طب شناس
طبع و خواص عرق مرزه در طب سنتی|طبع عرق مرزه

عرق مرزه و همه آنچه باید در مورد طبع و خواص آن بدانید+ مضرات و مصلح

تاریخ انتشار: July 19, 2022

رای به این نوشته: 4.15/5 (453 رای)

عرق مرزه از جوشاندن برگها و ساقه تازه مرزه و تقطیر بخار حاصل از آن به دست می آید.

عرق مرزه خواص متعددی دارد و مجموعه تقویت شده و خالص شده خواص گیاه مرزه را در خود دارد. گیاه مرزه از گیاهان علفی است که طول آن حدود 30 سانتی متر می شود و برگهایی باریک و نوک تیز و سوزنی شکل و پر تعداد دارد. رنگ برگها سبز تیره است و عطر تندی دارند. مزه مرزه نیز تند است.

مرزه هم به صورت پرورش یافته و تحت کشت و هم به صورت وحشی و خودرو رشد می کند. مرزه را به صورت تازه و در ترکیب سبزی خوردن میل می کنند. از خشک شده آن به عنوان سبزی معطر در ترکیب بسیاری از غذاها و سوپ ها استفاده می شود و از آن عرق و روغن نیز گرفته می شود.

در این متن سعی کرده ایم بیشتر خواص عرق مرزه را بررسی کنیم و در کنار آن مضرات و مصلحات و طبع عرق مرزه را نیز بشناسیم.

عرق مرزه را می توان پیش از وعده های غذایی به میزان یک استکان مصرف کرد.

طبع عرق مرزه سرد است یا گرم؟

همانطور که طبع مرزه گرم و خشک است، عرق مرزه نیز طبع گرم و خشک دارد. مصرف عرق مرزه همانند گیاه مرزه برای گرم مزاجان باید همراه با رعایت اندازه و در نظر گرفتن احتیاط باشد. سردمزاجان اما می توانند با خیال راحت از این عرق گیاهی پر خاصیت استفاده کنند.

طبع عرق مرزه
طبع عرق مرزه

خواص طبی و درمانی عرق مرزه در طب سنتی

عوارض و مضرات زیاده روی در مصرف عرق مرزه

  1. ترشح مخاط را افزایش می دهد و ممکن است باعث اختلال در تنفس شود.
  2. باعث بروز واکنش های آلرزیک مانند خارش، جوش، سرفه، خارش گلو و... شود.
  3. موجب رقیق شدن خون می شود و بهتر است قبل و بعد از عمل های جراحی تا حداقل ده روز مصرف نشود.
  4. موجب زخم معده می شود.
  5. زیاده روی در مصرف آن به دیابتی ها توصیه نمی شود.
  6. مصرف آن در بارداری باید تحت نظر و مشورت پزشک باشد.
  7. موجب تحریک پوست می شود.
  8. موجب تحریک چشم می شود.
  9. موجب تشنج می شود.
  10. مصرف آن برای کودکان حتما باید تحت نظر پزشک باشد.

مصلح عرق مرزه چیست؟

سرکه بهترین مصلح برای عرق مرزه است.

از عرقیات گیاهی با طبع سد نیز می توان به عنوان مصلح و بهبود دهنده طبع عرق مرزه استفاده کرد. مانند عرق کاسنی

طبع لپه در طب سنتی ایرانی اسلامی

طبع و خواص لپه در طب سنتی ایرانی اسلامی

طبع و 8 خاصیت کباب کوبیده در طب سنتی+ طرز تهیه کباب کوبیده رستورانی|خواص کباب کوبیده

طبع کباب کوبیده در طب سنتی+ خواص+ مضرات+ مصلحات

نظر آیت االله جواد آملی درمورد طب سنتی ایرانی و اسلامی

نظر آیت الله جوادی آملی در مورد طب ایرانی و اسلامی

همه آنچه باید در مورد کرن بری بدانید|طبع و خواص کرن بری|خواص کرن بری

طبع و خواص کرن بری در طب سنتی+ 30 خاصیت کرنبری+ مضرات و مصلح

طبع و خواص بادام کوهی در طب سنتی|طبع بادام کوهی

طبع و خواص بادام کوهی در طب سنتی ایرانی و اسلامی+ مضرات و مصلح

کدام سیب بهتر است؟ زرد یا قرمز؟

سیب قرمز یا زرد؟ مسئله این است؟

درمان یبوست بزرگسالان با طب سنتی|یبوست بزرگسالان

درمان یبوست بزرگسالان با تدابیر طب سنتی ایرانی و اسلامی

طبع و 11 خاصیت کتلت گوشت با سیب زمینی در طب سنتی+ طرز تهیه|خواص کتلت گوشت|مضرات و عوارض کتلت گوشت

طبع و 11 خاصیت کتلت گوشت با سیب زمینی در طب سنتی+ طرز تهیه