طب شناس
خواص گنه گنه در طب سنتی + طبع و مضرات و ممصلحات|طبع و خواص گنه گنه|بذر کوینولا یا گنه گنه

همه چیز درباره طبع و خواص گنه گنه در طب سنتی+ مضرات و مصلح

تاریخ انتشار: September 17, 2022

رای به این نوشته: 4.75/5 (414 رای)

احتمالا نام کوینولا یا گنه گنه را شنیده باشید و مطلع باشید که خواص دارویی و درمانی متعدی دارد. گنه گنه درختی بزرگ و جنگلی است با برگ ها و شاخه های بلند به رنگ سبز روشن.

از پوسته، شاخه، تنه و برگهای گنه گنه استفاده های زیادی می شود. این درخت انواع مختلفی دارد که نوع خاکستری و قرمز آن به نظر مقوی تر و پرخاصیت تر می آید.

خواستگاه اصلی کوینولا یا گنه گنه کلمبیا و اکوتدور و پرو هستند اما امروزه در هند، اندونزی و افریقا فراوانی بیشتری دارد و استفاده تجاری از آن بیشتر از استفاده های دیگر است.

بذر گنه گنه نسبت به سایر قسمت های درخت آن شهرت بیشتری دارد. تا جایی که عده ای آن را در زمره حبوبات می دانند. اما جالب است بدانید که گنه گنهاز خانواده اسفناج ها به حساب می آید. انواع کوینولا به بیش از 100 نوع می رسد که رایج ترین آنها به رنگ سفید، قرمز یا مشکی هستند.

بذر گنه گنه در ظاهر شبیه به برنج قهوه ای است اما نسبت به آن زمان کمتری برای پخت نیاز دارد. جالب است بدانید فضانوردان که به سفرهای طولانی فضایی می روند از بذر کوینولا برای تغذیه استفاده می کنند که مواد مغذی سرشاری دارد.

گنه گنه در طب سنتی نیز مصارف درمانی و دارویی متعددی دارد و به درمان برخی بیماری ها و اختلالات کمک می کند. در طب سنتی گنه گنه به صورت چای و دم کرده مصرف خوراکی دارد و روغن آن نیز برای مصارف موضعی مورد استفاده قرار می گیرد.

در این مقاله به بررسی طبع و خواص گنه گنه در طب سنتی پرداخته ایم. با مطالعه این متن اطلاعات مفیدی در مورد کوینولا یا گنه گنه به دست خواهید آورد.

طبع گنه گنه سرد است یا گرم؟

در منابع طب سنتی در مورد طبع گنه گنه یا کوینولا جست و جو کردیم و دریافتیم که طبع گنه گنه گرم و خشک است. این گیاه باعث تولید صفرا می شود و بنابراین افراد صفراوی باید در مصرف آن احتیاط کنند. در مقابل افراد سردمزاج می توانند بهره بیشتری از خواص آن ببرند.

بهتر است گنه گنه همراه با مصلح مصرف شود.

طبع و خواص گنه گنه
طبع و خواص گنه گنه

خواص گنه گنه برای سلامتی

گنه گنه خواص فراوانی دارد. م به لحاظ ترکیبات شیمیایی مغذی و پر خاصیت است و هم کاربردهای درمانی آن بالا و شگفت آور است. در ادامه برخی از این خواص و فواید را به صورت موردی آورده ایم:

این گیاه دارای ترکیبات ناسازگارمثل استات آمونیوم، اسیدها،آلکالی،آلکالوییدها،امتین، آنتی پیرین، نمک های آهن وجیوه، یدویدور نیز می باشد.

خواص کوینولا (گنه گنه) برای کاهش وزن

گنه گنه با داشتن فیبر بالا به تنظیم گوارش کمک می کند. یبوست که یکی از عوامل موثر در اضافه وزن و چاقی است با مصرف گنه گنه درمان می شود. همچنین این گیاه سیر کننده است و احساس سیری طولانی مدتی به شما می دهد. بنا براین از پرخوری جلوگیری کرده و با پیشگیری از دریافت کالری اضافی به شما در کاهش وزن کمک می کند.

جلوگیری از پوکی استخوان با گنه گنه

مصرف گنه گنه بر طبق تجویز طبیب طب ستی برای افراد مسن و در آستانه پیری، موجب کاهش احتمال ابتلا به پوکی استخوان می شود. منیزیم موجود در ترکیب گنه گنه به تحکیم استخوانها و حفظ این استحکام کمک می کند.

خواص گنه گنه برای پوست و مو

ویتامین های گروه ب در گنه گنه به وفور وجود دارد. این دسته از ویتامین ها برای سلامت پوست و بهبود آن بسیار کاربرد دارند. ویتامین ب موجب کند شدن روند پیری پوست می شود و به شما کمک می کند تا سالهای بیشتری جوانی و شادابی پوست خود را حفظ کنید. خواص ضد التهابی آن نیز در مبارزه با جوش و التهابات پوستی موثر است.

همچنین پروتئین موجود در گنه گنه موجب تقویت فولیکول های مو می شود که این امر ریزش مو را تا حد زیادی درمان می کند و موجب استحکام ریشه مو ها و با کیفیت شدن تار موها می شود. از طرفی گنه گنه در کاهش شوره مو موثر است.

کلسیم، آهن و فسفری که در ترکیبات گنه گنه وجود دارد از خشکی پوست سر و شوره زدن جلوگیری می کند. و به کمک پروتئین بالایی که دارد موخوره را نیز کاهش داده و درمان می کند. مصرف گنه گنه توسط خانم هایی که موی خود را رنگ می کنند، موجب زیباتر شدن رنگ موها می شود. و در سایر افراد نیز درخشندگی و زیبایی مو را بالا می برد.

چای گنه گنه یک تقویت کننده خوب برای پوست و مو به حساب می آید.

درمان تب با گنه گنه

از گیاه گنه گنه برای درمان تب های عفونی استفاده می شود. تب هایی که در اثر ابتلا به مانند حصبه، گریپ و بادسرخ ایجاد می شوند، به کمک گنه گنه کاهش میابند. برای کاهش تب می توان از گیاه کوینولا یا پودر آن به صورت دم کرده یا قرص استفاده کرد. گنه گنه به شکل های مختلف مانند جوشانده، عصاره، دم کرده، خمیر و قرص تهیه شده از پودر آن و... قابل استفاده است و مصرف آن به هر کدام از طرقی که گفته شد در درمان و کاهش تب موثر است.

بذر کوینولا یا گنه گنه
بذر کوینولا یا گنه گنه

عوارض و مضرات سوءمصرف گنه گنه

  1. زیاده روی در مصرف آن موجب سنگینی معده می شود.
  2. موجب بزرگ شدن کبد می شود.
  3. موجب تهوع و استفراغ می شود.
  4. مصرف آن در بارداری و شیردهی ممنوع است.
  5. موجب سقط جنین می شود.
  6. موجب وزوز گوش می شود.
  7. سردرد می آورد. (به ویژه در افراد با مزاج گرم)
  8. موجب برافروختگی می شود.
  9. ممکن است باعث بروز بثورات پوستی شود.
  10. اختلالات دید ایجاد می کند و بینایی را کاهش می دهد.
  11. موجب اختلالا حواس و زوال عقل می شود (زیاده روی)

در نهایت مجددا توصیه می کنیم که این گیاه پرخاصیت را تحت نظر فرد متخصص و با درنظر داشتن مزاج شخصی خود مصرف کنید تا از عوارض آن دور بمانید و بیشترین بهره را از خواص آن ببرید.

مصلح گنه گنه چیست؟

با توجه به طبع گرم و خشک و صفراوی گنه گنه، بهتر است از موادی مانند عرق کاسنی و سرکه و عرق بید به عنوان مصلح آن استفاده کنید.

قره گیله

طبع-و-خواص-گوشت-بوقلمون-در-طب-سنتی-ایرانی-اسلامی|طبع و خواص گوشت بوقلمون در طب سنتی ایرانی اسلامی

طبع گوشت بوقلمون سرد است یا گرم + مضرات و خواص گوشت بوقلمون

برای پسر دار شدن چه بخوریم؟ تدابیر طب سنتی برای پسردار شدن|تدابیر پسردار شدن در طب سنتی ایرانی و اسلامی

بایدها و نبایدهای پسر دار شدن در طب سنتی. برای پسر دار شدن چه بخوریم و چه نخوریم؟

هیدروسل چیست و چگونه درمان می شود؟|درمان فوری هیدروسل در طب اسلامی + 3 دلیل بروز هیدروسل|درمان هیدروسل

درمان سنتی هیدروسل یا آب آوردن بیضه + 3 دلیل بروز هیدروسل

طبع و خواص و مضرات برگ انگور در طب سنتی|طبع برگ مو|روش نگهداری برگ انگور یا برگ مو

همه چیز در باره طبع و خواص برگ مو یا برگ انگور در طب سنتی+ روش نگهداری

طبع و خواص عرق صنوبر|

طبع و خواص عرق صنوبر از منظر طب سنتی + 2 مصلح آن

همه چیز در باره شمعدانی و طبع و خواص آن|طبع و خواص شمعدانی|عوارض و مضرات و مصلح شمعدانی

طبع شمعدانی و خواص پرشمار آن در طب سنتی+ 2 روش استفاده آن

خواص جینسینگ

از خواص جینسینگ چه می دانید؟