طب شناس
طبع و خواص ماهی میدم + طرز تهیه ماهی میدم به روش طب سنتی|ماهی میدم و خواص آن

طبع و 11 خاصیت ماهی میدم + طرز تهیه ماهی میدم به روش طب سنتی

تاریخ انتشار: September 18, 2022

رای به این نوشته: 4.63/5 (538 رای)

ماهی میدم جزو غذاهای سنتی استان هرمزگان و بوشهر است که به آن دمی لخلاخ یا دمپختک ماهی بوشهری نیز میگویند. مردم این مناطق، اغلب این غذای خوشمزه را با ماهی هایی مثل: سرخو، هامور، سنگسر و سبیتی درست میکنند.

این غذا ممکن است در منطقه های مختلف جنوبی، اسم های مختلفی داشته باشد اما موادی که برای تهیه این غذا به کار میره در همگی کاملا یکسان است.

در ادامه این مطلب به طبع ماهی میدم در طب سنتی و همچنین خواص ماهی میدم خواهیم پرداخت.

طبع ماهی میدم در طب سنتی چیست؟

برنج و ماهی که برای تهیه این غذا به کار برده میشود به طور کلی طبع سردی دارند پس میتوان گفت غذا ماهی میدم نیز طبع سردی دارد. البته باید گفت ماهی هایی که در آب شور زندگی میکنند از سردی کمتری برخوردار هستند. افرادی که سرد مزاج هستند بهتر است این غذا را با مصلحش مصرف نمایند.

خواص ماهی میدم چیست؟

ماهی میدم و خواص آن
ماهی میدم و خواص آن

طرز تهیه ماهی میدم:

ابتدا سیصد گرم فیله ماهی را خرد کنید و به آن مقداری ادویه که شامل: فلفل، زعفران، زردچوبه و نمک است، اضافه نمایید. حال کمی آبلیمو نیز به فیله ها اضافه کنید و حدود سی دقیقه اجازه دهید تا در ادویه ها بماند و به خوبی طعم دار شود.

حدود یک چهارم پیمانه پیاز داغ آماده کنید. شش حبه سیر را نیز خرد کنید و تفت دهید تا به خوبی سرخ شوند. در این مرحله فیله های مزه دار شده را به همراه پیاز داغ و سیر سرخ شده به خوبی تفت دهید. فقط دقت کنید که موقع هم زدن فیله ها له نشوند.

چهار پیمانه برنج را به خوبی بشویید و کمی خیس کنید. برنج را با حدود پنج پیمانه آب و مقداری نمک و روغن بپزید تا آبش تمام شود.

به دلخواه برای برنج ته دیگ بگذارید. حال یک لایه برنج بریزید و لایه بعدی از ماهی و شوید تازه خرد شده یا شوید خشک شده استفاده کنید. به همین ترتیب لایه ها را تکرار کنید تا مواد تمام شود.

میتوانید موقع دم گذاشتن برنج کمی زعفران دم کرده نیز روی آن بریزید تا طعم و رنگ بهتری داشته باشد.

پس از پخت برنج، غذا را در ظرفی مناسب بریزید و اگر دوست داشتید کمی گرد لیمو عمانی روی آن بپاشید و میل نمایید.

مضرات ماهی میدم چیست؟

مصلح ماهی میدم چیست؟

همه چیز درباره عرق زنیان + 10 خاصیت عرق زنیان|طبع عرق زنیان

همه چیز درباره عرق زنیان + 10 خاصیت عرق زنیان

طبع و 11 خاصیت بینظیر شربت ریحان در طب سنتی+ طرز تهیه شربت ریحان|خواص شربت ریحان

طبع و 11 خاصیت بینظیر شربت ریحان در طب سنتی+ طرز تهیه شربت ریحان

طبع و 10 خاصیت فوق العاده کباب ترش در طب سنتی + طرز تهیه کباب ترش شمالی|خواص کباب ترش

طبع و 10 خاصیت فوق العاده کباب ترش در طب سنتی + طرز تهیه کباب ترش شمالی

نسخه ای برای درمان اغلب بیماری های فصل سرما|خواص شلغم

درمان همه بیماری های پاییزی!

طبع-و-خواص-برگ-سنجد-در-طب-سنتی|دارو گیاهی مظلوم ولی پرفایده + 16 خاصیت فوق العاده برگ سنجد|طبع برگ سنجد+خواص برگ سنجد|طبع و خواص برگ سنجد در طب سنتی

دارو گیاهی مظلوم ولی پرفایده + 16 خاصیت فوق العاده برگ سنجد

درمان-اعتیاد-با-کمک-طب-سنتی-ایرانی-اسلامی

ظرفیت مغفول مانده طب سنتی در درمان اعتیاد

طبع و خواص تربچه در طب سنتی ایرانی و اسلامی|طبع تربچه در طب سنتی

طبع تربچه از دیدگاه طب سنتی ایرانی و اسلامی+ خواص، مضرات و 3 مصلح ویژه آن

طبع و خواص بادیان رومی در طب سنتی|طبع بادیان رومی- خواص بادیان رومی|

طبع بادیان رومی یا انیسون+ بیش از 30 خاصیت بادیان رومی در طب سنتی