طب شناس
طبع و خواص عرق مرزه در طب سنتی|طبع عرق مرزه

عرق مرزه و همه آنچه باید در مورد طبع و خواص آن بدانید+ مضرات و مصلح

تاریخ انتشار: July 19, 2022

رای به این نوشته: 4.15/5 (453 رای)

عرق مرزه از جوشاندن برگها و ساقه تازه مرزه و تقطیر بخار حاصل از آن به دست می آید.

عرق مرزه خواص متعددی دارد و مجموعه تقویت شده و خالص شده خواص گیاه مرزه را در خود دارد. گیاه مرزه از گیاهان علفی است که طول آن حدود 30 سانتی متر می شود و برگهایی باریک و نوک تیز و سوزنی شکل و پر تعداد دارد. رنگ برگها سبز تیره است و عطر تندی دارند. مزه مرزه نیز تند است.

مرزه هم به صورت پرورش یافته و تحت کشت و هم به صورت وحشی و خودرو رشد می کند. مرزه را به صورت تازه و در ترکیب سبزی خوردن میل می کنند. از خشک شده آن به عنوان سبزی معطر در ترکیب بسیاری از غذاها و سوپ ها استفاده می شود و از آن عرق و روغن نیز گرفته می شود.

در این متن سعی کرده ایم بیشتر خواص عرق مرزه را بررسی کنیم و در کنار آن مضرات و مصلحات و طبع عرق مرزه را نیز بشناسیم.

عرق مرزه را می توان پیش از وعده های غذایی به میزان یک استکان مصرف کرد.

طبع عرق مرزه سرد است یا گرم؟

همانطور که طبع مرزه گرم و خشک است، عرق مرزه نیز طبع گرم و خشک دارد. مصرف عرق مرزه همانند گیاه مرزه برای گرم مزاجان باید همراه با رعایت اندازه و در نظر گرفتن احتیاط باشد. سردمزاجان اما می توانند با خیال راحت از این عرق گیاهی پر خاصیت استفاده کنند.

طبع عرق مرزه
طبع عرق مرزه

خواص طبی و درمانی عرق مرزه در طب سنتی

عوارض و مضرات زیاده روی در مصرف عرق مرزه

  1. ترشح مخاط را افزایش می دهد و ممکن است باعث اختلال در تنفس شود.
  2. باعث بروز واکنش های آلرزیک مانند خارش، جوش، سرفه، خارش گلو و... شود.
  3. موجب رقیق شدن خون می شود و بهتر است قبل و بعد از عمل های جراحی تا حداقل ده روز مصرف نشود.
  4. موجب زخم معده می شود.
  5. زیاده روی در مصرف آن به دیابتی ها توصیه نمی شود.
  6. مصرف آن در بارداری باید تحت نظر و مشورت پزشک باشد.
  7. موجب تحریک پوست می شود.
  8. موجب تحریک چشم می شود.
  9. موجب تشنج می شود.
  10. مصرف آن برای کودکان حتما باید تحت نظر پزشک باشد.

مصلح عرق مرزه چیست؟

سرکه بهترین مصلح برای عرق مرزه است.

از عرقیات گیاهی با طبع سد نیز می توان به عنوان مصلح و بهبود دهنده طبع عرق مرزه استفاده کرد. مانند عرق کاسنی

کدام سیب بهتر است؟ زرد یا قرمز؟

سیب قرمز یا زرد؟ مسئله این است؟

راهکار طب سنتی برای پیشگیری و درمان آنفلوانزا

طب سنتی نسخه آنفلوانزا را پیچید!

خواص گیلاس و نکات مربوط به آن|تاثیر گیلاس بر فشار خون بارداری

تابستان، گیلاس و همه چیزهایی که باید بدانید+ تاثیر آن بر فشارخون زنان باردار

طبع و خواص کال کباب در طب سنتی|طبع کال کباب|خواص کال کباب در طب سنتی

طبع و خواص کال کباب در طب سنتی+ طرز تهیه، مضرات و مصلحات

طبع و خواص شاتره و عرق شاتره در طب سنتی

طبع و خواص شاهتره از دیدگاه طب سنتی ایرانی اسلامی

|مراقبت های بارداری|مراقبت های معنوی بارداری

مراقبت های بارداری در طب اسلامی و طب سنتی + مراقبت های معنوی 9 ماهه

همه چیز در مورد طب سنتی، طب ایرانی و طب اسلامی|طب ایرانی|طب یا پزشکی؟

طب سنتی چیست و چه می کند؟ + معرفی طب ایرانی و فواید طب اسلامی

طبع و 16 خاصیت قیمه یزدی در طب سنتی+ طرز تهیه قیمه یزدی

طبع و 16 خاصیت قیمه یزدی در طب سنتی+ طرز تهیه قیمه یزدی