پوکورا یا پاکورا میان وعده ای خوش طعم و خوش عطر است که می توانید از آن در مهمانی ها برای پذیرایی استفاده نمایید. پوکورا را میتوان در کنار سس ماست، سس ترش و… سرو کرد. پوکورا حاصل آرد، سبزیجات و ادویه های مختلف است که در نهایت با روغن سرخ می شوند.
جدول دسترسی سریع
پوکورا بافتی ترد و پفکی همچون فلافل دارد که در کنار طعم بینظیرش یک گزینه عالی است. پوکورا بوشهری طعمی تند دارد که شما می توانید بسته به ذائقه خود آن را کم یا زیاد کنید.
بهتر است که پوکورا بلافاصله بعد از سرخ شدن سرو شود. برای تهیه پاکورا سبزیجات هندی میتوانید از سیب زمینی و گل کلم نیز در ترکیب مواد اولیه این غذا استفاده نمایید. این غذا یکی از اعضا همیشگی سفره بوشهری ها در ماه مبارک رمضان می باشد.
پاکورا با آرد نخود خام تهیه میشود. برای تهیه این آرد شما می توانید کمی لپه را در یک ظرف مناسب بریزید و بدون روغن کمی آن را حرارت دهید تا رطوبت آن کاملا از بین برود. لپه ها را آسیاب کنید و بعد از الک رد نمایید. حال آرد نخود خام حاضر است.
این آرد به شکل آماده در بازار نیز وجود دارد که البته باید توجه کنید که با آرد نخودچی اشتباه گرفته نشود. در ادامه این مطلب از طب شناس همراه ما باشید تا به خواص پوکورا در طب سنتی و طرز تهیه پاکورا بوشهری بپردازیم.
خواص پوکورا در طب سنتی چیست؟
- ماده اصلی برای تهیه پوکوره آرد نخود خام است. آرد نخود خواص بسیاری برای سلامتی دارد. طبق مطالعات انجام شده، این آرد بر کاهش کلسترول بد خون موثر است. آرد نخود دارای مقادیر بالایی فیبر محلول و غیر محلول است که به همین دلیل مصرف آن سبب کاهش کلسترول خون می شود.
- یکی دیگر از فواید آرد نخود، کنترل دیابت است. تحقیقات انجام شده نشان می دهند که استفاده از حبوبات به خصوص نخود، تاثیر زیادی بر سلامتی اشخاص مبتلا به دیابت می گذارد. این آرد خطر ابتلا به دیابت را کاهش می دهد و از ابتلا فرد به بیماری هایی همچون بیماری قلبی و عروقی پیشگیری می نماید. این آرد به دلیل فیبر بالایی که دارد جذب قند خون را کاهش می دهد و از این راه از ابتلا به دیابت نوع 2 جلوگیری می کند.
- آرد نخود دارای پروتئین و فیبر است که به کاهش اشتها کمک می کند. پس افرادی که قصد کاهش وزن و لاغری دارند می توانند از این آرد استفاده نمایند.
- آرد نخود دارای مقادیر زیادی از انواع ویتامین ها و مواد معدنی است. مصرف این آرد کمک زیادی به سلامت قلب می کند. طبق مطالعات انجام شده، استفاده حبوبات ابتلا به بیماری های قلبی را کم می کند.
- آنمی به دلیل کمبود آهن ایجاد می شود. آرد نخود یک منبع خوب آهن است که به درمان آنمی کمک بسزایی می کند. افراد گیاهخوار می توانند با مصرف آرد نخود مقدار آهن مورد نیاز برای بدنشان را تامین نمایند. آهن در افزایش سوخت ساز بدن که در نتیجه باعث تولید انرژی می شود تاثیر زیادی دارد.
- استفاده از آرد نخود، افراد را در برابر سرطان روده بزرگ حفظ می نماید. این آرد سرشار از لیگنان و ساپونن است که از بروز سرطان روده بزرگ پیشگیری می نمایند. آرد نخود از نشاسته مقاوم برخوردار است و به همین جهت از سلول های روده بزرگ در برابر بیماری ها محافظت می کند.
- نخود دارای فسفر است که وقتی با کلسیم ترکیب می شود نقش مهمی در تشکیل استخوان ها ایفا می کند. این آرد دارای ویتامین ب1 و به همین دلیل وقتی از آن استفاده می کنیم مواد غذایی مصرف شده به انرژی تبدیل می شوند.
- آدرنخود دارای ویتامین ب6 است که در تولید سروتونین موثر می باشد. سروتونین یک انتقال دهنده عصبی است که وظیفه تنظیم خلق و خو را دارد.
- این آرد دارای مقادیر زیادی فولات است. فولات در رشد نخاع و مغز جنین تاثیر زیادی دارد به همین دلیل استفاده از آن در دوران بارداری توصیه می شود زیرا باعث می شود شما فرزند سالمی داشته باشید
طرز تهیه پوکورا بوشهری خوشمزه:
مواد لازم برای تهیه پوکورا:
- آرد نخود خام: یک پیمانه
- تره خرد شده: نصف پیمانه
- نمک: حدود یک قاشق چایخوری
- ادویه گرام ماسالا: نصف قاشق چایخوری
- پودر چیلی: نصف قاشق چایخوری
- بکینگ پودر: یک قاشق چایخوری (می توانید از جوش شیرین نیز استفاده نمایید)
- آب: یک سوم پیمانه
- روغن: به میزان لازم
طرز تهیه پاکورا:
آرد و ادویه ها به جز بکینگ پودر را با هم ترکیب کنید. حال آب را آرام آرام به مواد اضافه نمایید تا مواد به غلظتی همچون ماست برسند.
حال وقت اضافه کردن تره خرد شده است. وقتی تره خرد شده را اضافه کردید، مواد را هم بزنید تا یکدست شوند. خمیر به دست آمده را حدود دوازده ساعت در محیط اتاق استراحت دهید تا عمل بیاید.
بعد از گذشت دوازده ساعت، پنج دقیقه قبل از اینکه مواد را سرخ کنید به آن بکینگ پودر بیافزایید و مخلوط نمایید.
ظرفی کوچک را برای سرخ کردن پوکورا ها انتخاب کنید. در ظرف مقداری روغن بریزید و روی حرارت قرار دهید تا روغن کاملا داغ شود. توجه کنید که ظرف باید باید اندازه مناسبی داشته باشد تا پوکورا ها موقع سرخ شدن در آن شناور شوند.
وقتی روغن داخل ظرف داغ شد از مواد پوکورا با یک ملاقه بردارید و در روغن بریزید. وقتی پوکورا سرخ شد در ظرفی مناسب یک دستمال بگذارید و آن را روی دستمال قرار دهید. این کار باعث می شود روغن اضافی پاکورا ها گرفته شود.
بعد از اینکه همه مواد تمام شد، پوکورا ها را به همراه نان باگت، خیارشور، گوجه، سس و… نوش جان کنید.
نکاتی که برای تهیه پاکورا باید رعایت کنید:
- حتما به زمان گفته شده برای عمل آمدن مواد پوکورا دقت کنید زیرا این زمان تاثیر زیادی در طعم و بافت آن دارد.
- اگر این غذا را در فصل تابستان درست کردید باید مایع را در یخچال استراحت دهید اما اگر در فصل زمستان تهیه کردید می توانید مایع را در محیط اتاق نیز قرار دهید.
- مواد این غذا نباید خیلی رقیق باشد زیرا در این صورت پاکورا پفکی نمی شود. پس اگر آب زیاد ریختید و مواد شل شد می توانید مقداری آرد نخود مجدد اضافه نمایید تا غلظت آن تنظیم گردد.
- شما می توانید در صورت تمایل یک عدد پیاز رنده شده نیز به به مواد پوکورا اضافه کنید.
- برخی افراد به مواد این غذا یک عدد تخم مرغ نیز اضافه می کنند اما این ماده جزو مواد اصلی این غذا نمی باشد.
- برای استراحت و عمل آمدن مایع، یک ظرف بزرگ انتخاب کنید زیرا مایع پف می کند و امکان دارد از ظرف بیرون بریزد.
- در بندر عباس غذایی مشابه وجود دارد که به آن پکاره می گویند.
یک پاسخ
تقدیر و تشکر