طب شناس
طبع و خواص بکرائی در طب سنتی ایرانی و اسلامی|طبع بکرائی

طبع و خواص میوه بکرائی درطب سنتی ایرانی و اسلامی

تاریخ انتشار: August 3, 2022

رای به این نوشته: 4/5 (764 رای)

بکرائی یکی از میوه های کمتر شناخته شده است. بکرائی با نام علمی Aegle marmelos از دسته مرکبات بوده و بومی هند است.

بکرائی از درختچه ای متوسط به عمل می آید. این درختچه پوسته ای خاردار و برگهایی بیضی شکل و نوک تیز دارد.

در طب سنتی از برگ، ریشه، شاخه های جوان و میوه بکرایی استفاده های فراوانی می شود. و بکرائییکی از گیاهانی است که از همه قسمت های آن مصارف درمانی صورت می گیرد.

بکرائی بومی هند است و در آنجا با نام Wood apple به معنی سیب چوبی نیز شهرت دارد. این نام به این دلیل برای این میوه انتخاب شده که پوسته ای محکم و چوبی مانند دارد. به طوری که برای مصرف مثل گردو باید شکسته شود. و گوشته درون آن بافتی نرم و گس دارد.

ممکن است میوه بکرائی را دیده اما نشناخته باشید. یا شناخته اما از خواص متعدد آن بی اطلاع باشید. به همین منظور توصیه می کنیم تا پایان این متن همراه ما باشید و با طبع، خواص، عوارض و مصلحات این میوه پرخاصیت آشنا شوید.

طبع بکرائی سرد است یا گرم؟

طبع میوه بکرائی در طب سنتی گرم و خشک ذکر شده و میزان گرمی آن را در درجه دوم قرار داده اند. بنابراین افرادی که مزاج گرم و خشک دارند باید تا حد امکان از مصرف این میوه پرهیز کنند. یا دست کم به مقدار کم و همراه با مصلح میل کنند. اما سرد مزاجان می توانند بهره بیشتری از طبع و خواص این میوه ببرند.

طبع بکرائی
طبع بکرائی

خواص بکرائی در طب سنتی ایرانی و اسلامی

عوارض و مضرات مصرف میوه بکرائی

از آنجایی که باعث کاهش سطح قند خون می شود، ممکن است با داروهای دیابت و انسولین و... تداخل داشته و موجب افت ناگهانی قند خون شود.

زیاده روی در مصرف آن عملکرد سلولهای بدن را مختل کرده و موجب آسیب به کبد و نورونهای عصبی می شود.

زیاده روی در مصرف آن باعث بروز ناراحتی در معده می شود.

هنگام مصرف آن باید به مزاج شخصی، سن و شرایط سلامتی بدن توجه کرد و افرادی که بیماری های خاص دارند یا داروهای خاص مصرف می کنند حتما باید با پزشک خود مشورت کنند.

بهتر است در دوران بارداری و شیردهی از مصرف این میوه خودداری کنید. اگرچه هنوز تحقیقات کامل و دقیقی در مورد اثر آن بر بارداری و شیردهی منتشر نشده اما بهتر است جانب احتیاط رعایت شود.

افرادی که جراحی در پیش دارند باید توجه کنند که از دوهفته پیش از جراحی تا دو هفته پس از جراحی از مصرف بکرائی خودداری کنند.

اگر از بکرائی به خاطر وجود تانین ها در ترکیب آن استفاده می کنید اما بیم عوارض آن را نیز دارید، می توانید منگوستن، چای سیاه، چای سبز و قره قاط (کرنبری) را جایگزین کنید.

مصلح بکرائی چیست؟

مصلح یک ماده غذایی موجب بهبود طبع و خواص آن می شود. به این صورت که سردی وگرمی آن را به اعتدال نزدیک کرده و امکان بهره بردن از خواص آن را بالا می برد.

در منابع طب سنتی از خیار، سرکه و کاسنی به عنوان مصلح بکرائی یاد شده است.

روش-مصرف-و-طرز-تهیه-داروی-امام-کاظم-تابستانه-و-زمستانه

طرز تهیه و طریقه مصرف داروی امام کاظم (ع)

طبع و خواص مربا انگور در طب سنتی|خواص مربا انگور

طبع و خواص، مضرات و مصلح مربا انگور در طب سنتی+ طرز تهیه مربا انگور در خانه

جلوگیری-از-بیماری-های-لثه-و-دهان-و-پوسیدگی-دندان|جلوگیری-از-پوسیدگی-دندان-با-چای-سبز

شست و شوی دندان با چای سبز - جلوگیری از پوسیدگی

طبع-و-خواص-انواع-کشمش-در-طب-سنتی-ایرانی-اسلامی|خواص-انواع-کشمش-در-طب-اسلامی

طبع و خواص انواع کشمش در طب سنتی ایرانی اسلامی

درمان فوری تبخال با طب سنتی|درمان تبخال

درمان تبخال در خانه با طب سنتی+ درمان سریع تبخال برای عروسی

طبع و خواص آبگوشت ساده در طب سنتی|خواص آبگوشت ساده

طبع آبگوشت ساده در طب سنتی+ خواص، مضرات مصلحات

درمان سینوزیت با پیاز و روش های خانگی دیگر|درمان سینوزیت|بخور و درمان سینوزیت

3 روش درمان خانگی سینوزیت با پیاز + 5 روش درمان سینوزیت با طب سنتی

درمان گیاهی کلسترول خون در طب سنتی

درمان گیاهی کلسترول خون در طب سنتی+ روش مصرف و دز مصرف