طب شناس
طبع و خواص بکرائی در طب سنتی ایرانی و اسلامی|طبع بکرائی

طبع و خواص میوه بکرائی درطب سنتی ایرانی و اسلامی

تاریخ انتشار: August 3, 2022

رای به این نوشته: 4/5 (764 رای)

بکرائی یکی از میوه های کمتر شناخته شده است. بکرائی با نام علمی Aegle marmelos از دسته مرکبات بوده و بومی هند است.

بکرائی از درختچه ای متوسط به عمل می آید. این درختچه پوسته ای خاردار و برگهایی بیضی شکل و نوک تیز دارد.

در طب سنتی از برگ، ریشه، شاخه های جوان و میوه بکرایی استفاده های فراوانی می شود. و بکرائییکی از گیاهانی است که از همه قسمت های آن مصارف درمانی صورت می گیرد.

بکرائی بومی هند است و در آنجا با نام Wood apple به معنی سیب چوبی نیز شهرت دارد. این نام به این دلیل برای این میوه انتخاب شده که پوسته ای محکم و چوبی مانند دارد. به طوری که برای مصرف مثل گردو باید شکسته شود. و گوشته درون آن بافتی نرم و گس دارد.

ممکن است میوه بکرائی را دیده اما نشناخته باشید. یا شناخته اما از خواص متعدد آن بی اطلاع باشید. به همین منظور توصیه می کنیم تا پایان این متن همراه ما باشید و با طبع، خواص، عوارض و مصلحات این میوه پرخاصیت آشنا شوید.

طبع بکرائی سرد است یا گرم؟

طبع میوه بکرائی در طب سنتی گرم و خشک ذکر شده و میزان گرمی آن را در درجه دوم قرار داده اند. بنابراین افرادی که مزاج گرم و خشک دارند باید تا حد امکان از مصرف این میوه پرهیز کنند. یا دست کم به مقدار کم و همراه با مصلح میل کنند. اما سرد مزاجان می توانند بهره بیشتری از طبع و خواص این میوه ببرند.

طبع بکرائی
طبع بکرائی

خواص بکرائی در طب سنتی ایرانی و اسلامی

عوارض و مضرات مصرف میوه بکرائی

از آنجایی که باعث کاهش سطح قند خون می شود، ممکن است با داروهای دیابت و انسولین و... تداخل داشته و موجب افت ناگهانی قند خون شود.

زیاده روی در مصرف آن عملکرد سلولهای بدن را مختل کرده و موجب آسیب به کبد و نورونهای عصبی می شود.

زیاده روی در مصرف آن باعث بروز ناراحتی در معده می شود.

هنگام مصرف آن باید به مزاج شخصی، سن و شرایط سلامتی بدن توجه کرد و افرادی که بیماری های خاص دارند یا داروهای خاص مصرف می کنند حتما باید با پزشک خود مشورت کنند.

بهتر است در دوران بارداری و شیردهی از مصرف این میوه خودداری کنید. اگرچه هنوز تحقیقات کامل و دقیقی در مورد اثر آن بر بارداری و شیردهی منتشر نشده اما بهتر است جانب احتیاط رعایت شود.

افرادی که جراحی در پیش دارند باید توجه کنند که از دوهفته پیش از جراحی تا دو هفته پس از جراحی از مصرف بکرائی خودداری کنند.

اگر از بکرائی به خاطر وجود تانین ها در ترکیب آن استفاده می کنید اما بیم عوارض آن را نیز دارید، می توانید منگوستن، چای سیاه، چای سبز و قره قاط (کرنبری) را جایگزین کنید.

مصلح بکرائی چیست؟

مصلح یک ماده غذایی موجب بهبود طبع و خواص آن می شود. به این صورت که سردی وگرمی آن را به اعتدال نزدیک کرده و امکان بهره بردن از خواص آن را بالا می برد.

در منابع طب سنتی از خیار، سرکه و کاسنی به عنوان مصلح بکرائی یاد شده است.

خواص انواع شربت ها از دیدگاه طب سنتی|خواص شربت ریواس در طب سنتی|خواص شربت نعنا در طب سنتی|خواص شربت گل پنیرک در طب سنتی

شربت های بهاری و تابستانی؛ خنک، خوشمزه، پر خاصیت!

راه تشخیص اصل مرغوب از نامرغوب|خواص عسل

عسل خوب / عسل بد!

خواص و مضرات گلدن سیل یا خوک طلایی در طب سنتی|خواص گلدن سیل

خواص گلدن سیل یا خوک طلایی+ عوارض و 2 مورد تداخل دارویی مهم

راهکار های طب سنتی برای دیسک کمر + 12 درمان گیاهی|درمان دیسک کمر

راهکار های طب سنتی برای دیسک کمر + 12 درمان گیاهی

طبع و خواص روغن بنفشه در طب سنتی ایرانی و اسلامی|طبع روغن بنفشه در طب سنتی

همه چیز در مورد روغن بنفشه در طب سنتی ایرانی و اسلامی+ طبع و خواص

طبع و خواص گوشت آهو در طب سنتی ایرانی و اسلامی|طبع گوشت آهو در طب سنتی

طبع گوشت آهو سرد است یا گرم؟ خواص، مضرات و مصلح گوشت آهو در طب سنتی

طبع تمرهندی در طب سنتی|خواص تمر هندی در طب سنتی

طبع و خواص تمر هندی در طب سنتی ایرانی و اسلامی

طبع شکر در طب سنتی ایرانی اسلامی

طبع شکر سرده یا گرم ؟+ مصلحات+ خواص+ مضرات- در طب سنتی ایرانی اسلامی