طب شناس
رابطه انگور و چاقی|خواص انگور

انگور چه وقت چاق کننده است؟

تاریخ انتشار: September 19, 2022

رای به این نوشته: 4.59/5 (286 رای)

انگور میوه محبوبی است که هم ارزش غذایی دارد و هم انواع بسیار متنوعی؛ اما در میان دو نوع رایج یاقوتی و طلایی آن کدام مفیدتر است؟ اصلا آیا نوشیدن آب انگور راحت‌تر از خوردن حبه‌های انگور نیست؟

، انگور یک میوه و حتی غذای محبوب نه تنها در کشور ما، بلکه در جهان است. بیش از ۱۶ نوع انگور در جهان وجود دارد که یک نوع ژاپنی آن یکی از میوه‌های لوکس دنیا به شمار می‌رود؛ با این حال دلیل انتخاب بین انگور طلایی و یاقوتی که بیشتر از سایر انواع آن رایج است، بیشتر به خاطر رنگ آنها و دکور سبد میوه روی میز پذیرایی است.

این دانه‌های پرآب و شیرین، گرم و تر هستند اما گرمای آنها نزدیک به اعتدال است و اذیت کننده نیست و رطوبت خوبی به بدن می‌رسانند. به گفته خانم دکتر الهام اختری، متخصص طب سنتی و استاد دانشگاه، «اگر در غم و اضطراب باشیم، انگور به آرامی خونی پاک و صاف تولید می‌کند و آرام بخش است.»

خوردن انگور به عنوان غذا، که همراه با نان مرسوم است، به پاکسازی بدن کمک می‌کند حتی از اثرات منفی آلودگی هوا هم می‌کاهد و انتخاب خوبی برای عصرانه و شام است؛ با این حال مصرف این میوه بعد از غذا چاق کننده است و به این دلیل که یکی از مولدهای خون در بدن است، در دوران نقاهت به بهبود بیمار کمک می‌کند.

منیزیم، پتاسیم، کلسیم، فسفر، ویتامین‌های سی، آ، بی همراه فیبر فراوان این دانه‌ها را به شکل یک قرص مولتی ویتامین درآورده و مصرف آن را در مبتلایان به فشار خون، چربی خون و بیماران قلبی مفید کرده است.

خواص انگور
خواص انگور

در ایران دو نوع انگور طلایی و یاقوتی رواج زیادی دارند؛

«در منابع طب سنتی ایرانی انگور بی‌دانه، جزو بهترین انواع انگور بیان شده؛ خون‌ساز، مقوی امیال و دارای ریزمغذی‌های فراوانی است. انگور بی‌دانه ملین خوبی است و در طب ایرانی توصیه شده روی آن آب نوشیده نشود.»

دانه‌های پر آب انگور هرچه پررنگ‌تر باشند، آنتی‌اکسیدان‌های بیشتری را به همراه دارند و در جلوگیری از بیماری‌های سخت کارسازترند، تا آنجا که به عنوان یک میوه ضدسرطان شناخته شده‌اند. دکتر اختری توضیح داد که این دانه‌های خوش آب و رنگ، سرشار از ماده‌ای ارزشمند به نام رزورترول هستند که برای بیماری‌های زنان مانند اندومتریوز، آدنومیوز، دردهای قاعدگی و .... مفیدند.

این مکمل ارزشمند و ضد التهاب درد را تسکین می‌دهد و رشد کیست را نیز کُند می‌کند! انواع ویتامین د، آنتی اکسیدان، فیبر گیاهی و قند طبیعی به یک لیوان انگور، حدود ۱۰۵ کالری و خواص پرشماری داده اما آیا مصرف آب انگور هم همین‌قدر مفید است؟

هم انگور و هم آب انگور فواید سلامتی متعددی دارند، اما میوه کامل در مجموع سالم‌تر است. فرایند تولید آب انگور ممکن است محتوای آنتی اکسیدانی آن را تا ۴۴درصد کاهش دهد، علاوه بر این، آب میوه‌ها در مقایسه با میوه‌های کامل فیبر کم و قند بیشتری دارند.

شواهد نشان می‌دهد که رژیم‌هایی که شامل میوه‌های کامل به جای آب میوه هستند، برای مدیریت وزن راحت‌ترند. بنابراین، بهتر است در صورت امکان، به جای نوشیدن آب انگور، انگور تازه بخورید.

منبع: همشهری

درمان کم خونی با غذاها

درمان کم خونی با یک غذای خوشمزه

درمان انواع سوختگی در منزل با طب سنتی ایرانی و اسلامی|درمان سوختگی سقف دهان در طب سنتی

6 راه درمان سوختگی با بخار در طب سنتی+ درمان عفونت سوختگی با طب سنتی

بهترین دمنوش برای پوست و موی شما

طبع و خواص نشاسته در طب سنتی

طبع نشاسته سرد است یا گرم؟+ خواص+ مصلحات در طی سنتی ایرانی و اسلامی

همه چیز در باره خواص و ویژگی های نمدار برگ ریز|خواص نمدار برگ ریز||عوارض و مضرات نمدار برگ ریز

طبع و خواص نمدار برگ ریز+ بیش از 20 خاصیت شگفت انگیز+ عوارض و مصلح

طبع و خواص بید مشک در طب سنتی

طبع و خواص بیدمشک در طب سنتی ایرانی و اسلامی

طبع و خواص وانیل در طب سنتی

همه چیز در باره وانیل از دیدگاه طب سنتی+ طبع و خواص

آوریز