طب شناس
طبع و خواص عرق مرزه در طب سنتی|طبع عرق مرزه

عرق مرزه و همه آنچه باید در مورد طبع و خواص آن بدانید+ مضرات و مصلح

تاریخ انتشار: July 19, 2022

رای به این نوشته: 4.15/5 (453 رای)

عرق مرزه از جوشاندن برگها و ساقه تازه مرزه و تقطیر بخار حاصل از آن به دست می آید.

عرق مرزه خواص متعددی دارد و مجموعه تقویت شده و خالص شده خواص گیاه مرزه را در خود دارد. گیاه مرزه از گیاهان علفی است که طول آن حدود 30 سانتی متر می شود و برگهایی باریک و نوک تیز و سوزنی شکل و پر تعداد دارد. رنگ برگها سبز تیره است و عطر تندی دارند. مزه مرزه نیز تند است.

مرزه هم به صورت پرورش یافته و تحت کشت و هم به صورت وحشی و خودرو رشد می کند. مرزه را به صورت تازه و در ترکیب سبزی خوردن میل می کنند. از خشک شده آن به عنوان سبزی معطر در ترکیب بسیاری از غذاها و سوپ ها استفاده می شود و از آن عرق و روغن نیز گرفته می شود.

در این متن سعی کرده ایم بیشتر خواص عرق مرزه را بررسی کنیم و در کنار آن مضرات و مصلحات و طبع عرق مرزه را نیز بشناسیم.

عرق مرزه را می توان پیش از وعده های غذایی به میزان یک استکان مصرف کرد.

طبع عرق مرزه سرد است یا گرم؟

همانطور که طبع مرزه گرم و خشک است، عرق مرزه نیز طبع گرم و خشک دارد. مصرف عرق مرزه همانند گیاه مرزه برای گرم مزاجان باید همراه با رعایت اندازه و در نظر گرفتن احتیاط باشد. سردمزاجان اما می توانند با خیال راحت از این عرق گیاهی پر خاصیت استفاده کنند.

طبع عرق مرزه
طبع عرق مرزه

خواص طبی و درمانی عرق مرزه در طب سنتی

عوارض و مضرات زیاده روی در مصرف عرق مرزه

  1. ترشح مخاط را افزایش می دهد و ممکن است باعث اختلال در تنفس شود.
  2. باعث بروز واکنش های آلرزیک مانند خارش، جوش، سرفه، خارش گلو و... شود.
  3. موجب رقیق شدن خون می شود و بهتر است قبل و بعد از عمل های جراحی تا حداقل ده روز مصرف نشود.
  4. موجب زخم معده می شود.
  5. زیاده روی در مصرف آن به دیابتی ها توصیه نمی شود.
  6. مصرف آن در بارداری باید تحت نظر و مشورت پزشک باشد.
  7. موجب تحریک پوست می شود.
  8. موجب تحریک چشم می شود.
  9. موجب تشنج می شود.
  10. مصرف آن برای کودکان حتما باید تحت نظر پزشک باشد.

مصلح عرق مرزه چیست؟

سرکه بهترین مصلح برای عرق مرزه است.

از عرقیات گیاهی با طبع سد نیز می توان به عنوان مصلح و بهبود دهنده طبع عرق مرزه استفاده کرد. مانند عرق کاسنی

طبع و خواص شربت سیب در طب سنی ایرانی و اسلامی|خواص شربت سیب

طبع و خواص شربت سیب در طب سنتی+ طرز تهیه 3 نوع شربت سیب

تاسیس کارخانه داروسازی طب سنتی تحت نظر وزارت بهداشت|توییت وزارت بهداشت در خصوص ساخت کارخانه داروسازی طب سنتی

وزارت بهداشت، کارخانه داروسازی طب سنتی خواهد ساخت!

در مصرف دمنوشها زیاده روی نکنید+ عوارض و مضرات

طبع و خواص ماش پلو در طب سنتی|خواص ماش پلو

خواص ماش پلو درطب سنتی+ طبع، مضرات و مصلحات

جلوگیری-از-بیماری-های-لثه-و-دهان-و-پوسیدگی-دندان|جلوگیری-از-پوسیدگی-دندان-با-چای-سبز

شست و شوی دندان با چای سبز - جلوگیری از پوسیدگی

طبع و خواص انگور در طب سنتی ایرانی و اسلامی|طبع-و-خواص-انگور-در-طب-سنتی-ایرانی-اسلامی||طبع انگور

خواص و طبع انگور در طب سنتی - خونسازی تا افزایش وزن

درمان ورم غدد لنفاوی با طب سنتی|ورم غدد لنفاوی|درمان ورم غدد لنفاوی

همه آنچه باید در مورد غدد لنفاوی بدانید + توصیه های طب سنتی برای درمان ورم غدد لنفاوی

طبع و خواص کلم بروکلی در طب سنتی|طبع و خواص کلم بروکلی در طب ستی ایرانی و اسلامی

همه چیز درباره کلم بروکلی و خواص آن+ طبع، مضرات و مصلح