طب شناس
خواص بیتر ملون و طبع و عوارض آن در طب سنتی|خواص بیتر ملون در طب سنتی|عوارض و مضرات بیتر ملون

خواص بیتر ملون و همه چیزهایی که باید در مورد آن بدانید+ 2 خاصیت ویژه

تاریخ انتشار: October 30, 2022

رای به این نوشته: 4.08/5 (288 رای)

بیتر ملون یا خربزه تلخ که با نام کدو تلخ و کارلا نیز شناخته می شود، یک نوع میوه و از خانواده ملون ها است که برخلاف مزه تلخ و ناخوشایندش، خوص فراوانی دارد. بیتر ملون با نام علمی آن Momordica Charantia، بومی مناطقی مانند آسیا، بخش های خاصی از دریای کارائیب و آفریقا است. بنظر می رسد که رشد بیتر ملون در مناطق گرمسیری بهتر است.

بیتر ملون میوه درختچه هایی است با ساقه های نازک که گلهای زرد روشن می دهند. گلهای بیتر ملون تنها یک بار در روز شکوفا می شوند. بیترملون ابتدا به رنگ سبز و رفته رفته رنگ می بازد و روبه زردی می گذارد. گفته می شود بیترمولونی که کاملا رسیده باشد تقریبا به رنگ نارنجی در می آید.

ظاهر این میوه کمی شبیه به خیار چمبر است اما اندازه کوچکتری دارد و ناهمواری های سطح پوست آن بیشتر هستند. پوست بیتر ملون چروکیده و خشن و به رنگ سبز روشن یا تیره است.

استفاده از بیترملون در طب چینی و طب آیوردا سابقه طولانی دارد و از آن برای درمان بیماری های مختلف از جمله بیماری های پوستی و گوارشی کمک می گرفته اند.

طبع بیتر ملون یا کارلا چگونه است؟

در منابع طب سنتی آمده است که طبع بیتر ملون سرد و خشک است. افرادی که غلبه سودا دارند نباید از این میوه استفاده کنند و افرادی که مزاج سرد و خشک دارند با مصرف این میوه به غلبه سودا نزدیک می شوند. این میوه برای گرم مزاجان خواص بیشتری خواهد داشت و بقیه گروه های مزاجی متر است آن را همراه با مصلح مصرف کنند.

خواص بیتر ملون در طب سنتی
خواص بیتر ملون در طب سنتی

خواص بیتر ملون یا خربزه تلخ

کاهش کلسترول بد خون با بیتر ملون

آب بیترملون یا خربزه تلخ باعث کاهش کلسترول بد خون می شود. بالا بودن کلسترول خطر ابتلا به بیماری های قلبی و سکته را بالا می برد. به همین جهت باید در جهت کاهش کلسترول بد خون تلاش کرد. میوه بیتر ملون و آب این میوه به کاهش کلسترول کمک می کند.

بیتر ملون همچنین فشار خون بالا را کاهش می دهد و با داشتن مقادیر قابل توجهی آهن و اسیدفولیک خطر سکته مغزی را نیز کاهش می دهند و به سلامت قلب کمک می کند.

خواص بیتر ملون برای پوست و مو

ویتامین های موجود در بیتر ملون روند پیری پوست را به تاخیر می اندازند و مانع از ایجاد چین و چروک می شود. خواص بیتر ملون باعث درمان بیماری های پوستی مانند آکنه، اگزما و پسوریازیس می شود. همچنین مانند یک کرم قوی از پوست در برابر اشعه های مضر محافظت می کند.

میوه بیتر ملون همچنین دارای بیوتین است که یک ترکیب مفید برای موها است و آن را درخشنده و براق می کند. مصرف منظم بیتر ملون ریزش مو را کاهش داده و متوقف می کند. از آب بیتر ملون می توان برای شست و شوی موها و ماساژ پوست سر استفاده کرد.

برای تاثیر بهتر می توانید آب میوه بیتر ملون را با مقداری زیره سبز، آب جوی تلخ و مقداری آب لیمو ترکیب کرده و بنوشید. همین ترکیب را می توانید برای شست و شوی موها هم استفاده کنید.

مصرف بیتر ملون در بارداری

همانطور که گفتیم، بیتر ملون خواص فراوانی دارد و بر ارگانهای مختلف بدن اثر مثب دارد. مصرف این میوه در بارداری نیز می تواند مفید باشد. اما از آنجایی که بانوان در دوران بارداری با تغییرات هورمونی متعددی مواجه هستند باید نسبت به مصرف هر میوه و ماده خوراکی تازخه ای دقت داشته باشند و با پزشک خود مشورت کنند.

بیتر ملون اثر محدودی بر انقباضات رحمی دارد و ممکن است باعث تحریک رحم و جلو انداختن موعد زایمان شود. به همین دلیل علی رغم همه خواص ویژه آن، توصیه می کنیم در دوران بارداری حتما برای مصرف آن با پزشک مشورت کنید.

عوارض و مضرات بیتر ملون
عوارض و مضرات بیتر ملون

عوارض و مضرات مصرف بیتر ملون

  1. بیتر ملون را بدون مشورت با متخصص مصرف نکنید.
  2. در مصرف آن زیاده روی نکنید.
  3. زیاده روی در مصرف بیتر ملون موجب دل درد می شود.
  4. زیاده روی در مصرف بیتر ملون موجب اسهال می شود.
  5. مصرف آن برای زنان باردار باید همراه با احتیاط و نظر پزشک باشد. چرا که موجب تحریک حم می شود و احتمال زایمان زودرس را افزایش می دهد.
  6. افراد مبتلا به مشکلاتو بیماری های زمینه ای بدون درنظر گرفتن احوال خود و مشورت با پزشک بیترملون مصرف نکنند.
  7. ممکن است با داروهای دیابتی تداخل داشته باشد.
  8. زیاده روی در مصرف آن موجب استفراغ، خونریزی زنانه، انقباضات عضلانی، افت قند خون و... می شود.

نکات مصرف بیتر ملون

همانطور که گفتیم بیترملون تلخ است و آب آن نیز وقتی گرفته شود به همان اندازه و حتی بیشتر تلخی دارد. برای بهره گیری بیشتر از خواص این میوه، و در جهت تحمل تلخی آن می توان آن را در ترکیب با عسل، زردچوبه یا آب میوه های دیگر مانند آب سیب یا گلابی مخلوط کرده و میل کنید. ترکیب کردن آب بیترملون با آب لیمو ترش و فلفل سیاه و زنجبیل نیز موثر است. خواباندن آن در نمک نیز از تلخی آن می کاهد.

آب بیتر ملون را نباید به مقدار زیاد مصرف کنید و آنچه در طول متن با عنوان مصرف آب میوه بیترملون آمده مقدار کمی از آن است.

بیترملون را باید تمیز و با دقت بشویی. بیتر ملون تازه خواص بیشتری دارد.

از زیاده روی در مصرف آن در یک روز پرهیز کنید.

برگهای بیترملون را در جای خشک و تاریک نگهداری کنید تا خواص خود را حفظ کنند. این برگها در یخچال تا یک هفته تازه و سالم می مانند.

مصلح بیتر ملون چیست؟

عسل، زنجبیل، فلفل سیاه، دارچین و دیگر ادویه هایی که طبع گرم دارند، به بهبود طبع و خواص بیتر ملون یا کارلا کمک می کنند.

طبع و خواص ارزن در طب سنتی

همه چیزهایی که باید در مورد ارزن بدانید+ طبع و خواص و مصلحات

بهترین نمک خوراکی از دیدگاه طب سنتی

کدام نمک از دیدگاه طب سنتی برای مصرف خوراکی بهترین است؟

دستگیری-طبیب-طب-سنتی-قلابی-در-تهران

بازداشت طبیب قلابی طب سنتی در تهران

طبع و خواص عرق بومادران|طبع عرق بومادران

طبع و خواص عرق بومادران در طب سنتی ایرانی و اسلامی

پیشگیری از نفخ در ماه رمضان

پیشگیری از نفخ معده در ماه رمضان

طبع و خواص ماهی سالمون در طب سنتی|خواص ماهی سالمون

طبع و خواص ماهی سالمون در طب سنتی ایرانی و اسلامی + مصلحات

درمان خلط پشت گلو با یک دمنوش ساده طب سنتی

درمان خلط پشت گلو در 20 دقیقه!

طبع-و-خواص-یونجه-در-طب-سنتی-ایرانی-اسلامی

خواص بی شمار یونجه در طب سنتی+ طبع، مضرات و مصلح