طب شناس
طبع و خواص کباب سرداشی + 17 خاصیت کباب سرداشی در طب سنتی + طرز تهیه|خواص کباب سرداشی

طبع و خواص کباب سرداشی + 17 خاصیت کباب سرداشی در طب سنتی + طرز تهیه

تاریخ انتشار: September 26, 2022

رای به این نوشته: 4.14/5 (739 رای)

کباب سرداشی از جمله غذاهای سنتی کشورمان ایران است که ویژه استان همدان میباشد و یک نوع کباب است. مواد اولیه مورد نیاز برای تهیه کباب سرداشی کاملا در دسترس است و شما میتوانید خیلی ساده و در کمترین زمان این غذای خوشمزه را آماده کنید.

این کباب به ظاهر شباهت زیادی با کباب تابه ای دارد اما تفاوت اصلی آن ها در این است که برای تهیه کباب سرداشی از سیب زمینی استفاده میشود و نحوه پخت آن در فر یا تنور میباشد.

مواد اصلی که برای تهیه کباب سرداشی استفاده میشود: پیاز، گوجه، گوشت و سیب زمینی است. شما میتوانید برای طعم بهتر از فلفل سبز و انواع ادویه ها نیز استفاده نمایید.

اگر میخواهید از ادویه استفاده کنید، پیشنهاد ما مرزنجوش است که یک گیاه معطر است و جزو خانواده نعنا می باشد. این گیاه فواید زیادی دارد و مصرف آن سبب تقویت معده، کاهش استرس و اضطراب، آرامش اعصاب میشود.

برای درست کردن کباب سرداشی به روش سنتی از ظروف رویی و تنور های سنگی که ویژه نان سنگک میباشند استفاده میکنند.

در زمان های گذشته، مردم مایه کباب را خودشان حاضر میکردند و در ظرفی رویی قرار میدادند و به نانوایی های سنگکی میبردند که نانوا آن ظرف را برایشان در تنور یا به اصطلاح (سر داش) قرار دهد. به همن دلیل است که به این کباب، کباب سرداشی میگویند.

در زندگی های امروز، دسترسی ما به تنور سخت شده به همین دلیل در ادامه طرز تهیه کباب سرداشی را با استفاده از فر در اختیار شما قرار خواهیم داد.

در کشور ترکیه غذایی وجود دارد که مشابه کباب سرداشی ما میباشد و به آن کباب تپسی میگویند که به معنای کبابی است که در سینی درست میشود. تفاوتی که کباب تپسی با کباب سرداشی همدان دارد در این است که، سیب زمینی ندارد و در آن از جعفری خرد شده استفاده شده است. در ترکیه وقتی میخواهند سینی کباب را در فر قرار دهند روی آن سسی مخصوص میریزند که این سس از رب گوجه فرنگی، فلفل، ادویه و آب درست شده است.

 در ادامه این مطلب از طب شناس همراه ما باشید تا به طبع کباب سرداشی و همچنین خواص کباب سرداشی در طب سنتی و طرز تهیه آن بپردازیم.

طبع کباب سرداشی در طب سنتی چیست؟

برای تهیه کباب سرداشی از گوشت گوسفندی استفاده میشود که طبعی گرم دارد. اما گوجه فرنگی و سیب زمینی که در این غذا به کار برده میشود دارای طبع سردی هستند.

خواص کباب سرداشی چیست؟

خواص کباب سرداشی
خواص کباب سرداشی

طرز تهیه کباب سرداشی:

ابتدا سه عدد پیاز و یک عدد سیب زمینی را پوست بگیرید و به خوبی بشویید. حال باید پیاز و سیب زمینی ها را رنده کنید. بعد از رنده کردن، آب آن ها را به خوبی بگیرید.

چهارصد گرم گوشت گوسفندی را به همراه پیاز و سیب زمینی هایی که آماده کرده اید چرخ کنید. ادویه های مورد نظر و نمک را به مواد چرخ شده اضافه نمایید و به خوبی ورز دهید. ورز دادن را تا جایی ادامه دهید که حالت چسبندگی مواد از بین برود.

ظرف مورد نظر خود را با کره چرب کنید. موادی که آماده کرده اید را درون ظرف به خوبی پخش کنید. اگر چربی گوشت شما کم بود میتوانید به مواد مقداری روغن اضافه نمایید. سیب زمینی و گوجه فرنگی را به شکل ورقه ای برش دهید و روی مواد گوشتی بچینید.

اگر مایل بودید میتوانید مقداری فلفل دلمه ای و فلفل سبز تند نیز خرد کنید کنار مواد گوشتی قرار دهید.

فر خود را روی دمای 140 درجه تنظیم کنید تا گرم شود سپس ظرف حاوی کباب را درون فر قرار دهید. حدود یک تا دو ساعت به مواد کباب سرداشی زمان دهید تا در فر به خوبی مغز پخت شود و ورقه های گوجه و سیب زمینی نیز برشته شوند.

حالا کباب سرداشی همدان حاضر است. میتوانید این کباب خوشمزه را به همراه پلو یا نان میل کنید.

مضرات کباب سرداشی چیست؟

یخنی عدس کلم

طبع و خواص عرق مخلصه در طب سنتی||طبع عرق مخلصه

عرق مخلصه و خواص شگفت آور آن در طب سنتی

طبع زغال اخته در طب سنتی روی درخت|طبع زغال اخته در طب سنتی رب زغال اخته مربا|طبع زغال اخته در طب سنتی

طبع زغال اخته سرد است یا گرم؟+خواص+ مصلحات+ مضرات- در طب سنتی ایرانی اسلامی

رژیم چاقی طب سنتی+ تدابیر چاق شدن با طب سنتی|رژیم چاقی|

رژیم چاقی طب سنتی+ تدابیر چاق شدن با طب سنتی+ 9 غذای چاق کننده در شیردهی

تدابیر درمان جوش باسن در طب سنتی|درمان جوش باسن در طب سنتی ایرانی و اسلامی|درمان جوش باسن|درمان جوش باسن

درمان جوش باسن با تدابیر طب سنتی+ 11 روش درمان فوری جوش باسن

طبع و خواص ماش در طب سنتی ایرانی و اسلامی|طبع ماش در طب سنتی

طبع ماش سرد است یا گرم؟+ مصلحات+ خواص و مضرات در طب سنتی

طبع خواص کاکوتی در طب سنتی|خواص میوه های پاییزی|خواص کاکوتی

طبع و خواص کاکوتی در طب سنتی و 3 شکل استفاده از گیاه دارویی کاکوتی

طبع عسل گون در طب سنتی ؟ طبع عسل آویشن سرد است یا گرم ؟ طبع عسل بادام سرده ؟ طبع عسل شوید گرمه ؟ طبع عسل پنبه چیه ؟ طبع عسل آفتابگردان چطوره ؟ طبیعت عسل یونچه چیست ؟ تبع عسل مریم گلی کدام است ؟ مزاج عسل پونه در طب ایرانی ؟ طبع عسل زعفران در طب اسلامی ؟ طبع عسل زرشک ؟ طبیعت عسل خارشتر در طب سنتی ایرانی ؟ طبع عسل چهل گیاه در طب سنتی ؟ طبع عسل مرکبات سرد است یا گرم ؟ طبع عسل خارشتر گرم است یا سرد ؟|طبع عسل گون در طب سنتی ؟ طبع عسل آویشن سرد است یا گرم ؟ طبع عسل بادام سرده ؟ طبع عسل شوید گرمه ؟ طبع عسل پنبه چیه ؟ طبع عسل آفتابگردان چطوره ؟ طبیعت عسل یونچه چیست ؟ تبع عسل مریم گلی کدام است ؟ مزاج عسل پونه در طب ایرانی ؟ طبع عسل زعفران در طب اسلامی ؟ طبع عسل زرشک ؟ طبیعت عسل خارشتر در طب سنتی ایرانی ؟ طبع عسل چهل گیاه در طب سنتی ؟ طبع عسل مرکبات سرد است یا گرم ؟ طبع عسل خارشتر گرم است یا سرد ؟|طبع عسل گون در طب سنتی ؟ طبع عسل آویشن سرد است یا گرم ؟ طبع عسل بادام سرده ؟ طبع عسل شوید گرمه ؟ طبع عسل پنبه چیه ؟ طبع عسل آفتابگردان چطوره ؟ طبیعت عسل یونچه چیست ؟ تبع عسل مریم گلی کدام است ؟ مزاج عسل پونه در طب ایرانی ؟ طبع عسل زعفران در طب اسلامی ؟ طبع عسل زرشک ؟ طبیعت عسل خارشتر در طب سنتی ایرانی ؟ طبع عسل چهل گیاه در طب سنتی ؟ طبع عسل مرکبات سرد است یا گرم ؟ طبع عسل خارشتر گرم است یا سرد ؟|طبع عسل گون در طب سنتی ؟ طبع عسل آویشن سرد است یا گرم ؟ طبع عسل بادام سرده ؟ طبع عسل شوید گرمه ؟ طبع عسل پنبه چیه ؟ طبع عسل آفتابگردان چطوره ؟ طبیعت عسل یونچه چیست ؟ تبع عسل مریم گلی کدام است ؟ مزاج عسل پونه در طب ایرانی ؟ طبع عسل زعفران در طب اسلامی ؟ طبع عسل زرشک ؟ طبیعت عسل خارشتر در طب سنتی ایرانی ؟ طبع عسل چهل گیاه در طب سنتی ؟ طبع عسل مرکبات سرد است یا گرم ؟ طبع عسل خارشتر گرم است یا سرد ؟

طبع کدام عسل سرده و کدام گرمه ؟+ خواص + مصلحات- در طب سنتی