طبع و خواص گوشت جوجه تیغی در طب سنتی

آیا گوشت جوجه تیغی حلال و قابل خوردن است؟ طبع گوشت جوجه تیغی و 16 خاصیت آن

5/5 - (1 امتیاز)

جوجه تیغی از جمله حیوانات حیات وحش میباشد که زیستگاه طبیعی او مناطق وسیعی در آفریقا و جنوب اروپاست.

جوجه تیغی از جمله حیوانات حیات وحش میباشد که زیستگاه طبیعی او مناطق وسیعی در آفریقا و جنوب اروپاست.

جوجه تیغی ها در فصل زمستان به خواب زمستانی رفته و از ذخیره ی چربی که در فصل های دیگر جمع کرده‌اند استفاده می‌کنند.

لازم است بدانید که جوجه تیغی از حیوان های حرام گوشت در دین اسلام میباشد؛ اما افراد غیر مسلمان بر این باور هستند که می توان از خواص گوشت جوجه تیغی جهت درمان برخی از مریضی ها استفاده کرد.

طبع گوشت جوجه تیغی سرد است یا گرم؟

شاید برای شما هم سوال شده باشد که طبع و مزاج گوشت جوجه تیغی گرم است یا سرد؟ تر است یا خشک؟ در پاسخ به این سوال باید گفته شود که، طبع گوشت جوجه تیغی گرم و خشک است.

خواص گوشت جوجه تیغی در طب سنتی

متخصصان طب سنتی گوشت جوجه تیغی را بسیار مفید و سودمند معرفی کرده و آن را به عنوان گوشتی با ارزش غذایی بالا یاد میکنند.

درمورد شیوه پخت و طبخ گوشت جوجه تیغی نیز باید گفته شود که بهتر است این گوشت به صورت کبابی مصرف شود.

در ادامه به معرفی خواص گوشت جوجه تیغی خواهیم پرداخت:

  • موثر در روند درمان برخی از بیماری های عصبی
  • کمک به درمان تشنج
  • مورد استفاده در روند درمان بیماری جذام
  • مورد استفاده جهت کاهش وزن
  • درمان برخی از بیماری های سرد مزاج
  • رفع کننده ی مشکلات مفصلی
  • درمان سرفه
  • مناسب جهت بهبود تنگی نفس
  • بهبود دهنده ی عفونت های ریه
طبع گوشت جوجه تیغی
طبع گوشت جوجه تیغی

گوشت جوجه تیغی و درمان کمر درد

گوشت جوجه تیغی جهت درمان دردهای مفصلی، روماتیسم و آرتریت موثر بوده و از این رو گفته میشود که در درمان کمر درد نیز نقش موثری را ایفا میکند.

گوشت جوجه تیغی و دیابت

گفته میشود که گوشت جوجه تیغی میتواند در کنترل و همچنین درمان بیماری دیابت به افراد کمک کند.

گوشت جوجه تیغی برای افرادی که به دیابت مبتلا هستند بسیار مفید است اما باید توجه داشته باشید که قبل از مصرف این گوشت، حتما با پزشک خود مشورت کنید چرا که فقط در موراد خاص گوشت جوجه تیغی برای افراد مبتلا به دیابت تجویز می شود.

گوشت جوجه تیغی و قلب

گفته میشود که گوشت جوجه تیغی برای عملکرد بهتر قلب مفید بوده و برخی افراد توصیه بسیاری بر مصرف گوشت جوجه تیغی جهت جلوگیری از بروز مشکلات قلبی کرده اند.

البته توجه داشته باشید که تاکنون این موضوع به صورت علمی ثابت نشده است.

گوشت جوجه تیغی و درمان نازایی

همچنین گفته میشود که گوشت جوجه تیغی جهت درمان نازایی مفید بوده و برخی افراد توصیه بسیاری بر مصرف گوشت جوجه تیغی جهت درمان مشکل نازایی دارند.

البته توجه داشته باشید که تاکنون این موضوع به صورت علمی ثابت نشده است.

گوشت جوجه تیغی و سرطان

در برخی منابع گفته میشود که گوشت جوجه تیغی در کاهش عوارض شیمی درمانی و همچنین پرتو درمانی مفید بوده و برخی افراد توصیه بسیاری بر مصرف گوشت جوجه تیغی جهت کاهش عوارض شیمی درمانی دارند.

البته توجه داشته باشید که تاکنون این موضوع به صورت علمی ثابت نشده است.

گوشت جوجه تیغی و درمان بواسیر

در آسیای شرقی از گوشت جوجه تیغی جهت درمان بواسیر استفاده می شود؛ البته این خاصیت گوشت جوجه تیغی در دیگر مناطق جهان مورد تایید و استفاده قرار نگرفته است.

گوشت جوجه تیغی و روماتیسم

در خاومیانه و در کشورهایی مانند ایران و تاجیکستان معتقدند که گوشت جوجه تیغی جهت درمان و بهبود روماتیسم و آرتریت موثر واقع میشود.

[elementor-template id=”6863″]

مضرات و منع مصرف گوشت جوجه تیغی

گوشت جوجه تیغی نیز مانند هر ماده خوراکی دیگری در کنار مزایا و خواصی که دارد، دارای مضرات و منع مصرف هایی برای برخی از افراد است.

در ادامه به موارد منع مصرف گوشت جوجه تیغی برای برخی افراد خواهیم پرداخت.

گوشت جوجه تیغی برای چه افرادی مناسب نیست؟

به طور کلی مصرف گوشت جوجه تیغی در برخی از افراد سبب ایجاد حساسیت میشود. همچنین مصرف بیش از اندازه ی گوشت جوجه تیغی (بیشتر از ده مثقال) سبب ایجاد عوارض زیر میشود:

  • ناراحتی های کبدی
  • مشکلات دستگاه گوارش
  • تیره شدن رنگ پوست

علاوه بر آن، مصرف گوشت جوجه تیغی برای خانم های باردار و بیمارانی که به آسم دچار هستند مناسب نمیباشد. در ادامه‌ به بررسی این دو دسته از افراد خواهیم پرداخت:

خانم های باردار:

توصیه می شود از دادن خودسرانه ی این گوشت در دوران بارداری پرهیز کنید؛ زیرا این گوشت جزو گوشت های حرام بوده و تا به امروز به صورت علمی خواصی از آن برای بارداری اثبات نشده است.

بیماران مبتلا به آسم:

آسم آلرژیک، بیماری است که با علائمی مانند سرفه، تنگی نفس و عفونت ریه ها بروز می کند.

این بیماری امروزه در کودکان به دلیل تماس با آلرژن ها افزایش یافته است.

به دلیل کمتر بودن اثرات جانبی داروهای گیاهی، نسبت به داروهای شیمیایی، داروهای گیاهی مختلفی در طب سنتی جهت درمان آسم آلرژیک وجود دارد.

در برخی از کشورها، از جمله ایران، مردم محلی معتقدند که گوشت جوجه تیغی می تواند بیماری آسم را بطور کامل بر طرف کند. اما باید بدانید که گوشت جوجه تیغی نه تنها در درمان آسم بی تأثیر است بلکه پروتئین های موجود در گوشت جوجه تیغی می تواند در افراد حساس به آلرژن ها و مبتلا به آسم شدید، باعث تشدید بیماری و حملات آسم شود.

حتی گوشت این جانور می تواند جزو مواد غذایی آلرژی زایی باشد که منتهی به آسم میشود. علاوه بر این، آلودگی ها و انگل های موجود در گوشت جوجه تیغی ریسک فاکتورهای خطرناکی برای استفاده از آن میباشند؛ زیرا جوجه تیغی در محیط آزاد زندگی می کند و در معرض انواع آلودگی ها قرار دارد.

مصلحات گوشت جوجه تیغی چه چیزهایی هستند؟

با توجه به اینکه انواع مناسب گوشت، در دسترس و قابل خوردن است و با توجه به اینکه طبع گوشت جوجه تیغی گرم است، بهتر است تا ضرورتی پیش نیامده گوشت جوجه تیغی مصرف نشود. ثانیاً بهتر است در کنار گوشت جوجه تیغی از مصلحات آن که شامل سکنجبین، سرکه، سماق، روغن کنجد و روغن بادام میباشد استفاده کنید تا مزاج گوشت جوجه تیغی اصلاح شود.


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.