طب شناس
طبع و خواص برگ سیر در طب سنتی|طبع برگ سیر

طبع برگ سیر سرد است یا گرم؟ خواص برگ سیر + عوارض و مصلح

تاریخ انتشار: August 27, 2022

رای به این نوشته: 4.25/5 (436 رای)

برگ سیر ساقه های بلند و سبز سیر هستند. سیر خود ریشه است و برگ های آن به صورت ساقه های بلند و عمودی روی خاک هستند. برگ سیر از نظر رنگ و ظاهر شباهت زیادی به ساقه پیازچه دارد. با این تفاوت که برگ سیر کمی بلندتر، پهن تر و رنگ آن مات تر است. همچنین برگ سیر بافت ضمخت تری نسبت به ساقه پیازچه دارد.

به همین دلیل خام خوردن برگ سیر آسان نیست و توصیه هم نمی شود.

سیر یکی از سبزی های معطر، پر طرفدار و پر استفاده است که در ترکیب بسیاری از غذاهای سنتی و مدرن مورد استفاده قرار می گیرد. سیر را به صورت خام و پخته و تازه، خشک شده، ترشی، پودر شده و گاه به صورت عرق و روغن گیاهی نیز مورد استفاده قرار می دهند.

سیر خواص طبی و درمانی متعدد و شگفت انگیزی دارد که بسیاری از این خواص در برگ سیر نیز وجود دارد. از برگ سیر نیز در آشها و غذای مختلف استفاده می شود. همچنین خشک شده برگ سیر را پودر کرده و به عنوان چاشنی در سالادها، دسرها و غذاها استفاده می کنند.

برگ سیر نیز دارای خواص زیادی می باشد که در برخی از غذاهای گیلانی مانند سیر قالیه (سیر قلیه) ، سیرابیج (سیر واویج) و… مورد استفاده قرار میگیرد.
.
مصرف سیر و برگ سیر قدمت بالایی دارد و از گذشته های بسیار دور علاوه بر استفاده های خوراکی، استفاده های درمانی زیادی از آنها می شده.
در این متن به بررسی خواص و ویژگی های برگ سیر از دیدگاه طب سنتی، و همچنین معرفی طبع، مضرات و مصلحات آن پرداخته ایم.

طبع برگ سیر سرد است یا گرم؟

قاعدتا طبع برگ سیر به طبع سیر نزدیک و مشابه است. بنابر این باید بگوییم که برگ سیر طبع گرم و خشک دارد. سیر و برگ سیر برای سردمزاجان مفید است و گرم مزاجان هم می توانند با رعایت اندازه در مصرف و همچنین همراه داشتن مصلح، از خواص آن بهره ببرند.

طبع برگ سیر
طبع برگ سیر

خواص برگ سیر در طب سنتی

[elementor-template id="6863"]

رفع بوی بد دهان بعد از خوردن برگ سیر یا سیر

برای از بین بردن بوی بد دهان بعد از مصرف سیر و برگ سیر، کافی است چند برگ تازه جعفری را بجوید.

راهکار دیگر خوردن کاهوی تازه و یا سیب بعد از خوردن سیر و برگ سیر است. این کار تا حد زیادی بوی بد دهان را کاهش می دهد.

مقداری چای سیاه خشک را روی زبان بریزید و چند دقیقه در دهان نگه دارید و سعی کنید با بزاق دهان خود خیس کنید. این کار بوی بد دهان در اثر مصرف برگ سیر و سیر را از بین می برد.

مضرات برگ سیر و عوارض زیاده روی در مصرف آن

  1. زیاده روی در مصرف آن باعث ضعف معده می شود.
  2. افرادی که مشکل افت فشار خون دارند نباید سیر و برگ سیر بخورند.
  3. خام خوردن آن ممکن است باعث خارش و خراشیدگی گلو شود.
  4. زیاده روی در مصرف آن جذب ید در بدن را با اختلال مواجه می کند.
  5. ممکن است حساسیت پوستی یا کهیر ایجاد کند.
  6. مبتلایان به اسهال بهتر است برگ سیر مصرف نکند.
  7. زیاده روی در مصرف آن موجب کاهش نیروی جنسی می شود.
  8. مصرف بالای آن باعث تشدید بواسیر، ضعیف شدن چشم و سردرد می شود.

مصلح برگ سیر چیست؟

از آنجایی که طبع برگ سیر و خواص برگ سیر تا حد زیادی با طبع سیر و خواص سیر در طب سنتی مشابه است، بنابر این می توان برای این دو از مصلحات مشترک نیز استفاده کرد.

سرکه، سکنجبین و انار و آب انار مصلح برگ سیر هستند و باعث بهبود طبع و خواص برگ سیر می شوند.

طبع مربا توت فرنگی در طب سنتی ایرانی و اسلامی|طبع مربا توت فرنگی|طبع مربا گل محمدی

طبع مربا توت فرنگی+ خواص و مضرات مربا توت فرنگی در طب سنتی

علل و درمان شیر نخوردن نوزاد در طب سنتی|دلایل شیر نخوردن نوزاد|درمان شیر نخوردن نوزاد

6 توصیه برای درمان شیر نخوردن نوزاد+ دلایل شیر نخوردن نوزاد

نظر آیت االله جواد آملی درمورد طب سنتی ایرانی و اسلامی

نظر آیت الله جوادی آملی در مورد طب ایرانی و اسلامی

طبع گوشت خروس در طب سنتی و خواص و مضرات آن + 8 خاصیت فوق العاده گوشت خروس|طبع گوشت خروس

طبع گوشت خروس در طب سنتی و خواص و مضرات آن + 8 خاصیت فوق العاده گوشت خروس

علائم ام اس خاموش

علائم ام اس که باید به آن توجه کنید

طبع و خواص قات در طب سنتی|خواص قات

طبع قات در طب سنتی+ شرح 11 مورد از خواص قات که باید بدانید

10 خاصیت شربت پرتقال در طب سنتی + طرز تهیه شربت پرتقال مجلسی||خواص شربت پرتقال

10 خاصیت شربت پرتقال در طب سنتی + طرز تهیه شربت پرتقال مجلسی

طبع و خواص گوشت آهو در طب سنتی ایرانی و اسلامی|طبع گوشت آهو در طب سنتی

طبع گوشت آهو سرد است یا گرم؟ خواص، مضرات و مصلح گوشت آهو در طب سنتی