طب شناس
ترکیبات مضر غذایی

چی رو با چی نخوریم؟ 13 ترکیب مضر غذایی

تاریخ انتشار: August 16, 2022

رای به این نوشته: 4.12/5 (631 رای)

در این نوشته چند ترکیب مضر غذایی به شما معرفی می شوند. ترکیب مضر غذایی به این معنی است که خوردن همزمان دو نوع خوراک یا غذا می تواند ایجاد عوارض و ناراحتی بکند و بهتر است از مصرف آن مواد همراه با هم خودداری کنید.

طب سنتی ایران که ثمره تجربه‌های گسترده دانشمندان و حکمای این سرزمین طی قرون و اعصار متمادی است، توجه بسیاری به امر تغذیه در دو حیطه پیشگیری و درمان دارد؛ بدون شک یکی از عوامل مؤثر بر وضعیت سلامت، تغذیه است.

در این مکتب برای مزاج‌های مختلف انسان، غذا‌ها و نوشیدنی‌های مختلف در نظر گرفته شده همچنین اصول صحیحی در خصوص نحوه خوردن و آشامیدن به‌ویژه پرهیز از روی‌هم‌خوری و زمان مناسب تغذیه با ذکر دلایل برای هریک از آن‌ها را مورد تأکید قرار داده است.

در واقع، طب ایرانی بر این باور است که خوردن و نوشیدن دو غذای همجنس از نظر سردی، گرمی، نفاخیت، لزوجت، قابضیت و غلظت و ... ممنوع بوده و باعث ایجاد انواع بیماری‌ها می‌شود ضمن اینکه اساسا مصرف همزمان برخی خوراکی‌ها به دلیل ترکیب شدن با هم در معده و در نتیجه به دلیل اثراتی که روی تولید اخلاط می‌گذارند در این مکتب طبی منع شده‌اند. بنابراین بهتر است با شناخت هر ترکیب مضر غذایی نسبت به مصرف آن هوشیار و محتاط باشید.

در ادامه به برخی باید‌ها و نباید‌های غذایی و نوشیدنی و اینکه کدام خوراکی‌ها را نباید همراه هم مصرف کنیم، از منظر طب ایرانی اشاره می‌کنیم:

  1. ـ. سرکه با برنج (بسیاری عادت دارند که در سالاد خود به ویژه سالاد شیرازی، سرکه اسفاده می‌کنند و آن را همراه غذای حاوی پلو، مصرف می‌کنند!)
  2. ـ. ماست با ترب و ماهى یا بعد از ترب و ماهى
  3. ـ. گوشت مرغ با ماست و ماهى و یا بالعکس
  4. ـ. شیر با گوشت مرغ
  5. ـ. شیر با ماهى
  6. ـ. انار با حلیم
  7. ـ. انگور با کلّه گوسفند
  8. ـ. سرکه با عدس یا با ماش
  9. ـ. خربزه با عسل
  10. ـ. مویز با عسل
  11. ـ. خربزه با انبه
  12. ـ. آب گرم با غذای شور
  13. ـ. "آب سرد" نباید بعد از این موارد استفاده شود: بعد از میوه‌های تر، حلوا، طعام گرم و شیرین، بعد از خواب، جماع، حمّام، ورزش سنگین، روزه‌داری، در بین خواب، در حمّام و در حالی که معده خالی است مانند صبح ناشتا.

منبع: فرتاک

خواص شربت آلبالو و روش تهیه آن|خواص شربت آلبالو|منع مصرف شربت آلبالو|روش تهیه شربت آلبالو

طبع و خواص شربت آلبالو در طب سنتی + روش تهیه شربت آلبالو طبیعی

طبع و خواص لوبیا قرمز در طب سنتی ایرانی و اسلامی|طبع لوبیا قرمز در طب سنتی

طبع و خواص لوبیا قرمز در طب سنتی+ مضرات و مصلح

طبع و خواص چای پونه در طب سنتی|خواص چای پونه|دمنوش پونه

خواص چای پونه از دیدگاه طب سنتی+ روش تهیه چای پونه و 9 نکته احتیاطی

چه کسانی موز نخورند؟

چه کسانی نباید موز بخورند؟

طبع و خواص گوشت کبک در طب سنتی|طبع گوشت کبک

طبع و خواص گوشت کبک در طب سنتی ایرانی و اسلامی+ مضرات و مصلح

خواص و طبع گوشت قرقاول در طب سنتی + 9 خاصیت بینظیر گوشت قرقاول|طبع گوشت قرقاول

خواص و طبع گوشت قرقاول در طب سنتی + 9 خاصیت بینظیر گوشت قرقاول

خوش اندامی زنان و مردان با ورزش در طب سنتی

خوش اندامی در طب سنتی با ورزش و سالم خوری

شربت سرکه شیره