طب شناس
طبع و خواص بکرائی در طب سنتی ایرانی و اسلامی|طبع بکرائی

طبع و خواص میوه بکرائی درطب سنتی ایرانی و اسلامی

تاریخ انتشار: August 3, 2022

رای به این نوشته: 4/5 (764 رای)

بکرائی یکی از میوه های کمتر شناخته شده است. بکرائی با نام علمی Aegle marmelos از دسته مرکبات بوده و بومی هند است.

بکرائی از درختچه ای متوسط به عمل می آید. این درختچه پوسته ای خاردار و برگهایی بیضی شکل و نوک تیز دارد.

در طب سنتی از برگ، ریشه، شاخه های جوان و میوه بکرایی استفاده های فراوانی می شود. و بکرائییکی از گیاهانی است که از همه قسمت های آن مصارف درمانی صورت می گیرد.

بکرائی بومی هند است و در آنجا با نام Wood apple به معنی سیب چوبی نیز شهرت دارد. این نام به این دلیل برای این میوه انتخاب شده که پوسته ای محکم و چوبی مانند دارد. به طوری که برای مصرف مثل گردو باید شکسته شود. و گوشته درون آن بافتی نرم و گس دارد.

ممکن است میوه بکرائی را دیده اما نشناخته باشید. یا شناخته اما از خواص متعدد آن بی اطلاع باشید. به همین منظور توصیه می کنیم تا پایان این متن همراه ما باشید و با طبع، خواص، عوارض و مصلحات این میوه پرخاصیت آشنا شوید.

طبع بکرائی سرد است یا گرم؟

طبع میوه بکرائی در طب سنتی گرم و خشک ذکر شده و میزان گرمی آن را در درجه دوم قرار داده اند. بنابراین افرادی که مزاج گرم و خشک دارند باید تا حد امکان از مصرف این میوه پرهیز کنند. یا دست کم به مقدار کم و همراه با مصلح میل کنند. اما سرد مزاجان می توانند بهره بیشتری از طبع و خواص این میوه ببرند.

طبع بکرائی
طبع بکرائی

خواص بکرائی در طب سنتی ایرانی و اسلامی

عوارض و مضرات مصرف میوه بکرائی

از آنجایی که باعث کاهش سطح قند خون می شود، ممکن است با داروهای دیابت و انسولین و... تداخل داشته و موجب افت ناگهانی قند خون شود.

زیاده روی در مصرف آن عملکرد سلولهای بدن را مختل کرده و موجب آسیب به کبد و نورونهای عصبی می شود.

زیاده روی در مصرف آن باعث بروز ناراحتی در معده می شود.

هنگام مصرف آن باید به مزاج شخصی، سن و شرایط سلامتی بدن توجه کرد و افرادی که بیماری های خاص دارند یا داروهای خاص مصرف می کنند حتما باید با پزشک خود مشورت کنند.

بهتر است در دوران بارداری و شیردهی از مصرف این میوه خودداری کنید. اگرچه هنوز تحقیقات کامل و دقیقی در مورد اثر آن بر بارداری و شیردهی منتشر نشده اما بهتر است جانب احتیاط رعایت شود.

افرادی که جراحی در پیش دارند باید توجه کنند که از دوهفته پیش از جراحی تا دو هفته پس از جراحی از مصرف بکرائی خودداری کنند.

اگر از بکرائی به خاطر وجود تانین ها در ترکیب آن استفاده می کنید اما بیم عوارض آن را نیز دارید، می توانید منگوستن، چای سیاه، چای سبز و قره قاط (کرنبری) را جایگزین کنید.

مصلح بکرائی چیست؟

مصلح یک ماده غذایی موجب بهبود طبع و خواص آن می شود. به این صورت که سردی وگرمی آن را به اعتدال نزدیک کرده و امکان بهره بردن از خواص آن را بالا می برد.

در منابع طب سنتی از خیار، سرکه و کاسنی به عنوان مصلح بکرائی یاد شده است.

طبع و خواص گل انگبین در طب سنتی|طبع و خواص گل انگبین در طب سنتی ایرانی اسلامی گل محمدی و عسل|طبع گل انگبین

طبع گل انگبین در طب سنتی+ خواص اعجاب انگیز گل محمدی و عسل

تدابیر طب سنتی برای درمان اب آوردن زانو|علل آب آوردن زانو|درمان آب آوردن زانو با کمپرس سرد

درمان آب آوردن زانو با طب سنتی + 8 تدبیر ویژه طب سنتی برای درمان آب آوردن زانو

خواص و طبع قارچ از دید طب سنتی|خواص و طبع قارچ از دید طب سنتی

طبع و خواص قارچ در طب سنتی ایرانی اسلامی

همه چیز در باره شمعدانی و طبع و خواص آن|طبع و خواص شمعدانی|عوارض و مضرات و مصلح شمعدانی

طبع شمعدانی و خواص پرشمار آن در طب سنتی+ 2 روش استفاده آن

پنجه گرگی

همه چیزهایی که باید در مورد رشته پلو بدانید|طبع رشته پلو|خواص رشته پلو|روشهای تهیه رشته پلو

خواص رشته پلو و روش های مختلف پخت آن+ارزش غذایی رشته پلو

طبع و خواص قهوه گانودرما در طب سنتی|طبع و خواص قارچ و قهوه گانودرما در طب سنتی|طبع قهوه گانودرما|

طبع قهوه گانودرما سرد است یا گرم؟+ خواص و مضرات- در طب سنتی

طبع-و-خواص-گوشت-بوقلمون-در-طب-سنتی-ایرانی-اسلامی|طبع و خواص گوشت بوقلمون در طب سنتی ایرانی اسلامی

طبع گوشت بوقلمون سرد است یا گرم + مضرات و خواص گوشت بوقلمون