طب شناس
درمان افسردگی و بی خوابی با یک محصول طب سنتی

درمان "بی‌خوابی و افسردگی" با یک محصول دانش‌بنیان ایرانی

تاریخ انتشار: November 4, 2022

رای به این نوشته: 4.34/5 (636 رای)

یک شرکت دانش‌بنیان ایرانی موفق شده است محصولی (هیدروکسی تریپتوفان) تولید کند که در درمان بی‌خوابی و افسردگی بسیار مؤثر است، ضمن آنکه ماده مؤثره این محصول نیز کاملاً گیاهی است.

راضیه جوانشیر، مدیرعامل شرکت دانش‌بنیان "داروسازی الشن " در ششمین جشنواره و نمایشگاه ملی گیاهان دارویی، فرآورده‌های طبیعی و طب سنتی" اظهار کرد: محصول تولیدی این شرکت 5-HTP یا هیدروکسی تریپتوفان است که سروتونین را بالا برده و باعث درمان افسردگی و بهبود روند خواب می‌شود و کمی نیز به کاهش وزن کمک می‌کند.

جوانشیر تصریح کرد:‌ ماده مؤثره این محصول کاملاً گیاهی بوده اما بومی ایران نیست و از کشورهای آفریقایی مثل "غنا" و "توگو" وارد می‌شود. در گذشته نمونه خارجی آن در ایران بوده است اما به خاطر تحریم‌ها دیگر نمونه خارجی آن وجود ندارد و ما بومی آن را تولید کرده‌ایم.

وی ادامه داد:‌ ماده مؤثره این محصول در کشورهای خارجی در کنار ملاتونین برای درمان خوابی تجویز می‌شود و مناسب مواردی است که به عنوان مثال مدتی را شب‌کار بوده‌اند اما بعد از مدتی روزکار شده‌اند و در کل ساعات خوابشان به هم خورده است.

مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان بیان کرد:‌ واردات مواد اولیه این محصول مقداری سخت است اما قادر به واردات آنها هستیم؛ ما این گیاه را از خارج از کشور وارده کرده و عصاره‌گیری می‌کنیم و در نهایت فرآورده آن را تولید می‌کنیم.

هیدروکسی تریپتوفان که به اختصار HTP-5 گفته می‌شود نوعی آمینواسید است که به طور طبیعی در بدن تولید می‌شود. این ماده باعث افزایش مقدار سروتونین در مغز می‌شود و کاهش این ماده طبیعی در بدن سبب مشکلاتی نظیر افسردگی، اختلالات خواب، و اختلالات حافظه می‌شود.

بدن HTP-5 را از تریپتوفان که یک اسید آمینه ضروری است می‌سازد و آن را تبدیل به سروتونین می‌کند که یک واسطه شیمیایی مهم مغزی است. این مکمل غذایی که به طور طبیعی در غذاهایی نظیر گوشت، ماهی،‌ تخم‌مرغ و لوبیا موجود است قادر به عبور از سطح خونی مغزی بوده و سطح سروتونین مغز را بالا نگه می‌دارد. منبع طبیعی این ماده گیاه Griffonia simplicifolia است.

منبع: تسنیم

طبع و خواص بکرائی در طب سنتی ایرانی و اسلامی|طبع بکرائی

طبع و خواص میوه بکرائی درطب سنتی ایرانی و اسلامی

خوش اندامی زنان و مردان با ورزش در طب سنتی

خوش اندامی در طب سنتی با ورزش و سالم خوری

17-خاصیت-حنا-سبز-سیاه-مشکی

حنا و هزاران خاصیتی که مردم نمی دانند.

رفع بوی بد دهان|درمان بوی بد دهان با طب سنتی

از شر بوی بد دهان خلاص شوید!

خواص دمنوش زنجبیل در طب سنتی|خواص دمنوش گیاهی زنجبیل|خواص دمنوش زنجبیل و دارچین

طبع و خواص دمنوش زنجبیل در طب سنتی + خواص دمنوش زنجبیل و دارچین

طبع-و-خواص-یونجه-در-طب-سنتی-ایرانی-اسلامی

خواص بی شمار یونجه در طب سنتی+ طبع، مضرات و مصلح

ضرورت افزایش تعداد پزشکان طب ایرانی

ضرورت افزایش تعداد پزشکان طب ایرانی

طبع و خواص آقطی در طب سنتی|خواص آقطی|مضرات و مصلحات آقطی

طبع آقطی سرد است یا گرم؟ خواص آقطی در طب سنتی+ مضرات و مصلحات