنین می توان از عرق کاسنی برای بهبود طبع آن استفاده کرد.

همه چیز در باره آبله میمونی+ علائم و راه های انتقال|همه آنچه باید در مورد آبله میمونی بدانیم|همه آنچه باید در مورد آبله میمونی بدانیم

از آبله میمونی چه می دانید؟+ واکسن آبله میمونی

سیر ترشی؛ خوب یا بد؟

سیر ترشی بخوریم یا نه؟

طبع سیرابی در طب سنتی ایرانی اسلامی

طبع سیرابی سرد است یا گرم؟+ خواص + مضرات+ مصلحات- در طب سنتی

درمان گرفتگی رگهای قلب با طب سنتی ایرانی و اسلامی|درمان گرفتگی رگهای قلب+ معجون درمان گرفتگی رگهای قلب

درمان گرفتگی رگهای قلب با طب سنتی+ دستور تهیه معجون گرفتگی رگهای قلب

طبع و خواص مربا خیار در طب سنی|خواص مربا خیار

طبع و 9 خواص مربا خیار در طب سنتی + مضرات و مصلح

درمان-هلیکوباکتری-معده-به-کمک-طب-سنتی|تدابیر درمان هلیکوباکتر|هلیکوباکتر یا میکروب معده

درمان هلیکوباکتر با تدابیر طب سنتی+ 15 توصیه برای درمان میکروب معده

درمان-خانگی-گرمی-معده-در-طب-سنتی

14 روش برای درمان فوری گرمی معده +درمان داغی معده در طب سنتی

چای سبز منبع انتی اکسیدانت ها

چرا باید چای سبز بخوریم ؟ چای سبز منبع انواع انتی اکسیدان ها