طب شناس
طبع و خواص برگ سیر در طب سنتی|طبع برگ سیر

طبع برگ سیر سرد است یا گرم؟ خواص برگ سیر + عوارض و مصلح

تاریخ انتشار: August 27, 2022

رای به این نوشته: 4.25/5 (436 رای)

برگ سیر ساقه های بلند و سبز سیر هستند. سیر خود ریشه است و برگ های آن به صورت ساقه های بلند و عمودی روی خاک هستند. برگ سیر از نظر رنگ و ظاهر شباهت زیادی به ساقه پیازچه دارد. با این تفاوت که برگ سیر کمی بلندتر، پهن تر و رنگ آن مات تر است. همچنین برگ سیر بافت ضمخت تری نسبت به ساقه پیازچه دارد.

به همین دلیل خام خوردن برگ سیر آسان نیست و توصیه هم نمی شود.

سیر یکی از سبزی های معطر، پر طرفدار و پر استفاده است که در ترکیب بسیاری از غذاهای سنتی و مدرن مورد استفاده قرار می گیرد. سیر را به صورت خام و پخته و تازه، خشک شده، ترشی، پودر شده و گاه به صورت عرق و روغن گیاهی نیز مورد استفاده قرار می دهند.

سیر خواص طبی و درمانی متعدد و شگفت انگیزی دارد که بسیاری از این خواص در برگ سیر نیز وجود دارد. از برگ سیر نیز در آشها و غذای مختلف استفاده می شود. همچنین خشک شده برگ سیر را پودر کرده و به عنوان چاشنی در سالادها، دسرها و غذاها استفاده می کنند.

برگ سیر نیز دارای خواص زیادی می باشد که در برخی از غذاهای گیلانی مانند سیر قالیه (سیر قلیه) ، سیرابیج (سیر واویج) و… مورد استفاده قرار میگیرد.
.
مصرف سیر و برگ سیر قدمت بالایی دارد و از گذشته های بسیار دور علاوه بر استفاده های خوراکی، استفاده های درمانی زیادی از آنها می شده.
در این متن به بررسی خواص و ویژگی های برگ سیر از دیدگاه طب سنتی، و همچنین معرفی طبع، مضرات و مصلحات آن پرداخته ایم.

طبع برگ سیر سرد است یا گرم؟

قاعدتا طبع برگ سیر به طبع سیر نزدیک و مشابه است. بنابر این باید بگوییم که برگ سیر طبع گرم و خشک دارد. سیر و برگ سیر برای سردمزاجان مفید است و گرم مزاجان هم می توانند با رعایت اندازه در مصرف و همچنین همراه داشتن مصلح، از خواص آن بهره ببرند.

طبع برگ سیر
طبع برگ سیر

خواص برگ سیر در طب سنتی

[elementor-template id="6863"]

رفع بوی بد دهان بعد از خوردن برگ سیر یا سیر

برای از بین بردن بوی بد دهان بعد از مصرف سیر و برگ سیر، کافی است چند برگ تازه جعفری را بجوید.

راهکار دیگر خوردن کاهوی تازه و یا سیب بعد از خوردن سیر و برگ سیر است. این کار تا حد زیادی بوی بد دهان را کاهش می دهد.

مقداری چای سیاه خشک را روی زبان بریزید و چند دقیقه در دهان نگه دارید و سعی کنید با بزاق دهان خود خیس کنید. این کار بوی بد دهان در اثر مصرف برگ سیر و سیر را از بین می برد.

مضرات برگ سیر و عوارض زیاده روی در مصرف آن

  1. زیاده روی در مصرف آن باعث ضعف معده می شود.
  2. افرادی که مشکل افت فشار خون دارند نباید سیر و برگ سیر بخورند.
  3. خام خوردن آن ممکن است باعث خارش و خراشیدگی گلو شود.
  4. زیاده روی در مصرف آن جذب ید در بدن را با اختلال مواجه می کند.
  5. ممکن است حساسیت پوستی یا کهیر ایجاد کند.
  6. مبتلایان به اسهال بهتر است برگ سیر مصرف نکند.
  7. زیاده روی در مصرف آن موجب کاهش نیروی جنسی می شود.
  8. مصرف بالای آن باعث تشدید بواسیر، ضعیف شدن چشم و سردرد می شود.

مصلح برگ سیر چیست؟

از آنجایی که طبع برگ سیر و خواص برگ سیر تا حد زیادی با طبع سیر و خواص سیر در طب سنتی مشابه است، بنابر این می توان برای این دو از مصلحات مشترک نیز استفاده کرد.

سرکه، سکنجبین و انار و آب انار مصلح برگ سیر هستند و باعث بهبود طبع و خواص برگ سیر می شوند.

طبع و خواص بادام کوهی در طب سنتی|طبع بادام کوهی

طبع و خواص بادام کوهی در طب سنتی ایرانی و اسلامی+ مضرات و مصلح

درمان ورم غدد لنفاوی با طب سنتی|ورم غدد لنفاوی|درمان ورم غدد لنفاوی

همه آنچه باید در مورد غدد لنفاوی بدانید + توصیه های طب سنتی برای درمان ورم غدد لنفاوی

خواص و مضرات نعنا ترنجی از منظر طب سنتی|خواص نعنا ترنجی|مضرات نعنا ترنجی

نعنا ترنجی 13 مورد از خواص آن در طب سنتی ایرانی و اسلامی

برگزاری رویداد همدان مرکز جهانی طب سینایی

رویداد "همدان مرکز جهانی طب سینایی" در همدان برگزار شد.

خواص-بامیه-در-طب-سنتی-ایرانی-اسلامی|خواص-ضد-دیابت-بامیه-در-طب-سنتی

طبع بامیه سرد است یا گرم ؟ +10 خاصیت فوق العاده بامیه در طب سنتی

طبع-و-خواص-کنگر-در-طب-سنتی-ایرانی-اسلامی

خواص کنگر در طب سنتی ایرانی اسلامی

هماور طبی

طبع و خواص شربت خاکشیر در طب سنتی + طرز تهیه 2 نوع شربت خاکشیر خوشمزه||خواص شربت خاکشیر

طبع و خواص شربت خاکشیر در طب سنتی + طرز تهیه 2 نوع شربت خاکشیر خوشمزه