طبع و خواص دیزی در طب سنتی

طبع و خواص دیزی در طب سنتی + مضرات و موارد منع مصرف

Rate this post

آبگوشت دیزی یکی از غذاهای سنتی و محبوب ایرانی است که دستور پخت های بسیار متنوعی داشته و تقریبا هر شهر کشورمان، یک نوع آبگوشت منحصر به خودش دارد.

دیزی یکی از غذا های بسیار مقوی است که با مواد اولیه شامل گوشت آبگوشتی، دنبه، نخود، گوجه فرنگی، سیب زمینی، پیاز، رب گوجه فرنگی و ادویه های گوناگون تهیه میشود.

در این مطلب از طب شناس قصد داریم به معرفی خواص فوق العاده دیزی بپردازیم. در این مطلب علاوه بر خواص دیزی، طبع، مضرات و همچنین مصلحات دیزی را نیز بیان خواهیم کرد.

طبع دیزی چیست؟

اگر برای شما سوال پیش آمده که طبع دیزی گرم است یا سرد؟ باید گفته شود طبع دیزی گرم است.

خواص فوق العاده دیزی

دیزی یکی از غذاهایی است که به دلیل مواد اولیه ی مقوی بکار رفته در آن، دارای خواص فراوانی برای بدن میباشد. در این قسمت از طب شناس به معرفی این خواص خواهیم پرداخت. این خواص به طور کلی شامل موارد زیر میشوند:

  • حاوی ویتامین های گروه A، ویتامین های گروه B
  • دارای مواد معدنی نظیر سلنیوم، منیزیم و پتاسیم
  • منبع خوبی از گوگرد و فسفر
  • سرشار از مواد معدنی همچون آهن و مس
  • دارای پروتئین، نشاسته، آسپیرین و آنتی بیوتیک
  • افزایش شیر مادران شیر ده
  • بسیار مغذی
  • انرژی زا
  • زیاد کننده ی منی
  • افزایش قوای جنسی
  • مفید برای طحال
  • ضد التهاب
  • ضد ویروس
  • افزایش احتمال دخترزایی
  • افزایش مقاومت در برابر عفونت ها
  • بهبود دهنده ی زخم های قرنیه چشم
  • دفع کننده سدیم اضافی بدن
  • بهبود و پیشگیری از کم خونی
  • مناسب جهت سنگ کیسه صفرا
  • مغید برای درمان آب مروارید
  • بهبود سرطان پروستات
  • مفید برای معده
  • مناسب برای بیماری های ریه و کبد
  • کمک به لاغری و تناسب اندام
  • درمان یبوست
  • مناسب مبتلایان به بواسیر خونی
  • بهبود ضعف حافظه
  • مناسب در روند بهبود نرمی استخوان
  • درمان یرقان
خواص آبگوشت دیزی
خواص آبگوشت دیزی

کمتر شدن درد دوران قاعدگی با دیزی

درد های طاقت فرسا در دوران قاعدگی سبب می شوند که به دنبال راه حلی جهت کاهش درد باشیم. مصرف دیزی به کاهش این درد کمک می کند؛ چرا که دارای آهن زیادی می باشد و سبب کنترل درد بدن می شود.

بنابراین با گنجاندن دیزی در برنامه غذایی خود، درد های دوران قاعدگی را کاهش دهید‌.

کاهش ابتلا به بیماری های پوستی با دیزی

سلنیوم موجود در دیزی، دارای آنتی اکسیدان های مختلف می باشد که سبب کاهش خطر رادیکال های آزاد بدن می شود. علاوه بر آن، سلنیوم سبب می شود تا بیماری های پوستی کاهش پیدا کند.

دیزی و تاثیر آن بر بارداری

یکی از فواید دیزی، که در بالا نیز اشاره شد، پیشگیری از کم خونی می باشد؛ آهن کافی در بدن سبب می شود تا از نقص مادر زادی پیشگیری شود. علاوه بر آن، آهن موجود در بدن مادر به جنین منتقل می شود. همین امر سبب می شود تا رشد جنین به درستی صورت پذیرد. بنابراین مصرف دیزی میتواند در دوران بارداری مفید واقع شود.

افزایش توان بدن با دیزی

بسیاری از افراد اعتقاد دارند که گوشت قرمز موجود در دیزی ویتامین ندارد؛ اما میبایست بگوییم که گوشت قرمز دارای ویتامین B1 است. گوشت قرمز سبب می شود تا انرژی لازم در طول روز فراهم شود و سبب تقویت بنیه بدن می شود.دیزی با دارا بودن گوشت قرمز در خود، میتواند موجب افزایش توان بدن شود.

تقویت سیستم ایمنی بدن

به دلیل سلنیوم موجود در گوشت گوسفند که حاوی آنتی اکسیدان های فراوان می باشد می توانید برای تقویت سیستم ایمنی بدن خود از آن بهره بگیرید. افزایش سیستم ایمنی بدن به مقابله بهتر با بیماری ها و باکتری ها کمک می کند.

افزایش سوخت و ساز بدن

اگر شما گوشت گوسفند را به صورت منظم میل کنید به کاهش وزن دست پیدا می کنید. گوشت قرمز دارای پروتئین زیاد و چربی کم می باشد. به همین به کنترل وزن کمک می کند. مصرف گوشت گوسفند باعث می شود تا سوخت و ساز بدن شما زیاد شده و کالری بسوزانید.

افزایش انرژی بدن

گوشت گوسفند یک منبع عالی از انرژی می باشد. مصرف گوشت گوسفند به شما انرژی بسیار می رساند چرا که صد گرم از این گوشت دارای ۲۰۶ کیلوکالری انرژی می باشد که انرژی مورد نظر روزانه را تامین می کند. اگر فعالیت های سنگین و فکری زیادی انجام می دهید می توانید برای تقویت بدن خود گوشت گوسفند میل کنید.

سلامت و تقویت استخوان ها

گوشت گوسفند برای استخوان ها و دندان ها بسیار مفید می باشد چرا که دارای ترکیباتی از کلسیم است که باعث می شود رشد استخوان ها در کودک به درستی انجام شود. گوشت گوسفند دارای ۲۷۲ میلی گرم فسفر است.

خواص ضد سرطانی

گوشت گوسفند غنی از آهن ، ویتامین ب ، کولین و سلنیوم می باشد. کولین و سلنیوم موجود در این گوشت باعث می شود تا از حملات سلول های سرطانی در بدن پیشگیری کند. گوشت گوسفند دارای لینولئیک اسید می باشد که باعث می شود با تومورهای بدخیم مبارزه کند.

منبع غنی پروتئین

گوشت گوسفند به دلیل داشتن پروتئین بالا باعث می شود تا یک انتخاب پروتئینی عالی برای بدن باشد. صد گرم گوشت گوسفند دارای ۱۷ گرم پروتئین می باشد که بسیار عالی است. پروتئین برای عضله سازی مفید بوده و همچنین پروتئین باعث گوارش بهتر و تقویت بنیه بدن می شود.

منبع غنی انرژی

همانطور که گفته شده گوشت گوسفند دارای پروتئین و کالری زیادی می باشد که باعث می شود تا انرژی انسان در طول روز تامین شود. همچنین پروتئین زیاد این گوشت باعث می شود که کنترل وزن بهتری داشته باشید.

جلوگیری از ابتلا به کم خونی

کم خونی به دلیل کمبود گلبول های قرمز ایجاد می شود ، گوشت قرمز باعث افزایش گلبول های قرمز خون می شود که این امر باعث می شود تا اکسیژن مناسب به سلول های بدن رسیده و از کم خونی پیشگیری شود.

خواص و مضرات دیزی
خواص و مضرات دیزی

پیشگیری از سکته و فشار خون

ثابت شده است که گوشت گوسفند برای جلوگیری از سکته ناگهانی بسیار مفید می باشد ، خیلی از افراد این مورد را نمی دانند و به آن توجه نمی کنند. این گوشت به دلیل داشتن پتاسیم بالا و سدیم کم باعث می شود تا فشار خون نیز کم شود.

پیشگیری از شکننده شدن استخوان ها

گوشت گوسفند دارای کلسیم بالایی می باشد که برای بدن مفید است. کلسیم موجود در گوشت گوسفند باعث می شود تا فرآیند حفظ استخوان ها و تقویت آنها به درستی انجام شود. همچنین کلسیم موجود در این گوشت باعث می شود تا از شکستگی استخوان پیشگیری شود.

پیشگیری از ابتلا به اوتیسم

گوشت گوسفند به دلیل داشتن امگا سه و ویتامین ب دوازده باعث می شود تا از ابتلای کودکان به بیماری اوتیسم جلوگیری شود. گوشت گوسفند مستقیما بر روی سیستم عصب مرکزی کودکان تاثیر گذاشته و برای آرام کردن مغز و استرس بسیار موثر است.

افزایش گلبول های قرمز

علاوه برای موارد گفته شده گوشت قرمز دارای ویتامین ب دوازده می باشد که باعث می شود تا گلبول های قرمز خون به اندازه کافی در بدن ایجاد شود و همچنین از کم خونی پیشگیری می کند.

سلامت و انسجام پوست

گوشت گوسفند دارای فواید زیادی برای سلامت بدن می باشد. این گوشت دارای ویتامین های گروه ب ، کولین و سلنیوم است که باعث می شود تا سلامت پوست شما حفظ شود. گوشت قرمز می تواند باعث حفظ انسجام پوست شما شود.

سلامت سیستم عصبی

گوشت گوسفند دارای ویتامین ب دو می باشد. در این گوشت ریبوفلاوین به مقدار زیاد یافت می شود که برای حفظ سلامت دستگاه سیستم عصبی و سلامت چشم بسیار مفید است.کسانی که می خواهند از سلول های بینایی خود محافظت کنند می توانند از این گوشت بهره بگیرند. ریبوفلاوین موجود در این گوشت باعث حفظ سیستم ایمنی بدن و جلوگیری از وقوع زخم های دهانی و لب های ترک خورده می شود.

تقویت مغز

گوشت بره دارای فسفر زیادی می باشد، می دانیم که فسفر برای فعالیت های مغزی بسیار مفید است ، همچنین فسفر موجود در این گوشت باعث می شود تا از پوکی استخوان در بدن جلوگیری شود.

مضرات و منع مصرف های دیزی

دیزی غذایی مفید و معمولا بدون عوارض برای افراد مختلف است؛ اما باید توجه داشته باشید که زیاده روی در مصرف هر غذایی میتواند عوارضی را به دنبال داشته باشد.

این در حالی است که، با مصرف به اندازه ی این غذا ها، نه تنها عوارضی پیش نخواهد آمد، بلکه برای شما مفید واقع خواهند شد؛ بنابراین چنانچه در مصرف هر غذایی زیاده روی کنید، امکان دارد تمامی مزایای آن، به معایب تبدیل شود.

توجه داشته باشید، مضراتی که در ادامه برای دیزی بیان خواهیم کرد، به دلیل مصرف بیش از اندازه ی این غذا بوده و یا به دلیل حساسیت برخی افراد به بعضی از مواد اولیه ی به کار رفته در دیزی میباشد. در ابتدا، خوب است افرادی را که نباید دیزی مصرف کنند بشناسید؛ این افراد حداقل به یکی از بیماری های زیر دچار هستند:

  • گواتر
  • چربی خون
  • چاقی
  • فشار خون
  • کبد ها و روده های ضعیف
  • آترومی
  • کلسترول
  • سختی سرخرگ ها
  • زخم روده
  • عفونت و قولنج روده و معده
  • سردرد
  • نفخ
  • آنژین صدری
  • خارش پوست
  • بدبویی دهان و عرق
  • سنگ اورات و اگزالیک
  • صرع
  • خواب پریشان
  • ورم آپاندیس
  • واریس
  • خروج مقعد
  • میگرن
  • نقرس
  • حصبه
  • آسم
  • هپاتیت روده
  • ورم کلیه
  • انگل
  • پارکینسون
  • اختلالات تیروئید
  • قند در ادرار

علاوه بر این، مصرف بیش از اندازه ی دیزی، سبب بروز مشکلات زیر خواهد شد:

  • عدم جذب ویتامین E
  • عدم جذب ید
  • افزایش سودا در بدن
  • ترش کردن معده
  • زرد شدن کف دست ها
  • اسیدی شدن خون
  • خواب رفتن عضلات
  • عفونت ادراری در خانم های باردار
  • ورم روده و معده
  • اختلالات قاعدگی

مصلحات

همانطور که گفته شد، طبع دیزی رو به گرمی است و توصیه میشود جهت جلوگیری از بروز گرمی در شما، در کنار این غذای خوشمزه از خرفه، گشنیز، ماست و یا دوغ که دارای طبع سرد بوده، و مصلحات این غذا میباشند، استفاده کنید تا طبع و مزاج دیزی اصلاح شود.


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *