همه آنچه باید در مورد کرن بری بدانید
همه آنچه باید در مورد کرن بری بدانید

طبع و خواص کرن بری در طب سنتی+ 30 خاصیت کرنبری+ مضرات و مصلح

تاریخ نگارش

سپتامبر 19, 2022

دسته‌بندی

انواع میوه

نظرات

{تعداد} پاسخ ها

کرن بری یا توت خرس یک نوع میوه است که شباهت ظاهری زیادی به زغال اخته و آلوهای ریز دارد. ظاهر این گیاه جذاب و اشتها آور است و در باطن سرشار از ویتامین ها و مواد معدنی مغذی برای بدن است. این میوه بومی امریکای شمالی ست و پس از آن وارد دیگر کشورها شده است. مساحت زیادی از باغات امریکا و کانادا، در اختیار پرورش میوه کرنبری قرار دارد.

از کرن بری به صورت میوه تازه یا خشک شده، نوشیدنی، سس، چای و دمنوش و در ترکیب دسرها و کیک ها و… استفاده می شود. آب کرن بری در ترکیب بسیاری از آب میوه های صنعتی وجود دارد اما بهتر است برای بهرمندی بیشتر از خواص آن، آب میوه طبیعی کرن بری را مصرف کنید. همچنین می توانید کرن بری خشک شده را به ترکیب آجیل ها و مغزها افزوده و در طول سال مصرف کنید.

کرن بری در اواخر تابستان تا اواسط پاییز برداشت می شود. بهتر است کرن بری را در پاییز مصرف کنید که ماملا رسیده باشد. کرن بری را می توان بیش از دو ماه در یخچال نگهداری کرد. برای این کار بهتر است میوههای کرن بری سفت و بدون چروک و لک باشند.

کرن بری همانطور که یک میوه لذیذ و خوشمزه است، سرشار از خواص و فواید برای بدن انسان است و به همین دلیل طب سنتی به بررسی ویژگی های مختلف آن پرداخته است. شما در این مقاله می توانید اطلاعات مفیدی درباره طبع کرن بری، خواص کرنبری و مضرات و مصلح آن به دست بیاورید.

طبع کرن بری سرد است یا گرم؟

در منابع معتبر طب سنتی آمده است که طبع کرن بری سرد و خشک است. میزان سردی و خشکی آن چندان بالا نیست اما سردمزاجان باید جانب حتیاط را رعایت کرده و از زیاده روی در مصرف آن پرهیز کنند. این دسته از افراد بهتر است کرن بری را همراه با مصلح مصرف کنند.

خواص کرن بری در طب سنتی

  1. از ابتلا به بیماری های قلبی جلوگیری می کند.
  2. ضد سرطان است.
  3. خواص آنتی اکسیدانی دارد.
  4. احتمال ابتلا به عفونت های ادراری را کم می کند.
  5. سیستم ایمنی را تقویت می کند.
  6. فشار خون بالا را کاهش می دهد.
  7. کم کالری است.
  8. ضدعفونی کننده است.
  9. به درمان سرطان ها کمک می کند.
  10. سرشار از مواد مغذی مهم مانند پروآنتوسیانیدین‌های اولیگومریک (PACs) است.
  11. بدن را در مقابل بیماری های مختلف ایمن می کند.
  12. عفونت کلیه ها را درمان می کند.
  13. از ابتلا به سنگ کلیه پیشگیری می کند.
  14. در درمان هلیکوباکتری معده موثر است.
  15. سلامت مغز را تقویت می کند.
  16. گردش خون را بهبود می بخشد.
  17. تقویت کننده معده است و بیماری ها واختلالات معده مانند سوزش، ترش کردن و درد معده را درمان می کند.
  18. باکتری های مضر دستگاه گوارش را از بین می برد.
  19. کرن بری خشک شده خواص بیشتری دارد.
  20. فیبر بالایی دارد.
  21. به کاهش احتمال سکته ها به ویژه سکته مغزی کمک می کند.
  22. ضد چاقی است.
  23. فشار خون را تنظیم می کند.
  24. کلسترول بد خون را کاهش می دهد.
  25. حساسیت به انسولین را بهبود می دهد.
  26. در درمان یبوست موثر است.
  27. ویتامین ث بالایی دارد.
  28. آلزایمر و زوال عقل را به تاخیر می اندازد.
  29. به درمان آب مروارید کمک می کند.
  30. ویتامین کا بالایی دارد که از بدن در مقابل رادیکال های آزاد محافظت می کند.
طبع و خواص کرن بری
طبع و خواص کرن بری

خواص کرن بری برای دهان و دندان

تقویت کننده لثه ها و دندان ها است. عفونت های باکتریایی دهان را از بین می ببرد و از پوسیدگی دندان جلوگیری می کند. و از تشکیل پلاک روی دندانها جلوگیری می کند. کرن بری در رفع بوی بد دهان موثر است و لثه ها را محکم مقاوم می کند.

خواص کرنبری برای پوست

کرن بری خواص متعددی برای پوست و زیبایی دارد و از جهات مختلف به سلامت و زیبایی پوست کمک می کند.

آب کرنبری، موجب بازسازی پوست می شود و آن را مرطوب و روشن می کند. همچنین در رفع چین و چروک صورت موثر است. آب میوه کرن بری یک معجون ضد پیری است و با مصرف آن، انبوهی از آنتی اکسیدانها، ویتامین‌ C ، ویتامین B3 و ویتامین B5 وارد بدن می شود که علاوه بر کند کردن فرایند پیری، پوست را در برابر آسیب ها حفظ می کند و آسیب ها را ترمیم می کنند.

با کرن بری می توان چروک ها، جای جوش و لک، خطوط تیره یا قرمز و رنگیزه های پوست را از بین برد.

کرن بری یک تونر طبیعی و موثر است. این میوه برای افراد دارای پوست چرب مفید است و سلول های مرده پوست را به راحتی جدا می کند.

ترکیب آب کردن بری و عسل یه لوسیون یا تونر طبیعی پرقدرت برای صورت است و می توان هرروز از آن به صورت موضعی روی پوست صورت و دستها استفاده کرد. این ترکیب هم یک تونر قوی و هم سفت کننده پوست است.

مواد موجود در کرنبری کلاژن سازی پوست را تقویت می کنند، اکسیژن رسانی به بافت ها و منافذ پوست را تقویت می کنند و پوست را تازه، سفت، وان و شفاف نگه می دارند.

درمان آکنه با کرنبری

یکی دیگر از فواید کرن بری برای پوست، درمان آکنه است. خاصیت ضد عفونی کنندگی کرن بری موجب درمان جوشها و آکنه می شود.

آب کرن بری جوش و آکنه را به مرور کوچک می کند و مانع از به جا ماندن جای جوش و آکنه روی صورت می شود.

ماسک های حاوی آب کرنبری موجب روشن شدن پوست و شادابی آن می شوند. یکی از راحت ترین اسک هایی که می توانید با آب کرن بری بسازید به این صورت است که مقداری پوست پرتقال خشک شده را پودر کنید و با کمی عسل و آب کرنبری مخلوط کنید. سپس این ماسک را برای 20 دقیقه روی پوست خود قرار دهید.

خواص کرن بری
خواص کرن بری

ارزش غذایی کرنبری

هر فنجان کرن بری تقریبا معادل 110 گرم کرنبری است و در این میزان از این میوه، مواد مغذی زیر وجود دارد:

  • 50 کالری
  • 0/50 گرم پروتئین
  • 0/14 گرم چربی
  • 13/2گرم کربوهیدرات شامل 4/70 گرم قند
  • 4 گرم فیبر
  • 10میلی‌گرم کلسیم
  • 0/24میلی‌گرم آهن
  • 7 میلی‌گرم منیزیم
  • 12 میلی‌گرم فسفر
  • 88 میلی‌گرم پتاسیم
  • 2 میلی‌گرم سدیم
  • 0/10 میلی‌گرم زینک (روی)
  • 15/4 میلی‌گرم ویتامین C
  • 1 میکروگرم فولات DFE
  • 1/44 میلی‌گرم ویتامین E
  • 5.5 میکروگرم ویتامین K

ویتامین B، تیامین، ریبوفلاوین، نیاسین و ویتامین B۶ از دیگر ترکیبات مغذی کرن بری هستند. همچنین کرن بری منبعی غنی از ویتامین C، فیبر و ویتامین E است.

عوارض و مضرات کرن بری

همانطور که گفتیم کرن بری مقادیر بالایی ویتامین کا دارد و به همین دلیل می تواند عملکرد داروهای مخصوص رقیق کنندگی خون را تحت تاثیر قرار دهد. بهتر است افرادی که از رقیق کننده های خون و وارفارین یا کمادین استفاده می کنند، مصرف کرن بری را متوقف کنند.

در عین حال برخی شواهد نشان داده کرن بری ممکن است بر شدت خونریزی بیافزاید. برای همین به افرادی که جراحی در پیش دارند، توصیه می کنیم که مدتی قبل و بعد از عمل جراحی خود کرنبری مصرف نکنند.

زیاده روی در مصرف میوه کرن بری باعث دفع بالای اگزالات از طریق ادرار می شود و این عمل بر تشکیل سنگ کلیه اثر دارد. بنابراین افرادی که سابقه سنگ کلیه دارند یا کلیه های آنها حساس است، بهتر است از مصرف کرن بری خودداری کنند.

مصلح کرن بری چیست؟

در قسمت طبع کرن بری گفتیم که این میوه طبع سرد و خشک دارد، توصیه می شود بعد از مصرف میوه هایی با این طبع، از یک ماده با مزاج گرم استفاده کنید. مانند عسل، نبات و…

در مورد این میوه لذیذ باید بگوییم که مصلح کرن بری زنجبیل است. خوردن زنجبیل تازه، دمنوش زنجبیل، چای زنجبیل یا استفاده از پودر زنجبیل در غذاها بعد از مصرف کرن بری، موجب بهبود طبع و خواص آن می شود.

یک پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *