طب شناس
طبع و خواص کباب سرداشی + 17 خاصیت کباب سرداشی در طب سنتی + طرز تهیه|خواص کباب سرداشی

طبع و خواص کباب سرداشی + 17 خاصیت کباب سرداشی در طب سنتی + طرز تهیه

تاریخ انتشار: September 26, 2022

رای به این نوشته: 4.14/5 (739 رای)

کباب سرداشی از جمله غذاهای سنتی کشورمان ایران است که ویژه استان همدان میباشد و یک نوع کباب است. مواد اولیه مورد نیاز برای تهیه کباب سرداشی کاملا در دسترس است و شما میتوانید خیلی ساده و در کمترین زمان این غذای خوشمزه را آماده کنید.

این کباب به ظاهر شباهت زیادی با کباب تابه ای دارد اما تفاوت اصلی آن ها در این است که برای تهیه کباب سرداشی از سیب زمینی استفاده میشود و نحوه پخت آن در فر یا تنور میباشد.

مواد اصلی که برای تهیه کباب سرداشی استفاده میشود: پیاز، گوجه، گوشت و سیب زمینی است. شما میتوانید برای طعم بهتر از فلفل سبز و انواع ادویه ها نیز استفاده نمایید.

اگر میخواهید از ادویه استفاده کنید، پیشنهاد ما مرزنجوش است که یک گیاه معطر است و جزو خانواده نعنا می باشد. این گیاه فواید زیادی دارد و مصرف آن سبب تقویت معده، کاهش استرس و اضطراب، آرامش اعصاب میشود.

برای درست کردن کباب سرداشی به روش سنتی از ظروف رویی و تنور های سنگی که ویژه نان سنگک میباشند استفاده میکنند.

در زمان های گذشته، مردم مایه کباب را خودشان حاضر میکردند و در ظرفی رویی قرار میدادند و به نانوایی های سنگکی میبردند که نانوا آن ظرف را برایشان در تنور یا به اصطلاح (سر داش) قرار دهد. به همن دلیل است که به این کباب، کباب سرداشی میگویند.

در زندگی های امروز، دسترسی ما به تنور سخت شده به همین دلیل در ادامه طرز تهیه کباب سرداشی را با استفاده از فر در اختیار شما قرار خواهیم داد.

در کشور ترکیه غذایی وجود دارد که مشابه کباب سرداشی ما میباشد و به آن کباب تپسی میگویند که به معنای کبابی است که در سینی درست میشود. تفاوتی که کباب تپسی با کباب سرداشی همدان دارد در این است که، سیب زمینی ندارد و در آن از جعفری خرد شده استفاده شده است. در ترکیه وقتی میخواهند سینی کباب را در فر قرار دهند روی آن سسی مخصوص میریزند که این سس از رب گوجه فرنگی، فلفل، ادویه و آب درست شده است.

 در ادامه این مطلب از طب شناس همراه ما باشید تا به طبع کباب سرداشی و همچنین خواص کباب سرداشی در طب سنتی و طرز تهیه آن بپردازیم.

طبع کباب سرداشی در طب سنتی چیست؟

برای تهیه کباب سرداشی از گوشت گوسفندی استفاده میشود که طبعی گرم دارد. اما گوجه فرنگی و سیب زمینی که در این غذا به کار برده میشود دارای طبع سردی هستند.

خواص کباب سرداشی چیست؟

خواص کباب سرداشی
خواص کباب سرداشی

طرز تهیه کباب سرداشی:

ابتدا سه عدد پیاز و یک عدد سیب زمینی را پوست بگیرید و به خوبی بشویید. حال باید پیاز و سیب زمینی ها را رنده کنید. بعد از رنده کردن، آب آن ها را به خوبی بگیرید.

چهارصد گرم گوشت گوسفندی را به همراه پیاز و سیب زمینی هایی که آماده کرده اید چرخ کنید. ادویه های مورد نظر و نمک را به مواد چرخ شده اضافه نمایید و به خوبی ورز دهید. ورز دادن را تا جایی ادامه دهید که حالت چسبندگی مواد از بین برود.

ظرف مورد نظر خود را با کره چرب کنید. موادی که آماده کرده اید را درون ظرف به خوبی پخش کنید. اگر چربی گوشت شما کم بود میتوانید به مواد مقداری روغن اضافه نمایید. سیب زمینی و گوجه فرنگی را به شکل ورقه ای برش دهید و روی مواد گوشتی بچینید.

اگر مایل بودید میتوانید مقداری فلفل دلمه ای و فلفل سبز تند نیز خرد کنید کنار مواد گوشتی قرار دهید.

فر خود را روی دمای 140 درجه تنظیم کنید تا گرم شود سپس ظرف حاوی کباب را درون فر قرار دهید. حدود یک تا دو ساعت به مواد کباب سرداشی زمان دهید تا در فر به خوبی مغز پخت شود و ورقه های گوجه و سیب زمینی نیز برشته شوند.

حالا کباب سرداشی همدان حاضر است. میتوانید این کباب خوشمزه را به همراه پلو یا نان میل کنید.

مضرات کباب سرداشی چیست؟

ویژگی و طبع گوشت الاغ در طب سنتی + 6 خاصیت فوق العاده شیر الاغ|طبع گوشت الاغ

ویژگی و طبع گوشت الاغ در طب سنتی + 6 خاصیت فوق العاده شیر الاغ

درمان فشارخون|

به جنگ فشار خون بروید!

طبع و خواص شیرین بیان در طب سنتی|خواص شیرین بیان

طبع و خواص شیرین بیان در طب سنتی+ معرفی 2 عرق گیاهی به عنوان مصلح

درمان جوش با طب سنتی

چند روش ساده برای مبارزه با جوش به سبک طب سنتی

پیشگیری و درمان یبوست در ماه رمضان با طب سنتی

درمان یبوست در ماه رمضان

از بین بردن غبغب با روشهای طب سنتی|درمان غبغب در طب سنتی + 9 ماسک خانگی برای رفع غبغب|درمان غبغب

درمان غبغب در طب سنتی + 9 ماسک خانگی برای رفع غبغب

مزاج رنگ ها

تاثیر مزاج رنگ ها بر جسم و روح انسان

طبع و خواص کباب سرداشی + 17 خاصیت کباب سرداشی در طب سنتی + طرز تهیه|خواص کباب سرداشی

طبع و خواص کباب سرداشی + 17 خاصیت کباب سرداشی در طب سنتی + طرز تهیه