طب شناس
طبع و خواص عرق هل در طب سنتی|طبع عرق هل

عرق هل و همه آنچه که باید درباره آن بدانید. + طبع و خواص

تاریخ انتشار: July 14, 2022

رای به این نوشته: 4.55/5 (377 رای)

هل را ملکه ادویه ها می نامند چرا که هم رنگ و ظاهر زیبایی دارد، هم عطر و رایحه آن هوش ربا است و هم سرشار از خواص است.

عرق هل، از پوست و دانه های هل گرفته می شود و همه خواص هل را نیز در خود جای داده است و چه بسا از هل قوی تر نیز باشد.

با اینکه از هل و عرق هل بیشتر برای خوش عطر کردن چای و دمنوش ها و دسرها و... استفاده می شود، اما باید بدانید که هل خواص شگفت انگیز فراوانی دارد و یکی از داروهای گیاهی است که از گذشته های بسیار دور مورد استفاده طبیبان بوده است.

در این مطلب ابتدا طبع و مزاج هل و عرق هل را معرفی خواهیم کرد و سپس به بررسی خواص عرق هل در طب سنتی خواهیم پرداخت. در انتهای متن نیز با عوارض و مضرات و مصلحات هل آشنا می شوید.

طبع عرق هل سرد است یا گرم؟

اغلب ادویه ها طبع گرم دارند و هل نیز از این قاعده مستثنی نیست. طبع هل در طب سنتی گرم و خشک ذکر شده و بالطبع، عرق هل نیز دارای طبع گرم است. درجه گرمی هل زیاد بالا نیست اما در خصوص خوراک های با طبع گرم همیشه باید به افراد گرم مزاج هشدار داد که از زیاده روی خودداری کرده و نسبت به مصرف مصلح آن خوراک توجه ویژه داشته باشند.

خواص عرق هل در طب سنتی

طبع عرق هل
طبع عرق هل

تاثیر عرق هل بر گوارش

عرق هل به دلیل طبع گرمی که دارد موجب تقویت معده می شود و هضم را بهبود می بخشد. از این طریق عملکرد روده ها نیز تقویت می شود. وقتی روده ها درست کار کنند احتمال بروز یبوست و اسهال نیز کاهش می یابد. همچنین هل با خواص بادشکنی که دارد مانع از ایجاد باد و نفخ در شکم می شود و در درمان سوء هاضمه نیز موثر است.

تاثیر عرق هل بر خوشبو شدن دهان

شاید تصور کرده باشید که عرق هل تنها بخاطر بوی خوشی که دارد باعث خوشبو شدن دهان می شود. اما جالب است بدانید که هل خواص ضد باکتریایی دارد و باکتریهایی که در اثر تجزیه غذاها در لابلای دندانها و حفره های دهان پنهان شده اند را از بین می برد. عرق هل با پاکسازی دهان علاوه بر از بین بردن عوامل بیماری زا موجب خوش بو شدن دهان می شود.

برای این منظور می توانید عرق هل را بنوشید، در دهان قرقره کنید یا مسواکتان را به آن آغشته کرده و دندانها و زبان خود را مسواک کنید.

[elementor-template id="6863"]

عوارض و موارد منع مصرف عرق هل در طب سنتی

زیاده روی در آن برای گرم مزاجان سردرد آور است.

مصرف آن در بارداری و شیردهی ممنوع نیست اما باید مقدار کصرف آن متعادل و با توجه به مزاج باشد. در مورد میزان و نحوه مصرف آن بهتر است با پزشک مشورت شود.

مصرف آن به بیماران سیفیلیس و سوزاک هستند توصیه نمی شود.

مصرف آن برای افراد مبتلا به یبوست مزمن توصیه نمی شود.

مصرف آن برای مبتلایان به زخم معده توصیه نمی شود.

مصلح عرق هل چیست؟

کتیرا بهترین مصلح برای هل و عرق هل است.

هیدروسل چیست و چگونه درمان می شود؟|درمان فوری هیدروسل در طب اسلامی + 3 دلیل بروز هیدروسل|درمان هیدروسل

درمان سنتی هیدروسل یا آب آوردن بیضه + 3 دلیل بروز هیدروسل

طبع-و-خواص-مرزه-در-طب-ایرانی-اسلامی|لاغری و درمان درد دندان با مرزه در طب سنتی

طبع و خواص مرزه در طب سنتی ایرانی اسلامی

خواص و فواید فندق قاتق

15 مورد از خواص فندق قاتق غذای محبوب گیلانی ها

پنج انگشت

خطرات مصرف آویشن در طب سنتی

عوارض خطرناک مصرف آویشن که حتما باید بدانید+ نکات کامل

ترکیبات مضر غذایی

چی رو با چی نخوریم؟ 13 ترکیب مضر غذایی

همه چیز در باره خورشت انار بیج در طب سنتی|خواص انار بیج|خورشت انار بیج

طبع خورشت انار بیج و خواص شگفت انگیز آن در طب سنتی + 2 عرق گیاهی که مصلح آن است

طبع و خواص هودیا گوردونی در طب سنتی|خواص هودیا گوردونی

خواص هودیا گوردونی و مضرات آن از منظر طب سنتی + 6 خاصیت هودیا