طب شناس
طبع و خواص برگ سیر در طب سنتی|طبع برگ سیر

طبع برگ سیر سرد است یا گرم؟ خواص برگ سیر + عوارض و مصلح

تاریخ انتشار: August 27, 2022

رای به این نوشته: 4.25/5 (436 رای)

برگ سیر ساقه های بلند و سبز سیر هستند. سیر خود ریشه است و برگ های آن به صورت ساقه های بلند و عمودی روی خاک هستند. برگ سیر از نظر رنگ و ظاهر شباهت زیادی به ساقه پیازچه دارد. با این تفاوت که برگ سیر کمی بلندتر، پهن تر و رنگ آن مات تر است. همچنین برگ سیر بافت ضمخت تری نسبت به ساقه پیازچه دارد.

به همین دلیل خام خوردن برگ سیر آسان نیست و توصیه هم نمی شود.

سیر یکی از سبزی های معطر، پر طرفدار و پر استفاده است که در ترکیب بسیاری از غذاهای سنتی و مدرن مورد استفاده قرار می گیرد. سیر را به صورت خام و پخته و تازه، خشک شده، ترشی، پودر شده و گاه به صورت عرق و روغن گیاهی نیز مورد استفاده قرار می دهند.

سیر خواص طبی و درمانی متعدد و شگفت انگیزی دارد که بسیاری از این خواص در برگ سیر نیز وجود دارد. از برگ سیر نیز در آشها و غذای مختلف استفاده می شود. همچنین خشک شده برگ سیر را پودر کرده و به عنوان چاشنی در سالادها، دسرها و غذاها استفاده می کنند.

برگ سیر نیز دارای خواص زیادی می باشد که در برخی از غذاهای گیلانی مانند سیر قالیه (سیر قلیه) ، سیرابیج (سیر واویج) و… مورد استفاده قرار میگیرد.
.
مصرف سیر و برگ سیر قدمت بالایی دارد و از گذشته های بسیار دور علاوه بر استفاده های خوراکی، استفاده های درمانی زیادی از آنها می شده.
در این متن به بررسی خواص و ویژگی های برگ سیر از دیدگاه طب سنتی، و همچنین معرفی طبع، مضرات و مصلحات آن پرداخته ایم.

طبع برگ سیر سرد است یا گرم؟

قاعدتا طبع برگ سیر به طبع سیر نزدیک و مشابه است. بنابر این باید بگوییم که برگ سیر طبع گرم و خشک دارد. سیر و برگ سیر برای سردمزاجان مفید است و گرم مزاجان هم می توانند با رعایت اندازه در مصرف و همچنین همراه داشتن مصلح، از خواص آن بهره ببرند.

طبع برگ سیر
طبع برگ سیر

خواص برگ سیر در طب سنتی

[elementor-template id="6863"]

رفع بوی بد دهان بعد از خوردن برگ سیر یا سیر

برای از بین بردن بوی بد دهان بعد از مصرف سیر و برگ سیر، کافی است چند برگ تازه جعفری را بجوید.

راهکار دیگر خوردن کاهوی تازه و یا سیب بعد از خوردن سیر و برگ سیر است. این کار تا حد زیادی بوی بد دهان را کاهش می دهد.

مقداری چای سیاه خشک را روی زبان بریزید و چند دقیقه در دهان نگه دارید و سعی کنید با بزاق دهان خود خیس کنید. این کار بوی بد دهان در اثر مصرف برگ سیر و سیر را از بین می برد.

مضرات برگ سیر و عوارض زیاده روی در مصرف آن

  1. زیاده روی در مصرف آن باعث ضعف معده می شود.
  2. افرادی که مشکل افت فشار خون دارند نباید سیر و برگ سیر بخورند.
  3. خام خوردن آن ممکن است باعث خارش و خراشیدگی گلو شود.
  4. زیاده روی در مصرف آن جذب ید در بدن را با اختلال مواجه می کند.
  5. ممکن است حساسیت پوستی یا کهیر ایجاد کند.
  6. مبتلایان به اسهال بهتر است برگ سیر مصرف نکند.
  7. زیاده روی در مصرف آن موجب کاهش نیروی جنسی می شود.
  8. مصرف بالای آن باعث تشدید بواسیر، ضعیف شدن چشم و سردرد می شود.

مصلح برگ سیر چیست؟

از آنجایی که طبع برگ سیر و خواص برگ سیر تا حد زیادی با طبع سیر و خواص سیر در طب سنتی مشابه است، بنابر این می توان برای این دو از مصلحات مشترک نیز استفاده کرد.

سرکه، سکنجبین و انار و آب انار مصلح برگ سیر هستند و باعث بهبود طبع و خواص برگ سیر می شوند.

طبع و خواص گوشت جوجه تیغی در طب سنتی|طبع گوشت جوجه تیغی

آیا گوشت جوجه تیغی حلال و قابل خوردن است؟ طبع گوشت جوجه تیغی و 16 خاصیت آن

آبگوشت غوره

تولید-2-داروی-گیاهی-درمان-کرونا-در-کشور

تلاش 2 شرکت ایرانی برای تولید داروی گیاهی درمان کرونا

آزمون دکتری تخصصی علوم پزشکی

آزمون دکتری تخصصی علوم پزشکی 2 و 3 تیر برگزار می شود. توضیع کارت ورود به جلسه از فردا

درمان ورم نیش پشه و حشرات با طب سنتی|درمان ورم نیش پشه و حشرات

جلوگیری و درمان ورم و خارش نیش حشرات در طب سنتی+ روش های خانگی

طب سوزنی کنترل کننده میزان دارو تسکین دهنده درد

رئیس انجمن طب سنتی ایران: طب سوزنی نیاز بیمار به دارو را کنترل میکند

خواص و فواید آبگوشت بامیه در طب سنتی|خواص آبگوشت بامیه

طبع و خواص آبگوشت بامیه در طب سنتی+ مصلحات

درمان فوری نفخ با طب سنتی ایرانی و اسلامی|درمان نفخ با طب سنتی

3 روش فوری و خانگی درمان نفخ و باد شکم و معده در طب سنتی