طب شناس
طبع و خواص عرق هل در طب سنتی|طبع عرق هل

عرق هل و همه آنچه که باید درباره آن بدانید. + طبع و خواص

تاریخ انتشار: July 14, 2022

رای به این نوشته: 4.55/5 (377 رای)

هل را ملکه ادویه ها می نامند چرا که هم رنگ و ظاهر زیبایی دارد، هم عطر و رایحه آن هوش ربا است و هم سرشار از خواص است.

عرق هل، از پوست و دانه های هل گرفته می شود و همه خواص هل را نیز در خود جای داده است و چه بسا از هل قوی تر نیز باشد.

با اینکه از هل و عرق هل بیشتر برای خوش عطر کردن چای و دمنوش ها و دسرها و... استفاده می شود، اما باید بدانید که هل خواص شگفت انگیز فراوانی دارد و یکی از داروهای گیاهی است که از گذشته های بسیار دور مورد استفاده طبیبان بوده است.

در این مطلب ابتدا طبع و مزاج هل و عرق هل را معرفی خواهیم کرد و سپس به بررسی خواص عرق هل در طب سنتی خواهیم پرداخت. در انتهای متن نیز با عوارض و مضرات و مصلحات هل آشنا می شوید.

طبع عرق هل سرد است یا گرم؟

اغلب ادویه ها طبع گرم دارند و هل نیز از این قاعده مستثنی نیست. طبع هل در طب سنتی گرم و خشک ذکر شده و بالطبع، عرق هل نیز دارای طبع گرم است. درجه گرمی هل زیاد بالا نیست اما در خصوص خوراک های با طبع گرم همیشه باید به افراد گرم مزاج هشدار داد که از زیاده روی خودداری کرده و نسبت به مصرف مصلح آن خوراک توجه ویژه داشته باشند.

خواص عرق هل در طب سنتی

طبع عرق هل
طبع عرق هل

تاثیر عرق هل بر گوارش

عرق هل به دلیل طبع گرمی که دارد موجب تقویت معده می شود و هضم را بهبود می بخشد. از این طریق عملکرد روده ها نیز تقویت می شود. وقتی روده ها درست کار کنند احتمال بروز یبوست و اسهال نیز کاهش می یابد. همچنین هل با خواص بادشکنی که دارد مانع از ایجاد باد و نفخ در شکم می شود و در درمان سوء هاضمه نیز موثر است.

تاثیر عرق هل بر خوشبو شدن دهان

شاید تصور کرده باشید که عرق هل تنها بخاطر بوی خوشی که دارد باعث خوشبو شدن دهان می شود. اما جالب است بدانید که هل خواص ضد باکتریایی دارد و باکتریهایی که در اثر تجزیه غذاها در لابلای دندانها و حفره های دهان پنهان شده اند را از بین می برد. عرق هل با پاکسازی دهان علاوه بر از بین بردن عوامل بیماری زا موجب خوش بو شدن دهان می شود.

برای این منظور می توانید عرق هل را بنوشید، در دهان قرقره کنید یا مسواکتان را به آن آغشته کرده و دندانها و زبان خود را مسواک کنید.

[elementor-template id="6863"]

عوارض و موارد منع مصرف عرق هل در طب سنتی

زیاده روی در آن برای گرم مزاجان سردرد آور است.

مصرف آن در بارداری و شیردهی ممنوع نیست اما باید مقدار کصرف آن متعادل و با توجه به مزاج باشد. در مورد میزان و نحوه مصرف آن بهتر است با پزشک مشورت شود.

مصرف آن به بیماران سیفیلیس و سوزاک هستند توصیه نمی شود.

مصرف آن برای افراد مبتلا به یبوست مزمن توصیه نمی شود.

مصرف آن برای مبتلایان به زخم معده توصیه نمی شود.

مصلح عرق هل چیست؟

کتیرا بهترین مصلح برای هل و عرق هل است.

خودکفایی در تولید سیاه دانه

واردات سیاه دانه ممنوع شد! خودکفایی در تولید سیاه دانه

طبع و خواص ترب سیاه در طب سنتی|طبع و خواص ترب سیاه در طب سنتی ایرانی و اسلامی

بیش از 10 خاصیت شگفت انگیز ترب سیاه+ طبع و خواص آن در طب سنتی

طبع و خواص دمنوش زرشک سیاه|دمنوش زرشک سیاه

طبع و خواص دمنوش زرشک سیاه در طب سنتی + روش تهیه و 4 مصلح موثر آن

افزایش مقالات طب سنتی و رتبه 4 ایران در تولید دانش طب سنتی

افزایش 10 برابری مقالات طب سنتی

درمان کم خونی در طب سنتی با مصرف مواد خونساز

درمان کم خونی با تغذیه از دید طب سنتی - مواد غذایی برای درمان کم خونی

طبع و خواص روغن شاهدانه در طب سنتی|خواص روغن شاهدانه

طبع روغن شاهدانه در طب سنتی + بیش از 20 مورد از خواص روغن شاهدانه+ روش های استفاده

طبع و خواص ترشک در طب سنتی + 8 خاصیت شگفت انگیز ترشک که از آن بی خبرید|طبع ترشک

طبع و خواص ترشک در طب سنتی + 8 خاصیت شگفت انگیز ترشک که از آن بی خبرید

طبع-و-خواص-غوره-انگور-و-ابغوره-در-طب-سنتی-ایرانی-اسلامی

طبع و خواص غوره انگور و آبغوره در طب سنتی ایرانی اسلامی