طب شناس
طبع و خواص عرق هل در طب سنتی|طبع عرق هل

عرق هل و همه آنچه که باید درباره آن بدانید. + طبع و خواص

تاریخ انتشار: July 14, 2022

رای به این نوشته: 4.55/5 (377 رای)

هل را ملکه ادویه ها می نامند چرا که هم رنگ و ظاهر زیبایی دارد، هم عطر و رایحه آن هوش ربا است و هم سرشار از خواص است.

عرق هل، از پوست و دانه های هل گرفته می شود و همه خواص هل را نیز در خود جای داده است و چه بسا از هل قوی تر نیز باشد.

با اینکه از هل و عرق هل بیشتر برای خوش عطر کردن چای و دمنوش ها و دسرها و... استفاده می شود، اما باید بدانید که هل خواص شگفت انگیز فراوانی دارد و یکی از داروهای گیاهی است که از گذشته های بسیار دور مورد استفاده طبیبان بوده است.

در این مطلب ابتدا طبع و مزاج هل و عرق هل را معرفی خواهیم کرد و سپس به بررسی خواص عرق هل در طب سنتی خواهیم پرداخت. در انتهای متن نیز با عوارض و مضرات و مصلحات هل آشنا می شوید.

طبع عرق هل سرد است یا گرم؟

اغلب ادویه ها طبع گرم دارند و هل نیز از این قاعده مستثنی نیست. طبع هل در طب سنتی گرم و خشک ذکر شده و بالطبع، عرق هل نیز دارای طبع گرم است. درجه گرمی هل زیاد بالا نیست اما در خصوص خوراک های با طبع گرم همیشه باید به افراد گرم مزاج هشدار داد که از زیاده روی خودداری کرده و نسبت به مصرف مصلح آن خوراک توجه ویژه داشته باشند.

خواص عرق هل در طب سنتی

طبع عرق هل
طبع عرق هل

تاثیر عرق هل بر گوارش

عرق هل به دلیل طبع گرمی که دارد موجب تقویت معده می شود و هضم را بهبود می بخشد. از این طریق عملکرد روده ها نیز تقویت می شود. وقتی روده ها درست کار کنند احتمال بروز یبوست و اسهال نیز کاهش می یابد. همچنین هل با خواص بادشکنی که دارد مانع از ایجاد باد و نفخ در شکم می شود و در درمان سوء هاضمه نیز موثر است.

تاثیر عرق هل بر خوشبو شدن دهان

شاید تصور کرده باشید که عرق هل تنها بخاطر بوی خوشی که دارد باعث خوشبو شدن دهان می شود. اما جالب است بدانید که هل خواص ضد باکتریایی دارد و باکتریهایی که در اثر تجزیه غذاها در لابلای دندانها و حفره های دهان پنهان شده اند را از بین می برد. عرق هل با پاکسازی دهان علاوه بر از بین بردن عوامل بیماری زا موجب خوش بو شدن دهان می شود.

برای این منظور می توانید عرق هل را بنوشید، در دهان قرقره کنید یا مسواکتان را به آن آغشته کرده و دندانها و زبان خود را مسواک کنید.

[elementor-template id="6863"]

عوارض و موارد منع مصرف عرق هل در طب سنتی

زیاده روی در آن برای گرم مزاجان سردرد آور است.

مصرف آن در بارداری و شیردهی ممنوع نیست اما باید مقدار کصرف آن متعادل و با توجه به مزاج باشد. در مورد میزان و نحوه مصرف آن بهتر است با پزشک مشورت شود.

مصرف آن به بیماران سیفیلیس و سوزاک هستند توصیه نمی شود.

مصرف آن برای افراد مبتلا به یبوست مزمن توصیه نمی شود.

مصرف آن برای مبتلایان به زخم معده توصیه نمی شود.

مصلح عرق هل چیست؟

کتیرا بهترین مصلح برای هل و عرق هل است.

خورش غوره بادمجان

خواص شهناز یا گل راعی در طب سنتی

شهناز یا سنبل الطیب؟!

طبع و خواص کباب سرداشی + 17 خاصیت کباب سرداشی در طب سنتی + طرز تهیه|خواص کباب سرداشی

طبع و خواص کباب سرداشی + 17 خاصیت کباب سرداشی در طب سنتی + طرز تهیه

درمان خر و پف در طب سنتی|6 روش فوق العاده برای درمان خروپف در طب سنتی|درمان خر و پف در طب سنتی|

6 روش فوق العاده برای درمان خروپف در طب سنتی

تدوین پروتکل درمانی رحم در طب سنتی

پروتکل درمانی رحم بر مبنای طب سنتی ایرانی و اسلامی تدوین شد

درمان کمبود گلبول سفید خون با تدابیر طب سنتی ایرانی و اسلامی|درمان کمبود گلبول سفید|درمان کمبود گلبول سفید|درمان کمبود گلبول سفید

درمان کمبود گلبول سفید با 7 توصیه طب سنتی ایرانی و اسلامی + علل و عوارض

طبع-و-خواص-شاه-توت-در-طب-سنتی-ایرانی-اسلامی|خواص-و-مضرات-شاه-توت-در-طب-سنتی-ایرانی-اسلامی

طبع شاه توت سرد است یا گرم؟+ خواص+ مصلحات+ مضرات- در طب سنتی ایرانی اسلامی

طبع و خواص بادام هندی در طب سنتی|طبع و خواص بادام هندی در طب سنتی

طبع و خواص بادام هندی در طب سنتی ایرانی و اسلامی