طب شناس
درمان افسردگی و بی خوابی با یک محصول طب سنتی

درمان "بی‌خوابی و افسردگی" با یک محصول دانش‌بنیان ایرانی

تاریخ انتشار: November 4, 2022

رای به این نوشته: 4.34/5 (636 رای)

یک شرکت دانش‌بنیان ایرانی موفق شده است محصولی (هیدروکسی تریپتوفان) تولید کند که در درمان بی‌خوابی و افسردگی بسیار مؤثر است، ضمن آنکه ماده مؤثره این محصول نیز کاملاً گیاهی است.

راضیه جوانشیر، مدیرعامل شرکت دانش‌بنیان "داروسازی الشن " در ششمین جشنواره و نمایشگاه ملی گیاهان دارویی، فرآورده‌های طبیعی و طب سنتی" اظهار کرد: محصول تولیدی این شرکت 5-HTP یا هیدروکسی تریپتوفان است که سروتونین را بالا برده و باعث درمان افسردگی و بهبود روند خواب می‌شود و کمی نیز به کاهش وزن کمک می‌کند.

جوانشیر تصریح کرد:‌ ماده مؤثره این محصول کاملاً گیاهی بوده اما بومی ایران نیست و از کشورهای آفریقایی مثل "غنا" و "توگو" وارد می‌شود. در گذشته نمونه خارجی آن در ایران بوده است اما به خاطر تحریم‌ها دیگر نمونه خارجی آن وجود ندارد و ما بومی آن را تولید کرده‌ایم.

وی ادامه داد:‌ ماده مؤثره این محصول در کشورهای خارجی در کنار ملاتونین برای درمان خوابی تجویز می‌شود و مناسب مواردی است که به عنوان مثال مدتی را شب‌کار بوده‌اند اما بعد از مدتی روزکار شده‌اند و در کل ساعات خوابشان به هم خورده است.

مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان بیان کرد:‌ واردات مواد اولیه این محصول مقداری سخت است اما قادر به واردات آنها هستیم؛ ما این گیاه را از خارج از کشور وارده کرده و عصاره‌گیری می‌کنیم و در نهایت فرآورده آن را تولید می‌کنیم.

هیدروکسی تریپتوفان که به اختصار HTP-5 گفته می‌شود نوعی آمینواسید است که به طور طبیعی در بدن تولید می‌شود. این ماده باعث افزایش مقدار سروتونین در مغز می‌شود و کاهش این ماده طبیعی در بدن سبب مشکلاتی نظیر افسردگی، اختلالات خواب، و اختلالات حافظه می‌شود.

بدن HTP-5 را از تریپتوفان که یک اسید آمینه ضروری است می‌سازد و آن را تبدیل به سروتونین می‌کند که یک واسطه شیمیایی مهم مغزی است. این مکمل غذایی که به طور طبیعی در غذاهایی نظیر گوشت، ماهی،‌ تخم‌مرغ و لوبیا موجود است قادر به عبور از سطح خونی مغزی بوده و سطح سروتونین مغز را بالا نگه می‌دارد. منبع طبیعی این ماده گیاه Griffonia simplicifolia است.

منبع: تسنیم

طبع و خواص کباب تابه ای در طب سنتی|خواص کباب تابه ای

طبع و خواص کباب تابه ای+ روش تهیه + مضرات و مصلح

سیر ترشی؛ خوب یا بد؟

سیر ترشی بخوریم یا نه؟

طبع-و-خواص-مرزه-در-طب-ایرانی-اسلامی|لاغری و درمان درد دندان با مرزه در طب سنتی

طبع و خواص مرزه در طب سنتی ایرانی اسلامی

طبع و خواص آب سیب در طب سنتی|طرز تهیه اب سیب در خانه|خواص آب سیب

2 روش تهیه آب سیب طبیعی در خانه + طبع و خواص آب سیب

گرفتن تلخی بادمجان

ترفندهای گرفتن تلخی بادمجان+ خواص

جینسینگ پرویی (ماکا)

راه تشخیص اصل مرغوب از نامرغوب|خواص عسل

عسل خوب / عسل بد!

از طبع و خواص گوشت و لوبیا چه میدانید؟ + 11 خاصیت غذا گوشت و لوبیا|

از طبع و خواص گوشت و لوبیا چه میدانید؟ + 11 خاصیت غذا گوشت و لوبیا