طبع و خواص ماهی میدم + طرز تهیه ماهی میدم به روش طب سنتی
طبع و خواص ماهی میدم + طرز تهیه ماهی میدم به روش طب سنتی

طبع و 11 خاصیت ماهی میدم + طرز تهیه ماهی میدم به روش طب سنتی

تاریخ نگارش

سپتامبر 18, 2022

دسته‌بندی

خوراک و کباب

نظرات

{تعداد} پاسخ ها

ماهی میدم جزو غذاهای سنتی استان هرمزگان و بوشهر است که به آن دمی لخلاخ یا دمپختک ماهی بوشهری نیز میگویند. مردم این مناطق، اغلب این غذای خوشمزه را با ماهی هایی مثل: سرخو، هامور، سنگسر و سبیتی درست میکنند.

این غذا ممکن است در منطقه های مختلف جنوبی، اسم های مختلفی داشته باشد اما موادی که برای تهیه این غذا به کار میره در همگی کاملا یکسان است.

در ادامه این مطلب به طبع ماهی میدم در طب سنتی و همچنین خواص ماهی میدم خواهیم پرداخت.

طبع ماهی میدم در طب سنتی چیست؟

برنج و ماهی که برای تهیه این غذا به کار برده میشود به طور کلی طبع سردی دارند پس میتوان گفت غذا ماهی میدم نیز طبع سردی دارد. البته باید گفت ماهی هایی که در آب شور زندگی میکنند از سردی کمتری برخوردار هستند. افرادی که سرد مزاج هستند بهتر است این غذا را با مصلحش مصرف نمایند.

خواص ماهی میدم چیست؟

  • همانطور که میدانید برای تهیه ماهی میدم از برنج و ماهی استفاده میشود که خواص بیشماری دارند و مصرف آن ها برای بدن فواید زیادی را به دنبال دارد.
  • مصرف منظم برنج به افرادی که قصد اضافه وزن و چاقی دارند کمک بسزایی میکند.
  • استفاده از برنج سبب افزایش منی میشود.
  • برنج میزان سدیم کمی دارد و به همین دلیل برای افرادی که دچار فشار خون هستند، مناسب است.
  • برنج سرشار از انواع ویتامین ها و مواد معدنی مثل: ویتامین D، کلسیم، آهن، فیبر، نیاسین و… است که برای سلامت و تقویت سیستم ایمنی بدن بسیار مفید است.
  • برنج دارای نشاسته مقاوم است و به همین دلیل مصرف آن به درمان و کاهش تاثیر بیماری هایی مانند سندروم روده تحریک پذیر و اسهال کمک بسزایی میکند.
  • ماهی موجود در این غذا دارای اسیدهای چرب امگا 3 است که به افزایش شادی و درمان افسردگی کمک زیادی میکند. همچنین خوردن ماهی در جلوگیری از بروز برخی اختلالات روانی مثل اختلال دو قطبی نیز موثر است.
  • اغلب مردم با کمبود ویتامین D مواجه هستند. ماهی سرشار از ویتامین D است و مصرف آن به تامین این ویتامین کمک زیادی میکند. اگر جزو افرادی هستید که کمتر آفتاب میگیرید، مصرف ماهی را فراموش نکنید.
  • آسم یک بیماری شایع است که با التهاب مجرای تنفسی مشخص میشود. طبق تحقیقات انجام شده، مصرف مداوم ماهی سبب کاهش خطر ابتلا کودکان به آسم میشود.
  • استفاده از ماهی به درمان اختلال های خواب کمک میکند و سبب بهبود کیفیت خواب در افراد میشود.
  • مصرف ماهی به دلیل داشتن اسیدهای چرب امگا 3 در سلامت قلب موثر است و از بروز مشکلات قلبی نیز جلوگیری میکند.
ماهی میدم و خواص آن
ماهی میدم و خواص آن

طرز تهیه ماهی میدم:

ابتدا سیصد گرم فیله ماهی را خرد کنید و به آن مقداری ادویه که شامل: فلفل، زعفران، زردچوبه و نمک است، اضافه نمایید. حال کمی آبلیمو نیز به فیله ها اضافه کنید و حدود سی دقیقه اجازه دهید تا در ادویه ها بماند و به خوبی طعم دار شود.

حدود یک چهارم پیمانه پیاز داغ آماده کنید. شش حبه سیر را نیز خرد کنید و تفت دهید تا به خوبی سرخ شوند. در این مرحله فیله های مزه دار شده را به همراه پیاز داغ و سیر سرخ شده به خوبی تفت دهید. فقط دقت کنید که موقع هم زدن فیله ها له نشوند.

چهار پیمانه برنج را به خوبی بشویید و کمی خیس کنید. برنج را با حدود پنج پیمانه آب و مقداری نمک و روغن بپزید تا آبش تمام شود.

به دلخواه برای برنج ته دیگ بگذارید. حال یک لایه برنج بریزید و لایه بعدی از ماهی و شوید تازه خرد شده یا شوید خشک شده استفاده کنید. به همین ترتیب لایه ها را تکرار کنید تا مواد تمام شود.

میتوانید موقع دم گذاشتن برنج کمی زعفران دم کرده نیز روی آن بریزید تا طعم و رنگ بهتری داشته باشد.

پس از پخت برنج، غذا را در ظرفی مناسب بریزید و اگر دوست داشتید کمی گرد لیمو عمانی روی آن بپاشید و میل نمایید.

مضرات ماهی میدم چیست؟

  • مصرف مداوم ماهی موجب ضعف معده، برص و تشنگی میشود.
  • استفاده بیش از حد ماهی باعث کاهش حجم عضله ها و لاغری میشود.
  • مصرف ماهی برای افرادی که دچار بیماری های پوستی و انواع آلرژی هستند توصیه نمیشود.
  • اشخاص مبتلا به بیماری های بلغمی یا سردی مثل: بیماری های روماتیسمی ، قولنج های گوارشی و… باید از مصرف ماهی خودداری کنند.
  • اشخاصی که دچار معده درد هستند و درگیر نفخ، سو هاضمه و ترش کردن میشوند نیز نباید ماهی مصرف کنند.
  • افراد چاق یا افرادی که طبع سر و تری دارند نیز بهتر است که در مصرف ماهی زیاده روی نکنند و آن را به همراه مصلحش استفاده نمایند.

مصلح ماهی میدم چیست؟

  • برای بهبود طبع و افزایش خواص برنج که در این غذا به کار رفته است باید از مصلحات آن که شامل زعفران و شوید است، استفاده نمایید.
  • برای بهبود طبع ماهی نیز میتوانید از ادویه های گرم مثل: فلفل، زنجبیل، زردچوبه، دارچین و… استفاده کنید. همچنین برای سرخ کردن ماهی از روغن هایی مانند روغن زیتون، روغن کنجد، روغن بادام شیرین و… بهره ببرید.
  • به عنوان مصلح، بعد از صرف این غذا میتوانید از یک یا دو عدد خرما نیز استفاده نمایید.

یک پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *