طب شناس
اصول حمام کردن در طب سنتی

حمام کردن هم اصولی دارد!

تاریخ انتشار: September 16, 2022

رای به این نوشته: 4.73/5 (561 رای)

یک "استحمام" کامل و صحیح بر اساس آموزه‌های طب سنتی و منابع روایی، دارای اصول و دستورالعمل‌هایی است که رعایت آنها باعث بهره‌مند شدن از فواید و اثرات متعدد و مفید حمام کردن و دفع سموم و فضولات بدن خواهد شد.

ــ در حمام ابتدا دست و پا را با آب تماس دهید نه سر را؛ اگر ابتدا سر را با آب تماس بدهید باعث سردرد و کاهش حافظه و باعث ریزش مو و سردی بدن می‌شود.

ــ بر اساس روایات، در حمام ابتدا باید دست و پا را با آب تماس داد، بعد کمی آب مزمزه کرد، بعد تنه را خیس کرد و در آخرین مرحله سر را خیس کرد.

ــ در حمام به‌یک‌باره زیر آب داغ رفتن صحیح نیست و شست‌وشو را باید با آب ولرم شروع و کم‌کم آب را داغ‌تر کرد.

ــ حتماً باید در حمام بنشینید و استحمام کنید، ایستاده حمام کردن اصلاً مطلوب نیست (بر اساس روایات و منابع طب سنتی).

ــ سنگ‌پا زدن در حمام موجب دفع سموم بدن می‌شود و فواید بیشماری دارد و توصیه شده است.

ــ "کیسه‌کشیدن" در حمام، منافذ پوست را باز می‌کند و پوست تنفس می‌کند و میزان اکسیژن‌رسانی به بدن ما دو برابر می‌شود؛ این امر باعث می‌شود انرژی و شادبی ما بالا رود و مغز کارکردش بهتر شود و کسالت و رخوت و سنگینی بدن نیز کمتر شود؛ توجه داشته باشید کیسه کشیدن باید ملایم باشد.

ــ بخش زیادی از صابون‌ها و شامپو‌های موجود در بازار مصرف کشورمان، شیمیایی هستند و در برخی موارد نه‌تنها برای بدن و موی سر هیچ سودی ندارند بلکه عوارض متعددی را نیز با خود به‌همراه می‌آورند چرا که این موارد شیمیایی از طریق "جذب پوستی" وارد بدن و حتی گردش خون شما می‌شود؛ لذا تا آنجا که مقدور است از صابون‌های برگردان قهوه‌ای و سفید یا صابون‌های زیتون مطمئن و مرغوب که هیچ اسانس و عطری ندارند استفاده شود.

ــ همان‌طور که در ابتدای استحمام بدن را باید به‌تدریج گرم کرد، هنگام خروج از حمام هم باید بدن را به‌تدریج سرد کنیم؛ قبل از خروج از حمامْ گرفتن پا از زانو به پایین زیر آب سرد، فواید و اثرات درمانی زیادی دارد و از بیماری‌هایی مانند واریس پا جلوگیری می‌کند.

ــ پوشیده بودن سر بعد از استحمام بسیار مهم است حتی اگر محیط بیرون گرم باشد باز هم باید دقایقی سر با حوله یا روسری پوشیده باشد.

ــ استفاده از تیغ برای ازاله موهای زائد بدن مناسب نیست؛ با گذاشتن نوره (داروی نظافت سنتی دارای زرنیخ) تمام سموم و سودای خون، بخش غلیظ خون و پس‌مانده‌ها و فضولات خون از قلب و مغز بیرون کشیده و دفع می‌شود؛ وقتی در ناحیه تناسلی نوره می‌گذارید تمام شکم، کبد، روده‌ها، معده و لگن از سموم کشنده خلاص می‌شوند.

ــ در حمام چیزی نباید خورد اما بعد از استحمام غذا خوردن توصیه شده خصوصاً خوردن غذاهای مفید خیلی خوب است چرا که بعد از حمام قدرت جذب بدن چندین برابر می‌شود.

ــ با شکم پر و خالی (در حالت گرسنگی) نباید استحمام کرد.

ــ مصرف آب سرد در حین استحمام یا بلافاصله پس از استحمام بسیار مضر و مخرب است و تهدید جدی برای سلامت کبد شما محسوب می‌شود.

منبع: اقتصادآنلاین

ملین های مجاز در دوران بارداری ملین های طبع گرم|ملین-های-مجاز-و-طبیعی-خوراکی-در-دوران-بارداری|رفع-یبوست-در-دوران-بارداری-طبیعی-در-طب-سنتی

ملین های مجاز و طبیعی در دوران بارداری - ملین بارداری

خواص گیاه چتر گندمی در طب سنتی|خواص چتر گندمی

خواص چتر گندمی در طب سنتی+5 خاصیت ویژه گیاه چتر گندمی+ مضرات

طبع و خواص دمنوش آویشن در طب سنتی|خواص دمنوش آویشن|دمنوش آویشن

طبع و خواص دمنوش آویشن+ 20 خاصیت ویژه دمنوش آویشن در طب سنتی+ روش تهیه

درمان گیاهی کلسترول خون در طب سنتی

درمان گیاهی کلسترول خون در طب سنتی+ روش مصرف و دز مصرف

طبع و خواص بادام هندی در طب سنتی|طبع و خواص بادام هندی در طب سنتی

طبع و خواص بادام هندی در طب سنتی ایرانی و اسلامی

توصیه-های-طب-سنتی-برای-لاغری-چیست؟ سمن مفرط|نکات-طب-سنتی-برای-چاقی-و-لاغری|آیا-میدانید-علت-چاقی-چیست؟

توصیه های طب سنتی برای لاغری چیست؟

طبع نان بربری در طب سنتی ایرانی و اسلامی|طبع نان بربری

طبع و خواص نان بربری در طب سنتی+ همه ویژگی های نان بربری مرغوب

طبع و خواص عرق شوید در طب سنتی|طبع عرق شوید

طبع و خواص عرق شوید در طب سنتی ایرانی و اسلامی