طب شناس
منع مصرف دمنوش های آرامبخش

شما نباید دمنوش آرامبخش بنوشید!

تاریخ انتشار: July 17, 2022

رای به این نوشته: 4.36/5 (482 رای)

به گفته استادیار دانشکده طب سنتی و مکمل دانشگاه علوم پزشکی مشهد، گیاه گل گاوزبان ایرانی با گاوزبان مشهور در گیاه درمانی نوین، متفاوت است و هر دو جنس آن به رغم داشتن ویژگی‌های درمانی، برای برخی افراد و بیماران محدودیت مصرف دارد.

مجید انوشیروانی درباره دمنوش آرامبخش افزود: هر دو جنس گاوزبان (ایرانی و اروپایی)، کاربرد‌های نسبتا مشابهی دارند، اما مصرف گل گاوزبان اروپایی، به خاطر وجود آلکالوئید‌های پیرازولیدن، برای مبتلایان به بیماری‌های کبدی و نیز خانم‌هایی باردار محدودیت مصرف دارد.

وی درباره گاوزبان ایرانی گفت: طبیعت این گیاه در متون طب ایرانی، گرم و‌تر در درجه اول ذکر شده است؛ بنابراین از جهت طبع، ایمن شمرده می‌شود. البته هرگز نمی‌توان گفت: اگر گیاهی طبع معتدل یا نزدیک به اعتدال داشته باشد، بی زیان و ایمن است.

متخصص طب سنتی ایران با اشاره به اینکه دمنوش گل گاو زبان ایرانی، برای تقویت قلب Heart و سیستم عصبی و کاهش اضطراب بسیار سودمند است گفت: مقدار مصرف روزانه گاوزبان برای هر فرد بالغ حدود ۵ گرم است که باید در حجم حدود یک ونیم لیوان آبجوش به مدت ۱۰ دقیقه به صورت آرام و ملایم جوشانده شود.

وی اظهار داشت: افزودن لیموعمانی یا آب لیمو به دمنوش گاوزبان ضروری نیست، ولی آن را خوشرنگ و خوشگوار می‌کند و مهمتر از آن، برای کسانی که دچار تپش قلب اضطرابی همراه با داغی بدن و سینه و صورت می‌شوند سودمندتر است.

به گفته این عضو هیئت علمی دانشگاه، افزودن مقدار اندکی عسل یا نبات به این جوشانده به شرطی که شیرینی ملایمی داشته باشد نیز اشکالی ندارد.

انوشیروانی در پایان درباره دمنوش آرامبخش تاکید کرد: گل گاوزبان برای کاهش پرفشاری خون کاملاً ایمن نیست. به همین دلیل، افراد تنومند و پرخون که خشم یا اندوه پنهان دارند در هنگام افزایش فشارخون نباید گل گاوزبان را خودسرانه مصرف کنند، زیرا دمنوش گاوزبان در چنین افرادی گاه ممکن است بسیار خطرناک باشد و بحران شدید فشارخون ایجاد کند.

منبع: برنا

درمان آفت درهان در طب سنتی

درمان آفت دهان در طب سنتی| عسل+ ماست+ رب انار+ جوش شیرین

طبع و خواص گوشت جوجه تیغی در طب سنتی|طبع گوشت جوجه تیغی

آیا گوشت جوجه تیغی حلال و قابل خوردن است؟ طبع گوشت جوجه تیغی و 16 خاصیت آن

طبع و خواص روغن بادام زمینی در طب سنتی|خواص روغن بادام زمینی

طبع و خواص روغن بادام زمینی در طب سنتی + 3 مورد از عوارض و مضرات آن

درمان عدم نعوظ در طب سنتی ایرانی و سلامی|درمان خانگی عدم نعوظ با طب سنتیدرمان خانگی عدم نعوظ با طب سنتیدرمان خانگی عدم نعوظ با طب سنتی

درمان فوری و خانگی اختلال و عدم نعوظ با طب سنتی ایرانی و اسلامی

طبع و خواص آبگوشت بادمجان و کشک|خواص آبگوشت بادمجان و کشک

طبع و خواص آبگوشت بادمجان و کشک در طب سنتی+ عوارض و مصلحات

طبع و خواص علف لیمو در طب سنتی|خواص علف لیمو

علف لیمو چیست و چه خواصی دارد؟ طبع، خواص و مضرات علف لیمو در طب سنتی

|کاهش اسید معده با طب سنتی

8 روش درمان خانگی اسید معده در گلو با طب سنتی ایرانی و اسلامی

طبع بیلهر پلو در طب سنتی+ 7 خاصیت جالب بیلهر پلو+ طرز تهیه بیلهر پلو خوشمزه|خواص بیلهرپلو

طبع بیلهر پلو در طب سنتی+ 7 خاصیت جالب بیلهر پلو+ طرز تهیه بیلهر پلو خوشمزه