طب شناس
طبع و خواص ماهی میدم + طرز تهیه ماهی میدم به روش طب سنتی|ماهی میدم و خواص آن

طبع و 11 خاصیت ماهی میدم + طرز تهیه ماهی میدم به روش طب سنتی

تاریخ انتشار: September 18, 2022

رای به این نوشته: 4.63/5 (538 رای)

ماهی میدم جزو غذاهای سنتی استان هرمزگان و بوشهر است که به آن دمی لخلاخ یا دمپختک ماهی بوشهری نیز میگویند. مردم این مناطق، اغلب این غذای خوشمزه را با ماهی هایی مثل: سرخو، هامور، سنگسر و سبیتی درست میکنند.

این غذا ممکن است در منطقه های مختلف جنوبی، اسم های مختلفی داشته باشد اما موادی که برای تهیه این غذا به کار میره در همگی کاملا یکسان است.

در ادامه این مطلب به طبع ماهی میدم در طب سنتی و همچنین خواص ماهی میدم خواهیم پرداخت.

طبع ماهی میدم در طب سنتی چیست؟

برنج و ماهی که برای تهیه این غذا به کار برده میشود به طور کلی طبع سردی دارند پس میتوان گفت غذا ماهی میدم نیز طبع سردی دارد. البته باید گفت ماهی هایی که در آب شور زندگی میکنند از سردی کمتری برخوردار هستند. افرادی که سرد مزاج هستند بهتر است این غذا را با مصلحش مصرف نمایند.

خواص ماهی میدم چیست؟

ماهی میدم و خواص آن
ماهی میدم و خواص آن

طرز تهیه ماهی میدم:

ابتدا سیصد گرم فیله ماهی را خرد کنید و به آن مقداری ادویه که شامل: فلفل، زعفران، زردچوبه و نمک است، اضافه نمایید. حال کمی آبلیمو نیز به فیله ها اضافه کنید و حدود سی دقیقه اجازه دهید تا در ادویه ها بماند و به خوبی طعم دار شود.

حدود یک چهارم پیمانه پیاز داغ آماده کنید. شش حبه سیر را نیز خرد کنید و تفت دهید تا به خوبی سرخ شوند. در این مرحله فیله های مزه دار شده را به همراه پیاز داغ و سیر سرخ شده به خوبی تفت دهید. فقط دقت کنید که موقع هم زدن فیله ها له نشوند.

چهار پیمانه برنج را به خوبی بشویید و کمی خیس کنید. برنج را با حدود پنج پیمانه آب و مقداری نمک و روغن بپزید تا آبش تمام شود.

به دلخواه برای برنج ته دیگ بگذارید. حال یک لایه برنج بریزید و لایه بعدی از ماهی و شوید تازه خرد شده یا شوید خشک شده استفاده کنید. به همین ترتیب لایه ها را تکرار کنید تا مواد تمام شود.

میتوانید موقع دم گذاشتن برنج کمی زعفران دم کرده نیز روی آن بریزید تا طعم و رنگ بهتری داشته باشد.

پس از پخت برنج، غذا را در ظرفی مناسب بریزید و اگر دوست داشتید کمی گرد لیمو عمانی روی آن بپاشید و میل نمایید.

مضرات ماهی میدم چیست؟

مصلح ماهی میدم چیست؟

خواص و طبع عرق گزنه در طب سنتی + 12 خاصیت فوق العاده عرق گزنه|طبع عرق گزنه

خواص و طبع عرق گزنه در طب سنتی + 12 خاصیت فوق العاده عرق گزنه

طبع و 8 خاصیت شگفت انگیز مولین در طب سنتی+ طرز تهیه دمنوش مولین|خواص مولین

طبع و 8 خاصیت شگفت انگیز مولین در طب سنتی+ طرز تهیه دمنوش مولین

طبع و خواص چای آلبالو|خواص چای آلبالو|روشهای تهیه چای آلبالو

خواص چای آلبالو و طبع آن در طب سنتی+ 4 روش تهیه چای آلبالو

منع مصرف گل گاوزبان

چه کسانی گل گاوزبان نخورند؟

طبع-و-خواص-هیج-در-طب-سنتی-ایرانی-اسلامی

طبع هویج سرد است یا گرم ؟ خواص + مصلحات + مضرات - در طب سنتی

ملین های مجاز در دوران بارداری ملین های طبع گرم|ملین-های-مجاز-و-طبیعی-خوراکی-در-دوران-بارداری|رفع-یبوست-در-دوران-بارداری-طبیعی-در-طب-سنتی

ملین های مجاز و طبیعی در دوران بارداری - ملین بارداری

طبع مربا آلبالو و خواص آن در طب سنتی|طبع مربا آلبالو

طبع مربا آلبالو سرد است یا گرم؟ خواص مربا آلبالو و میوه آلبالو

درمان واریکوسل در طب سنتی|درمان واریکوسل با طب سنتی + 6 راهکار طب سنتی برای درمان واریکوسل|درمان واریکوسل

درمان واریکوسل با طب سنتی + 6 راهکار طب سنتی برای درمان واریکوسل