طب شناس
طبع و خواص عرق هل در طب سنتی|طبع عرق هل

عرق هل و همه آنچه که باید درباره آن بدانید. + طبع و خواص

تاریخ انتشار: July 14, 2022

رای به این نوشته: 4.55/5 (377 رای)

هل را ملکه ادویه ها می نامند چرا که هم رنگ و ظاهر زیبایی دارد، هم عطر و رایحه آن هوش ربا است و هم سرشار از خواص است.

عرق هل، از پوست و دانه های هل گرفته می شود و همه خواص هل را نیز در خود جای داده است و چه بسا از هل قوی تر نیز باشد.

با اینکه از هل و عرق هل بیشتر برای خوش عطر کردن چای و دمنوش ها و دسرها و... استفاده می شود، اما باید بدانید که هل خواص شگفت انگیز فراوانی دارد و یکی از داروهای گیاهی است که از گذشته های بسیار دور مورد استفاده طبیبان بوده است.

در این مطلب ابتدا طبع و مزاج هل و عرق هل را معرفی خواهیم کرد و سپس به بررسی خواص عرق هل در طب سنتی خواهیم پرداخت. در انتهای متن نیز با عوارض و مضرات و مصلحات هل آشنا می شوید.

طبع عرق هل سرد است یا گرم؟

اغلب ادویه ها طبع گرم دارند و هل نیز از این قاعده مستثنی نیست. طبع هل در طب سنتی گرم و خشک ذکر شده و بالطبع، عرق هل نیز دارای طبع گرم است. درجه گرمی هل زیاد بالا نیست اما در خصوص خوراک های با طبع گرم همیشه باید به افراد گرم مزاج هشدار داد که از زیاده روی خودداری کرده و نسبت به مصرف مصلح آن خوراک توجه ویژه داشته باشند.

خواص عرق هل در طب سنتی

طبع عرق هل
طبع عرق هل

تاثیر عرق هل بر گوارش

عرق هل به دلیل طبع گرمی که دارد موجب تقویت معده می شود و هضم را بهبود می بخشد. از این طریق عملکرد روده ها نیز تقویت می شود. وقتی روده ها درست کار کنند احتمال بروز یبوست و اسهال نیز کاهش می یابد. همچنین هل با خواص بادشکنی که دارد مانع از ایجاد باد و نفخ در شکم می شود و در درمان سوء هاضمه نیز موثر است.

تاثیر عرق هل بر خوشبو شدن دهان

شاید تصور کرده باشید که عرق هل تنها بخاطر بوی خوشی که دارد باعث خوشبو شدن دهان می شود. اما جالب است بدانید که هل خواص ضد باکتریایی دارد و باکتریهایی که در اثر تجزیه غذاها در لابلای دندانها و حفره های دهان پنهان شده اند را از بین می برد. عرق هل با پاکسازی دهان علاوه بر از بین بردن عوامل بیماری زا موجب خوش بو شدن دهان می شود.

برای این منظور می توانید عرق هل را بنوشید، در دهان قرقره کنید یا مسواکتان را به آن آغشته کرده و دندانها و زبان خود را مسواک کنید.

[elementor-template id="6863"]

عوارض و موارد منع مصرف عرق هل در طب سنتی

زیاده روی در آن برای گرم مزاجان سردرد آور است.

مصرف آن در بارداری و شیردهی ممنوع نیست اما باید مقدار کصرف آن متعادل و با توجه به مزاج باشد. در مورد میزان و نحوه مصرف آن بهتر است با پزشک مشورت شود.

مصرف آن به بیماران سیفیلیس و سوزاک هستند توصیه نمی شود.

مصرف آن برای افراد مبتلا به یبوست مزمن توصیه نمی شود.

مصرف آن برای مبتلایان به زخم معده توصیه نمی شود.

مصلح عرق هل چیست؟

کتیرا بهترین مصلح برای هل و عرق هل است.

خواص و طبع موسیر در طب سنتی|طبع موسیر در طب سنتی

طبع موسیر سرد است یا گرم؟(خواص و مضرات)+ مُصلِح در طب سنتی

طبع و 10 خاصیت شگفت انگیز کتلت مرغ در طب سنتی+ طرز تهیه کتلت مرغ|خواص کتلت مرغ

طبع و 10 خاصیت شگفت انگیز کتلت مرغ در طب سنتی+ طرز تهیه کتلت مرغ

درمان آفت درهان در طب سنتی

درمان آفت دهان در طب سنتی| عسل+ ماست+ رب انار+ جوش شیرین

طبع و خواص کال کباب در طب سنتی|طبع کال کباب|خواص کال کباب در طب سنتی

طبع و خواص کال کباب در طب سنتی+ طرز تهیه، مضرات و مصلحات

درمان انواع سوختگی در منزل با طب سنتی ایرانی و اسلامی|درمان سوختگی سقف دهان در طب سنتی

6 راه درمان سوختگی با بخار در طب سنتی+ درمان عفونت سوختگی با طب سنتی

چای سبز منبع انتی اکسیدانت ها

چرا باید چای سبز بخوریم ؟ چای سبز منبع انواع انتی اکسیدان ها

طبع و خواص عرق بیدمشک در طب سنتی ایرانی و اسلامی|طبع عرق بیدمشک

عرق بیدمشک و طبع و خواص آن از منظر طب سنتی ایرانی و اسلامی

وام کشاورزی برای کاشت گیاهان دارویی

وام قرض الحسنه بنیاد علوی برای کاشت گیاهان دارویی برای کشاورزان