طب شناس
طبع و خواص عرق شنبلیله در طب سنتی|طبع عرق شنبلیله

همه چیز در مورد طبع و خواص عرق شنبلیله در طب سنتی

تاریخ انتشار: July 25, 2022

رای به این نوشته: 4.02/5 (385 رای)

عرق شنبلیله از سبزی شنبلیله گرفته می شود. شنبلیله را احتمالا به عنوان مهمترین ترکیب سبزی قورمه به خاطر بیاورید اما این سبزی که عطر و طعم به خصوصی دارد، خواص درمانی و دارویی فراوانی در خود گنجانده است که حتما برایتان جالب است.

گفته می شود که عرق شنبلیله در میان گیاهان و ترکیبات دارویی کمترین عارضه را دارد و تقریبا بدون عوارض است.

شنبلیله بومی کشور ایران است و علاوه بر اینکه در نقاط مختلف کشورمان ایران می روید، بیشتر در کشورهایی مانندمصر، هند، الجزیره، ایتالیا و اسپانیا نیز کشت می شود و کاربرد دارد.

شنبلیله در آشپزی، کلوچه و نان پزی و... کاربرد دارد. از شنبلیله به صورت تازه، خشک شده، سرخ شده و ... استفاده می شود . همچنین از شنبلیله به روش تقطیر عرق شنبلیله گرفته می شود که کاربردهای طبی و درمانی متعددی دارد و ما در این متن به اختصار آن را مورد بررسی قرار داده ایم.

برای کسب اطلاع در مورد طبع، خواص، مضرات و مصلح عرق شنبلیله تا پایان این متن همراه ما باشید.

طبع عرق شنبلیله سرد است یا گرم؟

طبق آنچه که در منابع معتبر طب سنتی و ایرانی و اسلامی آمده، طبع شنبلیله گرم و خشک است. بنابراین می توانیم نتیجه بگیریم که طبع عرق شنبلیله گرم است.

کارشناسان معتقدند که گرمی شنبلیله و عرق شنبلیله بالا نیست و خشکی آن هم به اندازه است. از این جهت ازجمله سبزیهایی است که گرمی آن به اعتدال نزدیک است. و مصرف آن در افراد گرم مزاج و سردمزاج با رعایت اندازه و نوع مصرف بلامانع است.

طبع عرق شنبلیله
طبع عرق شنبلیله

خواص عرق شنبلیله از دیدگاه طب سنتی

میزان مصرف مجاز عرق شنبلیله در روز سه استکان است که بهتر است این مقدار را با فاصله های شش یا هشت ساعته میل کرد. بهترین زمان مصرف آن بعد از هر وعده غذایی است. در این صورت خواص و فواید خود را بیشتر بروز می دهد. از جمله خواص عرق شنبلیله می توانیم به این موارد اشاره کنیم:

عوارض و مضرات عرق شنبلیله

عرق شنبلیله عوارض خاصی ندارد. مگر اینکه در مصرف آن اندازه رعایت نشود و بی رویه و به مقدار زیاد مصرف شود که در این صورت می تواند موجب عوارضی نظیر سرگیجه، حالت تهوع، نفخ زیاد و دل درد، اسهال و... شود.

در برخی افراد که سابقه حساسیت و آلرژی دارند، ممکن است ایجاد واکنش های آلرژیک و حساسیت پوستی کند.

عرق و ادرار را بد بو می کند.

افرادی که به بادام زمینی حساست دارند، به دلیل شباهت بالای ترکیبات شنبلیله به بادام زمینی، بهتر است از مصرف شنبلیله و عرق شنبلیله پرهیز کنند.

موجب افت قند خون می شود. افراد مبتلا به دیابت بهتر است از این عرق همزمان با مصرف انسولین و دیگر داروهای کاهش قند خون استفاده نکنند.

مصرف آن در بارداری بدون مشورت با پزشک توصیه نمی شود.

مصلح عرق شنبلیله چیست؟

 مصلحات عرق شنبلیله و گیاه شنبلیله مشابه هستند.

کاسنی، سکنجبین، انیسون، انار شیرین و خرفه و اسفناج به عنوان بهترین گزینه ها برای تعدیل طبع و خواص شنبلیله و عرق شنبلیله معرفی شده اند.

دانه کنجد درمان 70 درصد بیماری ها

دانه ای که 70 درصد بیماری ها را بهبود می دهد!

طبع-و-خواص-انجیر-در-طب-سنتی-ایرانی-اسلامی

طبع و خواص انجیر در طب سنتی ایرانی اسلامی

طبع و خواص موهیتو در طب سنتی|طبع و 6 خاصیت فوق العاده موهیتو در طب سنتی+ طرز تهیه موهیتو لیمو و نعنا|خواص موهیتو

طبع و 6 خاصیت فوق العاده موهیتو در طب سنتی+ طرز تهیه موهیتو لیمو و نعنا

طبع و خواص آب سیب در طب سنتی|طرز تهیه اب سیب در خانه|خواص آب سیب

2 روش تهیه آب سیب طبیعی در خانه + طبع و خواص آب سیب

بهترین زمان مصرف پنیر در شب برای شام

فواید خوردن پنیر در شب+ بهترین زمان مصرف پنیر در طب سنتی

طبع و خواص روغن نعناع در طب سنتی|خواص روغن نعناع

طبع و خواص روغن نعناع در طب سنتی+ عوارض و مصلحات آن

خواص-کرفس-در-طب-سنتی|طبع-کرفس-در-طب-سنتی-ایرانی-اسلامی|خواص-کرفس-در-طب-سنتی

خواص کرفس در طب سنتی ایرانی اسلامی

طبع و خواص گل همیشه بهار در طب سنتی|خواص گل همیشه بهار|گل همیشه بهار|گل همیشه بهار

خواص گل همیشه بهار در طب سنتی ایرانی و اسلامی + طبع و مصلحات