طب شناس
طبع و خواص چای گل پنیرک در طب سنتی|چای گل پنیرک|خواص چای گل پنیرک

طبع و خواص چای گل پنیرک+ روش تهیه 3 نوع چای پرخاصیت با گل پنیرک

تاریخ انتشار: November 1, 2022

رای به این نوشته: 4.38/5 (488 رای)

پنیرک یکی از گیاهان دارویی مفید و پر خاصیت است. طبع پنیرک و خواص پنیرک در طب سنتی، به گونه ای است که این گیاه را برای درمان بیماری های متعددی مناسب و قابل استفاده کرده است. چای گل پنیرک از دم نوش ها چای های پر استفاده و پر خاصیت در خانواده های ایرانی است.

گیاه پنیرک بومی ایران  و از هم خانواده های ختمی است. پنیرک گیاهی علفی است که قد آن به زحمت به 60 سانتی متر می رسد و اغلب به صورت خودرو رشد می کند و گلهای کوچک سرخ و یا بنفش دارد. این گیاه دارویی ارزش غذایی بالایی دارد که همین موضوع آن را موثر در درمان بیماری ها کرده است.

در منابع طب سنتی آمده است که پنیرک سه نوع است:

  1. بستانی
  2. بری
  3. صغیربری (که این نوع، نوع اصلی و در دسترس پنیرک است)

از پنیرک به صورت تازه و خشک شده استفاده می کنند. همچنین روغن پنیرک و عرق پنیرک استفاده های درمانی بالایی دارند.

طبع چای گل پنیرک چگونه است؟

طبع چای گل پنیرک سرد است و همانند طبع پنیرک است. اما میزان سردی آن کم و نزدیک به اعتدال است. به همین دلیل استفاده از پنیرک و چای گل پنیرک برای همه گروه های مزاجی مفید است و اگر در مصرف آن اندازه رعایت شود، می تواند همه افراد را از طبع و خواص خود بهره مند کند. پنیرک باعث رقیق شدن اخلاط اضافه در بدن و دفع آنها می شود.

برخی از خواص پنیرک

  1. سوزش ادرار و عفونت مثانه را برطرف می کند.
  2. تورم دهان و گلو را بهبود می بخشد.
  3. تقویت کننده رحم در بانوان است.
  4. ملین و اعتدال دهنده مزاج است.
  5. ادرار آور و تب بر است.
  6. ضد التهاب است.
  7. برای مادران شیرده باعث افزایش شیر می شود.
  8. در درمان سرفه، گلو درد، خارش گلو … موثر است.
  9. محل نیش و گزش حشرات را التیام می بخشد.
  10. در درمان سنگ گلیه موثر است.
  11. یبوست را درمان می کند.
چای گل پنیرک
چای گل پنیرک

خواص چای گل پنیرک

همانطور که گفتیم یکی از روش های مصرف پنیرک، به صورت چای و دمنوش است. چای گل پنیرک خواص متعددی دارد که با خواص پنیرک تا حدودی مشترک است. چای گل پنیرک به صورت ساده یا در ترکیب با گیاهان دارویی دیگر مانند باباونه و گل ختمی و... قابل استفاده است. در ادامه خواص انواع چای گل پنیرک و روش تهیه آن را برای شما شرح خواهیم داد.

خواص چای گل پنیرک ساده

برای تهیه چای گل پنیرک ساده، کافی است یک قاشق گل پنیرک را در قوری ریخته و روی آن را با آبی که تازه از جوش افتاده و دمای آن حدود 80 رجه است پر کنید. سپس 10 تا 15 دقیقه به آن زمان بدهید تا دم بکشد و بعد میل کنید. برای اندازه گیری دمای آب می توانید از دما سنج استفاده کنید یا آب جوشیده شده را از روی شعله برداشته و یک دقیقه زمان بدهید تا کمی از حرارت آن کاسته شود.

چای گل پنیرک خواص متعددی دارد از جمله:

خواص جوشانده گل پنیرک و گل ختمی

جوشانده پنیرک و ختمی یک داروی موثر و معروف برای درمان سرفه و گلو درد و سرماخوردگی و تورم و التهاب دهان و لوزه ها و سینوس ها است.

برای تهیه این جوشانده باید یک قاشق پنیرک و یک قاشق ختمی را به یک قوری آب درحال جوشیدن اضافه کنید و حرارت را به کمترین حد ممکن برسانید و اجازه بدهید ده دقیقه دیگر روی حرارت کم بجوشد. سپس جوشانده را صاف کرده و با مقدار کمی عسل شیرین کنید و بنوشید.

برخی از خواص گل ختمی عبارتند از:

خواص چای گل پنیرک
خواص چای گل پنیرک

خواص چای گل پنیرک و بابونه

حتما از خواص پرشمار بابونه مطلعید. حال تصور کنید که این گیاه پرخاصیت با پنیرک که خود نیز دارای خواص متعددی است، ترکیب شود.

برخی از خواص بابونه:

چای پنیرک و بابونه برای بیماران کلیوی و مبتلایان به سنگ کلیه بسیار مفید است و درد های شدید زمان دفع سنگ کلیه را تسکین و کاهش می دهد.

این چای پرخاصیت را می توانید به این روش تهیه کنید:

۱۰۰ گرم برگ پنیرک را با ۱۰۰ گرم گل بابونه در قوری بریزید و یک لیوان آب به آن اضافه کنید و اجازه بدهید خوب بجوشد. در پایان یک قاشق روغن زیتون به دمنوش خود اضافه کنید.

اگر به منظور سهولت دفع سنگ کلیه از این چای استفاده می کنید، بهترین زمان مصرف آن، قبل از هر وعده غذایی است

عوارض مصرف چای گل پنیرک

همه گیاهان دارویی مفید و با خاصیت هستند مگر اینکه در مصرف آنها اندازه را رعایت نکنید. چای گل پنیرک به خودی عوارضی ندارد و سرشار از خواص است. اما اگر در مصرف آن زیاده روی کنید یا آن را خودسرانه و بدون در نظر گرفتن مزاج خود ونظر متخصص مصرف کنید، می تواند عوارضی بروز دهد.خود

مصلح چای گل پنیرک چیست؟

همانطور که در مقاله مربوط به طبع وخواص پنیرک گفتیم:

خوردن کمپوت میوه ها با گل پنیرک اثر مصلح بر این گیاه دارد.

رب میوه ها نیز می توانند مصلح خوبی برای پنیرک باشند.

استفاده از ادویه های گرم نیز طبع و خواص پنیرک را بهبود می بخشد.

در دمنوش پنیرک از دارچین و گل محمدی استفاده کنید.

طبع و خواص عرق شنبلیله در طب سنتی|طبع عرق شنبلیله

همه چیز در مورد طبع و خواص عرق شنبلیله در طب سنتی

کاهش فشار خون بالا با طب سنتی|کنترل و تنظیم فشار خون

فشار خون خود را پایین بیاورید!

راهکارهای طب سنتی برای درمان عفونت واژن

راهکارهای طب سنتی برای درمان عفونت واژن+ رژیم+ درمان فوری عفونت واژن در خانه

طبع و خواص رزماری در طب سنتی ایرانی و اسلامی|طبع رزماری در طب سنتی

طبع و خواص رزماری در طب سنتی ایرانی و اسلامی

طبع و خواص ارجنگ در طب سنتی|خواص ارجنگ

طبع و خواص ارجنگ در طب سنتی+ 6 مورد از عوارض سوءمصرف ارجنگ

در-افطار-چه-بخوریم

در افطار و سحر چه بخوریم و چه نخوریم ؟ - رفع تشنگی با اسپری گلاب

طبع و خواص کال کباب در طب سنتی|طبع کال کباب|خواص کال کباب در طب سنتی

طبع و خواص کال کباب در طب سنتی+ طرز تهیه، مضرات و مصلحات

معرفی 10 جوشانده مفید در فصل سرما|||||||||||جوشانده های مفید در فصل زمستان

10 جوشانده برای مبارزه با سرماخوردگی و بیماری های فصل سرما