طبع و خواص شربت توت فرنگی در طب سنتی
طبع و خواص شربت توت فرنگی در طب سنتی

طبع و خواص شربت توت فرنگی در طب سنتی+ 6 نکته تهیه شربت توت فرنگی در خانه

تاریخ نگارش

دسامبر 4, 2022

دسته‌بندی

دسر و نوشیدنی

نظرات

{تعداد} پاسخ ها

اگر بخواهیم لیستی کوتاه از خوشمزه ترین و گواراترین نوشیدنی های تابستانی را نام ببریم، حتما شربت توت فرنگی در آن لیست خواهد بود. توت فرنگی که خود نیز از میوه های خوشمزه و پرطرفدار تابستانی است، و شربت توت فرنگی به همان میزان برای طرفداران توت فرنگی لذیذ است.

تهیه شربت توت فرنگی در خانه کار چندان سختی نیست و نسبت به نمونه های آماده و کارخانه ای آن طعم وخواص بسیار بهتری دارد. خواص توت فرنگی در طب سنتی زیاد و پرشمار است و بسیاری از این خواص در شربت توت فرنگی نیز وجود دارد.

در این مقاله با مختصری از خواص توت فرنگی، خواص شربت توت فرنگی و روش تهیه این شربت خوشمزه در خانه آشنا می شوید.

طبع شربت توت فرنگی چگونه است؟

طبع توت فرنگی سرد و تر است و به همین دلیل باید بگویم که طبع شربت توت فرنگی هم سرد و تر است. مگر اینکه به عنوان شیرین کننده در آن از عسل استفاده شود که کار چندان اسانی از نظر روش پخت نیست.

افراد با مزاج سرد بهتر است زیاد شربت توت فرنگی نخورند.

نگاهی گذرا بر خواص توت فرنگی

  • تقویت سیستم ایمنی
  • تقویت بینایی
  • پیشگیری از سرطان
  • نوع رسیده آن ملین و از بین برنده یبوست است.
  • کاهش کلسترول
  • کمخونی را درمان می کند
  • اشتها آور است
  • ترمیم و جوان سازی پوست
  • کاهش التهابات
  • تنظیم فشار خون
  • لاغر کننده
  • در درمان دیابت موثر است
  • سفیدکننده دندان ها
  • برای ناراحتی های مثانه مفید است
خواص شربت توت فرنگی
خواص شربت توت فرنگی

خواص شربت توت فرنگی در طب سنتی

  1. شربت توت فرنگی تقویت کننده قلب است و سلامت عروق را تضمین می کند.
  2. شربت توت فرنگی در افراد مبتلا به فشار خون، باعث تنظیم فشار خون می شود.
  3. شربت توت فرنگی در چربی سوزی و کاهش زن موثر است.
  4. سرشار از فیبر، ویتامین های مختلف و مواد معدنی مغذی است.
  5. سلامت مغز را تقویت می کند و از بروز سکته مغزی پیشگیری می کند.
  6. تقویت کننده مفاصل و استخوانها است.
  7. مصرف شربت توت فرنگی در بارداری به رشد بهتر جمجمه و مغز جنین کمک می کند.
  8. سیستم ایمنی بدن را ارتقا می دهد.
  9. شربت توت فرنگی ضد سرطان است.
  10. موجب کاهش کلسترول بد در خون می شود.
  11. در کنترل و درمان نقرس موثر است.
  12. سرشار از فیبر است و به درمان یبوست کمک می کند.
  13. ضد التهاب است.
  14. علائم آلرزی را کاهش می دهد.
  15. موثر در درمان افسردگی است.
  16. اختلالات خواب را کاهش می دهد.
  17. موجب بهبود خلق و خو می شود.
  18. پیری را بهتاخیر می اندازد و بهبود دهنده پوست و زیبایی است.
  19. پف و تیرگی زیر چشم را کاهش داده و از بین می برد.
  20. دارای ید است.
  21. از گرفتگی عروق جلوگیری می کند.
  22. ادرار آور است.
  23. برای مادران شیرده، شیر افزا است.
  24. در درمان سنگ کلیه و سنگ مثانه موثر است.
  25. مسهل است.
  26. تب بر است.
  27. تسکین دهنده اعصاب است.
  28. برای درمان کم خونی موثر است.
  29. دوران نقاهت بیماری ها را کوتاه می کند.
  30. کلسیم و فسفر بالایی دارد.
  31. برای رشد کودکان و تقویت استخوانها و دندانها مفید است.
  32. تصفیه کننده خون است.
  33. میزان اسیدیته خون را کاهش می دهد.

روش تهیه برای شربت توت فرنگی در خانه

توت فرنگی را ملکه میوه ها نامیده اند و از آن در تهیه مربا، شربت، انواع دسر و کیک و… استفاده می کنند.

توصیه می کنیم چنین محصولاتی را در خانه و با مواد ارگانیک و مطمئن تهیه کنید تا نهایت بهره را از خواص آن ببرید. محصولات مشابه کارخانه ای به دلیل داشتن اسانس های مصنوعی و مواد نگهدارنده شیمیایی و… تقریبا هیچ چیز از خواص ماده مورد نظر را به همراه ندارند.

برای تهیه شربت توت فرنگی روش های مختلفی وجود دارد اما قاعده اصلی تهیه شربت توت فرنگی همان چیزی است که در ادامه می خوانید.

طرز تهیه شربت توت فرنگی
طرز تهیه شربت توت فرنگی

طرز تهیه شربت توت فرنگی در خانه

برای تهیه این شربت به 2 کیلو گرم توت فرنگی، 2400 گرم شکر و سه لیوان آب نیاز دارید. نسبت ها به همین میزان است و بسته به مقدار توت فرنگی که دارید باید نسبت آب و شکر را رعایت کنید.

توت فرنگی های شسته و خشک شده را بع از جدا کردن دم و کاسبرگ ها از وسط نصف کنید. می توانید قطعات را کوچکتر هم بکنید اما همان نصف کردن هم افاقه می کند. بهتر است برای پخت شربت از قابلمه لعابی استفاده کنید. اگر به این نوع قابلمه دسترسی ندارید، قابلمه مسی، پیرکس و تفلون گزینه های بعدی هستند.

بهتر است قابلمه را کمی بزرگتر از مجموع حجم توت فرنگی و آب و شکر انتخاب کنید تا جلوی سر رفتن آن را بگیرید.

توت فرنگی ها را در قابلمه مناسب بریزید و روی آن شکر بریزید.

حالا آب را اضافه کرده و روی حرارت کم بگذارید. دو نکته مهم را در اینجا باید بگویم: اول اینکه لازم نیست در قابلمه را ببندید. دوم اینکه به هیچ عنوان حرارت گاز را کم و زیاد نکنید و حرارت را از همان ابتدا م و یکنواخت تنظیم کنید. بالا و پایین کردن شعله گاز باعث تیره و کدر شدن شربت شما می شود.

وقتی محتویات قابلمه به جوش آمد و توت فرنگی ها حالت سفید رنگ پیدا کردند، قابلمه را از روی شعله برداشته و توت فرنگی ها و شربت آن را از صافی رد کنید. نباید بگذارید توت فرنگی ها زیاد بجوشند چون طعم شربت را بد می کنند.

توت فرنگی هارا صاف کنید و تفاله هایشان را دور بریزید. بعد شربت را مجدد روی شعله بگذارید گه گاه هم بزنید و حرارت دادن را تا وقتی به غلظت دلخواهتان می رسد امتحان کنید.

بعد شعله را خاموش کرده و اجازه بدهید شربت کاملا سرد شود. سپس می توانید آن را در ظرف شیشه ای ریخته و در یخچال نگهداری کنید.

نکات مهم در تهیه شربت توت فرنگی

نکته اول: در حین جوش خوردنو غلیظ شدن شربت، باید تکام کف روی آن را به آرامی با قاشق بردارید و دور بریزید. این کار موجب زلالی و شفافیت شربت می شود. در غیر این صورت شربت شما کدر خواهد شد.

نکته دوم: اگر یک قاشق چوبی را درون ظرف شربت یا روی آن به صورت پل قرار دهید، از سر رفتن شربت جلوگیری می کند.

نکته سوم: قرار دادن قاشق یا کفگیر مسی در ظرف شربت، رنگ آن را قرمز تر می کند.

نکته چهارم: در یک ظرف بزرگ یخ بریزید و بعد از اینکه شربت را آماده کرده و در ظرف های مناسب برای نگهداری ریختید، ظرفها را در یخ قرار دهید. این شوک سرما باعث شفاف و شیشه ای شدن رنگ شربت توت فرنگی می شود.

نکته پنجم: برای تست غلظت شربت یک قاشق از آن را برداشته در یک ظرف تخت بریزید و در یخچال قرار دهید تا زود سرد شود. بعد با انگشت میزان غلظت آن را چک کنید و اگر کافی است، شعله را خاموش کنید.

نکته ششم: می توانید در شربت توت فرنگی مقداری وانیل یا یک قاشق آب لیمو ترش یا مقدار کمی جوهر لیمو بریزید که موجب خوش عطر شدن و براق شدن شربت می شود.

عوارض و مضرات شربت توت فرنگی

بهتر است افراد مبتلا به یابت در مصرف آن احتیاط کنند. میزان شکر به کار رفته در تهیه این شربت می تواند سطح قند خون را به سرعت بالا ببرد.

افرادی که مبتلا به بیماری هستند و به صورت مرتب دارو مصرف می کنند، باید به منظور پیشگیری از تداخل دارویی، با پزشک خود مشورت کنند.

توت فرنگی و شربت توت فرنگی و مربای آن در برخی افراد ایجاد واکنش های آلرژیک می کند.

توت فرنگی رقیق کننده خون است و مصرف بیش از حد آن و فراورده های آن سرعت انعقاد و لخته شدن خون را کند می کند و ممکن است در زمان ایجاد جراحات و خون ریزی های مختلف، مانع بند آمدن خون و یا شدت گرفتن خونریزی شود .

مصلح شربت توت فرنگی

طبخ توت فرنگی همراه با شکر تا حدی سردی آن را می کاهد و طبع آن را رو به تعادل می برد. با این حال سردمزاجان بهتر است از عسل به عنوان مصلح شربت توت فرنگی استفاده کنند.

ما گرم مزاجان اگر زیاده روی نکنند، می توانند بهره بیشتری از طبع و خواص شربت توت فرنگی ببرند.

یک پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *