طب شناس
درمان افسردگی و بی خوابی با یک محصول طب سنتی

درمان "بی‌خوابی و افسردگی" با یک محصول دانش‌بنیان ایرانی

تاریخ انتشار: November 4, 2022

رای به این نوشته: 4.34/5 (636 رای)

یک شرکت دانش‌بنیان ایرانی موفق شده است محصولی (هیدروکسی تریپتوفان) تولید کند که در درمان بی‌خوابی و افسردگی بسیار مؤثر است، ضمن آنکه ماده مؤثره این محصول نیز کاملاً گیاهی است.

راضیه جوانشیر، مدیرعامل شرکت دانش‌بنیان "داروسازی الشن " در ششمین جشنواره و نمایشگاه ملی گیاهان دارویی، فرآورده‌های طبیعی و طب سنتی" اظهار کرد: محصول تولیدی این شرکت 5-HTP یا هیدروکسی تریپتوفان است که سروتونین را بالا برده و باعث درمان افسردگی و بهبود روند خواب می‌شود و کمی نیز به کاهش وزن کمک می‌کند.

جوانشیر تصریح کرد:‌ ماده مؤثره این محصول کاملاً گیاهی بوده اما بومی ایران نیست و از کشورهای آفریقایی مثل "غنا" و "توگو" وارد می‌شود. در گذشته نمونه خارجی آن در ایران بوده است اما به خاطر تحریم‌ها دیگر نمونه خارجی آن وجود ندارد و ما بومی آن را تولید کرده‌ایم.

وی ادامه داد:‌ ماده مؤثره این محصول در کشورهای خارجی در کنار ملاتونین برای درمان خوابی تجویز می‌شود و مناسب مواردی است که به عنوان مثال مدتی را شب‌کار بوده‌اند اما بعد از مدتی روزکار شده‌اند و در کل ساعات خوابشان به هم خورده است.

مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان بیان کرد:‌ واردات مواد اولیه این محصول مقداری سخت است اما قادر به واردات آنها هستیم؛ ما این گیاه را از خارج از کشور وارده کرده و عصاره‌گیری می‌کنیم و در نهایت فرآورده آن را تولید می‌کنیم.

هیدروکسی تریپتوفان که به اختصار HTP-5 گفته می‌شود نوعی آمینواسید است که به طور طبیعی در بدن تولید می‌شود. این ماده باعث افزایش مقدار سروتونین در مغز می‌شود و کاهش این ماده طبیعی در بدن سبب مشکلاتی نظیر افسردگی، اختلالات خواب، و اختلالات حافظه می‌شود.

بدن HTP-5 را از تریپتوفان که یک اسید آمینه ضروری است می‌سازد و آن را تبدیل به سروتونین می‌کند که یک واسطه شیمیایی مهم مغزی است. این مکمل غذایی که به طور طبیعی در غذاهایی نظیر گوشت، ماهی،‌ تخم‌مرغ و لوبیا موجود است قادر به عبور از سطح خونی مغزی بوده و سطح سروتونین مغز را بالا نگه می‌دارد. منبع طبیعی این ماده گیاه Griffonia simplicifolia است.

منبع: تسنیم

طبع-و-خواص-گوشت-بوقلمون-در-طب-سنتی-ایرانی-اسلامی|طبع و خواص گوشت بوقلمون در طب سنتی ایرانی اسلامی

طبع گوشت بوقلمون سرد است یا گرم + مضرات و خواص گوشت بوقلمون

خواص و مضرات شیره انگور

مصرف شیره انگور برای چه کسانی ممنوع است؟

مزایای-مصرف-نعنا-در-ماه-رمضان

نعنا معجزه ای در ماه مبارک رمضان

10 خاصیت برنج کدو حلوایی در طب سنتی + طرز تهیه کدو حلوایی پلو خوشمزه|خواص برنج کدو حلوایی

10 خاصیت برنج کدو حلوایی در طب سنتی + طرز تهیه کدو حلوایی پلو خوشمزه

خواص شربت زنجبیل در طب سنتی|خواص شربت زنجبیل

طبع و خواص شربت زنجبیل در طب سنتی + روش تهیه + شرح 6 خاصیت ویژه شربت زنجبیل

راهکارهای از بین بردن خط اخم با طب سنتی

بازگشت به جوانی بدون خط اخم

رژیم چاقی طب سنتی+ تدابیر چاق شدن با طب سنتی|رژیم چاقی|

رژیم چاقی طب سنتی+ تدابیر چاق شدن با طب سنتی+ 9 غذای چاق کننده در شیردهی

طبع و خواص برگ سیر در طب سنتی|طبع برگ سیر

طبع برگ سیر سرد است یا گرم؟ خواص برگ سیر + عوارض و مصلح