طب شناس
8 خاصیت فوق العاده آش دوغ قزوینی در طب سنتی+ طرز تهیه آش دوغ قزوینی|آش دوغ قزوینی

8 خاصیت فوق العاده آش دوغ قزوینی در طب سنتی+ طرز تهیه آش دوغ قزوینی

تاریخ انتشار: October 20, 2022

رای به این نوشته: 4.97/5 (639 رای)

آش دوغ قزوینی از طعمی خوشمزه و دلچسب برخوردار است و طرز تهیه خاصی دارد و از گوشت قلم و حبوبات مختلف تهیه میشود. سبزی هایی که برای تهیه آش دوغ قزوینی به کار میرود با سبزی آش رشته یا دیگر آش ها متفاوت میباشد که البته ترکیب این سبزی ها در شهرهای مختلف، متفاوت است.

در ادامه این مطلب از طب شناس همراه ما باشید تا به خواص آش دوغ قزوینی در طب سنتی و همچنین طرز تهیه آش دوغ قزوینی بپردازیم.

طبع آش دوغ قزوینی در طب سنتی چیست؟

طبع آش دوغ در طب سنتی سرد است اما سبزی هایی که در تهیه آش دوغ قزوینی به کار میروند طبع معتدلی دارند. همچنین طبع نخود نیز گرم و خشک میباشد.

خواص آش دوغ قزوینی چیست؟

آش دوغ قزوینی
آش دوغ قزوینی

طرز تهیه آش دوغ قزوینی:

ابتدا یک و نیم پیمانه برنج را از شب قبل خیس کنید. ظرفی مناسب انتخاب کنید و در آن مقداری آب بریزید و روی حرارت قرار دهید تا به جوش آید. بعد از به جوش آمدن برنج را به آن اضافه کنید.

وقتی برنج به حالت نیم پز رسید حدود دو لیوان آب قلم یا آب گوشت را به آن اضافه نمایید. ادویه ها که شامل: نمک، فلفل و زردچوبه میباشند را نیز  به غذا بیافزایید.

وقتی برنج شما کاملا پخته شده بود و لعاب انداخت، حدود یک پیمانه نخود پخته شده که از قبل خیس شده و نفخ آن گرفته شده را اضافه کنید.

حال وقت اضافه کردن یک پیمانه پیاز داغ و یک سوم پیمانه سیر داغ است. 750 گرم سبزی آش که شامل تره، اسفناج، جعفری، گشنیز و شوید میباشد را تهیه و خرد نمایید. سبزی های خرد شده را به آش اضافه کنید.

یک سوم پیمانه نعنا داغ را نیز اضافه نمایید سپس حرارت را ملایم کنید تا سبزی ها به خوبی پخته شوند و آش شما جا بیوفتد.

در آخر کمی پودر آویشن یا پودر کاکوتی نیز اضافه کنید. حرارت را خاموش کنید. یک لیتر دوغ را با مقداری آب رقیق کنید. دوغ های قزوین به صورت ماسک چکیده نمک اندود شده میباشند.

آب را کم کم به دوغ اضافه کنیئ تا به غلظت ماست برسد. مقداری از آش در ظرفی بریزید و کم کم به آن دوغ اضافه نمایید و سپس به خوبی مخلوط کنید. توجه داشته باشید که مقدار دوغ سلیقه ای است.

دوغ رو نباید وقتی آش حرارت بالایی دارد اضافه کنید زیرا این کار باعث بریده بریده شدن دوغ میشود، اجازه دهید آش کمی از حرارت بیوفتد سپس دوغ را اضافه کنید. آش دوغ قزوینی شما حاضر است. نوش جان

برای این آش از لوبیا چیتی نیز میتوانید استفاده کنید اما در طرز تهیه سنتی این آش فقط از نخود استفاده میشود.

به این نکته نیز توجه کنید، آشی که با دوغ مخلوط شده است را مجدد داغ نکنید زیرا طعم آن ترش میشود.

مضرات آش دوغ قزوینی:

آش دوغ قزوینی دارای نخود است و همانطور که گفتیم از خواص زیادی برخوردار است اما زیاده روی در مصرف آن ممکن است با برخی مشکلات همراه باشد. نخود نفاخ است و مصرف آن ممکن است باعث نفخ معده شود. نخود دیر هضم نیز میباشد و برای افرادی که معده حساسی دارند توصیه نمیشود زیرا امکان دارد با عوارضی همراه باشد. برای از بین بردن نفخ نخود باید از قبل آن را چند ساعت در آب خیس کنید.

مصرف بیش از اندازه دوغ نیز ممکن است با یکسری عوارض همراه باشد. دوغ فشار خون را افزایش میدهد به همین دلیل پیشنهاد میکنیم در تهیه آش دوغ قزوینی از دوغ های خانگی که نمک کمتری دارند استفاده نمایید.

استفاده بی رویه از دوغ موجب از بین رفتن تعادل بدن میشود.

دوغ  که برای تهیه آش دوغ قزوینی استفاده میشود، طبع سردی دارد و مصرف بیش از حد آن برای افرادی که طبع سردی دارند مضر میباشد.

مصلح آش دوغ قزوینی در طب سنتی چیست؟

مصلح دوغ در طب سنتی فلفل، کاکوتی، نعنا و نمک میباشد. استفاده از این موارد سبب تعادل طبع و بهبود خواص دوغ میشود. همانطور که در تهیه آش دوغ قزوینی نیز مشاهده کردید ما در تهیه این غذا از کاکوتی، نعنا، نمک و فلفل نیز استفاده کردیم تا به عنوان مصلح برای دوغ عمل نمایند.

رژیم چاقی طب سنتی+ تدابیر چاق شدن با طب سنتی|رژیم چاقی|

رژیم چاقی طب سنتی+ تدابیر چاق شدن با طب سنتی+ 9 غذای چاق کننده در شیردهی

طبع فطیر

درمان تب بالای کودکان با طب سنتی ایرانی و اسلامی|پایین آوردن تب بالای کودکان با طب سنتی

درمان خانگی تب کودکان با 7 روش طب سنتی

درمان سردی رحم با طب سنتی ایرانی و اسلامی|درمان سردی رحم

درمان سردی رحم در طب سنتی+ علائم و راهکارها

طبع و خواص آب کرفس از منظر طب سنتی|طبع و خواص آب کرفس و لیمو در طب سنتی+ طرز تهیه 2 نوشیدنی پرفایده با آب کرفس|خواص آب کرفس

طبع و خواص آب کرفس و لیمو در طب سنتی+ طرز تهیه 2 نوشیدنی پرفایده با آب کرفس

طرز تهیه سوپ بلدرچین

دستور پخت سوپ بلدرچین حرفه ای و خوشمزه| طرز تهیه سوپ بلدرچین

خواص جو

چند نکته در مورد خواص جو در طب سنتی

عناب بهترین میوه برای دیابتی ها

عناب بهترین میوه برای دیابتی ها