طب شناس
اقتصاد طب سنتی

سهم نیم درصدی ایران در اقتصاد طب سنتی

تاریخ انتشار: November 2, 2022

رای به این نوشته: 4.13/5 (340 رای)

دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری های گیاهان دارویی و طب سنتی در آیین افتتاحیه ششمین جشنواره و نمایشگاه گیاهان دارویی و طب سنتی، گفت: در حال حاضر با وجود توان بالای دانشی و تخصصی موجود در کشور هنوز سهم ایران از صنعت گیاهان دارویی واقعی و مناسب نیست

مهدی سیف سهندی دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری های گیاهان دارویی و طب سنتی در این مراسم با اشاره به اینکه بازار جهانی گیاهان دارویی ۱۵۰ میلیارد دلار است، گفت: سهم ایران از این عدد فقط نیم درصد است در حالیکه توان تخصصی و دانشی توسعه این حوزه در کشور بیش از اینها است.

وی افزود: در جشنواره امسال ۲۴۰ شرکت داتش بنیان، خلاق و هسته های فناوری حضور دارند و توانمندی‌ها و محصولاتشان را به نمایش گذاشته اند. همچنین ۲۰ استان، ۵ صندوق سرمایه گذاری خطرپذیر و ۱۰ شتاب دهنده تخصصی نیز در نمایشگاه امسال حضور دارند.

رییس ششمین جشنواره و نمایشگاه ملی گیاهان دارویی، فرآورده‌های طبیعی و طب سنتی افزود: این شرکت‌ها در حوزه‌های داورهای گیاهی و فرآورده‌های طب سنتی، اسانس و عصاره‌های گیاهی، کشاورزی، غذایی، دمنوش و نوشیدنی‌های گیاهی، ماشین آلات و تجهیزات و آرایشی و بهداشتی فعال هستند.

وی ادامه داد: 21 استان نیز توانمندی‌های بخش پژوهشی، پارک‌های علم و فناوری و مراکز نوآوری، شرایط اکولوژی و پوشش گیاهان دارویی و طب سنتی نمایش می‌دهند و 70 تا 80 نفر از هیات‌های تجاری، بازرگانان و شرکت‌های خارجی هم در این نمایشگاه حضور خواهند داشت.

به گفته سیف سهندی، میهمانان خارجی از کشورهای اروپایی چون روسیه، صربستان و کشورهای همسایه مانند عراق، پاکستان، افغانستان، تاجیکستان و سایر کشورها همچون ونزوئلا، عمان، هند، گامبیا و غیره هستند. در این نمایشگاه 6 کارگاه آموزشی صادارت و بازار بین الملل نیز برگزار خواهد شد. از دیگر بخش‌های بین‌المللی این نمایشگاه، برگزاری 15 جلسه اعلام توانمندی و اعلام نیاز از طرف شرکت‌های ایرانی و خارجی است.

دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری گیاهان دارویی و طب سنتی افزود: 5 صندوق سرمایه‌گذاری خطرپذیر و پژوهش و فناوری و 10 شتاب دهنده تخصصی هم در این نمایشگاه حضور دارند. بخش دیگری از این نمایشگاه برپایی میز خدمت دولت در 11 بخش است که وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، وزارت جهاد کشاورزی، معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و صندوق نوآوری و شکوفایی خدمات مرتبط با حوزه گیاهان دارویی و حمایت های ویژه خود را عرضه می‌کنند.

وی برگزاری 9 پنل تخصصی را بخش دیگر این نمایشگاه عنوان کرد و گفت: در این پنل‌ها به شکل تخصصی چالش های زنجیره ارزش و ارائه راهکارهای فناورانه برای پاسخ به این مشکلات بررسی می‌شود. در حوزه فرهنگ‌سازی هم بخش‌هایی چون سلامت‌کده طب سنتی، داروخانه و فرآورده‌های طبیعی، جشنواره دانش‌آموزی و بخش کودکان برگزار می‌شود.

رییس ششمین جشنواره و نمایشگاه ملی گیاهان دارویی، فرآورده‌های طبیعی و طب سنتی با اشاره به ویزیت رایگان طب سنتی در این نمایشگاه، گفت: مراجعه کنندگان در این نمایشگاه توسط متخصصان مورد تایید وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ویزیت رایگان می‌شوند و می‌توانند داروهای گیاهی خود را به صورت آنلاین و در عرض 48 ساعت دریافت کنند. این کار به پیوند عمیق میان جامعه و صنعت گیاهان دارویی و طب سنتی کمک می‌کند.

وی ادامه داد: یکی دیگر از بخش‌های در نظر گرفته شده در این نمایشگاه، برگزاری بخش دانش‌آموزی است که در مقطع متوسطه اول و دوم برگزار می‌شود. در این نمایشگاه طرح‌ها و ایده‌های نوآورانه دانش‌آموزان را دریافت می‌کنیم و پس از داوری به طرح‌های برتر جوایزی ارائه خواهد شد.

سیف سهندی همچنین گفت: دانش آموزان دبستانی نیز دیگر مخاطبان ششمین جشنواره و نمایشگاه ملی گیاهان دارویی، فرآورده های طبیعی و طب سنتی هستند که با طراحی بازی های کودکانه به همراه خانواده‌های خود به این صنعت علاقه‌مند خواهند شد و به بازیگران آینده زیست‌بوم فناوری و نوآوری این حوزه بدل خواهند شد.

منبع: برنا

طبع سماق سرده یا گرمه؟ مصلحات+ خواص+ مضرات- در طب سنتی

برگزاری رویداد همدان مرکز جهانی طب سینایی

رویداد "همدان مرکز جهانی طب سینایی" در همدان برگزار شد.

تاثیر کباب بر حافظه

خوردن کباب با حافظه شما چه می کند؟

طبع مربا آلبالو و خواص آن در طب سنتی|طبع مربا آلبالو

طبع مربا آلبالو سرد است یا گرم؟ خواص مربا آلبالو و میوه آلبالو

۴-داروی-گیاهی-مؤثر-در-درمان-کرونا-مجوز-تولید-کسب-کردند-لزوم-تشکیل-کمیته-ملی-احیای-طب-سنتی

۴ داروی گیاهی مؤثر در درمان کرونا مجوز تولید کسب کردند/ لزوم تشکیل کمیته ملی احیای طب سنتی

طبع و خواص عرق شوید در طب سنتی|طبع عرق شوید

طبع و خواص عرق شوید در طب سنتی ایرانی و اسلامی

روغن تخم ریحان

خواص ارده و خرما

در زمستان ارده با خرما بخورید!