طب شناس
قاصدک با قلب شما چه می کند؟

قاصدک با قلب شما چه می کند؟

تاریخ انتشار: July 31, 2022

رای به این نوشته: 4.36/5 (536 رای)

قاصدک یا گل قاصد خواص شگفت انگیزی دارد که در طب سنتی ایران و جهان به آن پرداخته شده است.

بر اساس مطلب منتشر شده از سوی پژوهشکده گیاهان دارویی بر اساس تحقیقات منتشر شده از سوی مصطفوی اسلام در گیاهان دارویی به انضمام طب سنتی آذربایجان، برگ های گیاه قاصدک حاوی مقدار زیادی پتاسیم بوده و از این جهت یک ادارآور از برگ های گیاه در دمان احتباس مایعات خصوصا در بیماران قلبی استفاده می گردد.

ریشه گل قاصد

ریشه گل قاصد داری خواصی نظیر تصفیه  کننده کبد ،رفع سنگ صفرا و زردی بوده و از آن می توان به عنوان ملین در یبوست استفاده کرد.

در کتاب قانون ابن سینا گیاه گل قاصد را معالج یرقان و ضماد این  گیاه را پادرزهر مار دانسته اند.

برگ های تازه قاصدک

برگ های تازه قاصدک قابلیت خوراکی دارد و می توان آن را بصورت سبزی تازه در سالاد به کار برد ، خوردن برگ های تازه گل قاصد موجب تصفیه دستگاه گوارش و خون می گردد.

تلخی کمی که در برگ های تازه گل قاصد وجود دارد مربوط به ماده متبلور تاراکساسین است.

جوشانده علف قاصدک

از جوشانده قاصدک می توانید بصورت مرهم و یا شستشوی موضعی جهت درمان نقرس ، جوش های سطحی پوست و ضد اگزما مصرف کنید.(80-50گرم ریشه )

دمکرده گل قاصد

جهت تصفیه کبد و در درمان سرماخوردگی های تب دار، بیماری های ریوی ،یبوست ، نقرس و اگزما به مقدار یک فنجان در 3یا 4 وعده طی روز میل کنید.(50گرم قسمت های هوایی خشک شده گیاه را به مدت 5 دقیقه دم کنید)

تنتور قاصدک

تنتور این گیاه به عنوان دارویی کمکی جهت تامین پتاسیم کافی به داروهای قلبی اضافه می گردد.

در چین از برگ ،گل ،ریشه و دانه های گل قاصد به عنوان ادرارآور و محرک کبد و نیز جهت دفع حرارت و سموم بدن استفاده می کنند.

طبع این گیاه سرد و گل قاصد بیشترین حد ویتامین A در بین گیاهان را دارا است و نیز دارای ترکیبات پروتئینی ، چربی، املاح معدنی، مقدار زیاذ پتاسیم و ماده های تلخی در برگ ها به نام تارکساسین است.

نام علمی گل قاصد Taraxacum officinale L و از خانواده کاسنیان است.

منبع: برنا

غذاهای ممنوعه در آلودگی هوا

غذاهای کشنده در زمان آلودگی هوا

آیا کم خونی در اثر فقر آهن ایجاد می شود؟

آیا منشاء همه کم خونی ها فقر آهن است؟

طبع و خواص انگور در طب سنتی ایرانی و اسلامی|طبع-و-خواص-انگور-در-طب-سنتی-ایرانی-اسلامی||طبع انگور

خواص و طبع انگور در طب سنتی - خونسازی تا افزایش وزن

طبع و 16 خاصیت قیمه یزدی در طب سنتی+ طرز تهیه قیمه یزدی

طبع و 16 خاصیت قیمه یزدی در طب سنتی+ طرز تهیه قیمه یزدی

چه زمانی حجامت کنیم

چه زمانی حجامت کنیم؟ نکات و توضیحات کامل

همه چیز درباره خواص و طبع گوشت بز در طب سنتی + 10 فایده گوشت بز|طبع گوشت بز

همه چیز درباره خواص و طبع گوشت بز در طب سنتی + 10 فایده گوشت بز

تقویت ریه ها با طب سنتی

تقویت ریه ها با چند راهکار ساده

طبع و خواص آبگوشت زیره در طب ستی|خواص آبگوشت زیره

طبع آبگوشت زیره سرد است یا گرم؟ خواص و مضرات آبگوشت زیره در طب سنتی