طب شناس
10 خاصیت شربت پرتقال در طب سنتی + طرز تهیه شربت پرتقال مجلسی||خواص شربت پرتقال

10 خاصیت شربت پرتقال در طب سنتی + طرز تهیه شربت پرتقال مجلسی

تاریخ انتشار: November 22, 2022

رای به این نوشته: 4.42/5 (419 رای)

شربت پرتقال یکی از نوشیدنی های پرطرفدار و خوشمزه است که فواید زیادی برای بدن دارد. این شربت را اغلب در وعده صبحانه یا میان وعده میل می کنند. پرتقال جزو میوه و مرکبات قدیمی است که رایحه بینظیری دارد و به همین دلیل وقتی از آن برای تهیه انواع خوراکی ها استفاده می شود، همه از خوردن آن لذت می برند.

پرتقال دارای مقادیر بالایی ویتامین C، ویتامین B، فسفر، آهن، کلسیم، پتاسیم، مس و... است. ویتامین C یکی از مهم ترین عوامل برای پیشگیری از بروز سرطان است  و پرتقال یک منبع غنی از این ویتامین می باشد. این میوه از خواصی همچون: تصفیه خون، سلامت کبد، مفید در  دوران بارداری، کاهش وزن و... برخوردار می باشد.

در ادامه این مطلب از طب شناس همراه ما باشید تا به طبع شربت پرتقال در طب سنتی، خواص شربت پرتقال در طب سنتی و همچنین طرز تهیه شربت پرتقال بپردازیم.

طبع شربت پرتقال در طب سنتی چیست؟

طبع پرتقال در طب سنتی سرد می باشد. اگر پرتقال از نظر طعم، ترش باشد طبع سرد و خشک اما اگر شیرین باشد طبعی سرد و تر دارد. مصرف این میوه برای گرم مزاجان مفید است. افراد سرد مزاج باید در مصرف این میوه احتیاط کنند و آن را با مصلحش مصرف نماید.

خواص شربت پرتقال در طب سنتی چیست؟

خواص شربت پرتقال
خواص شربت پرتقال

خواص پرتقال برای کودکان:

مصرف این میوه برای کودکان فواید زیادی دارد اما مهم ترین آن ها تقویت سیستم ایمنی بدن می باشد. طبق مطالعات انجام شده، پرتقال و شربت آن به تقویت سیستم ایمنی بدن به ویژه در کودکان کمک زیادی می کند. مصرف این میوه به کودکان که سیستم ایمنی ضعیف تری دارند بسیار توصیه میشود.

یکی از بهترین راه ها برای بهره بردن از خواص پرتقال در کودک خود این است که روزانه به او مقداری آب پرتقال یا شربت پرتقال بدهید. این میوه خاصیتی اسیدی دارد به همین دلیل بهتر است بین وعده صبحانه یا بعد از آن استفاده شود تا از بروز آسیب به معده پیشگیری شود.

پرتقال از خاصیت آنتی اکسیدانی برخوردار است که سبب افزایش مقاومت سلول های بدن کودکان در مقابل تشعشعات و رادیکال های آزاد می شود.

طرز تهیه شربت پرتقال مجلسی و خوشمزه:

مواد لازم برای تهیه شربت پرتقال:

طرز تهیه شربت پرتقال:

برای درست کردن شربت پرتقال خوشمزه باید حدود سه پیمانه آب را در ظرفی مناسب بریزید و روی حرارت قرار دهید. سه پیمانه شکر را به آب اضافه کنید و هم بزنید تا در آب حل شود. حدود نیم ساعت زمان دهید تا شربت به خوبی بجوشد.

دو کیلو پرتقال را کاملا تمیز بشویید و به وسیله چاقو پوست آن ها را جدا نمایید. بعد از گذشت نیم ساعت، کف های روی شربت را بگیرید و دو پیمانه آب پرتقال را به آن بیافزایید و حرارت را زیاد کنید که شربت مجدد به جوش آید.

پرتقال هایی که پوستشان را جدا کرده بودید در پارچه ای کاملا تمیز و نازک قرار دهید و گره بزنید. پارچه را درون شربت بگذارید تا کم کم شیره پرتقال به درون شربت برود، وقتی شربت به جوش آمد حرارت را کم کنید.

حدود نیم ساعت دیگر زمان دهید که شربت بجوشد. سپس پارچه را از داخل شربت بیرون بیاورید و در آبکش قرار دهید. زیر آبکش یک سینی بگذارید که آب اضافی پرتقال ها در سینی بریزد.

وقتی پارچه و پرتقال ها کاملا خنک شدند، پارچه را محکم فشار دهید که آب باقی مانده پرتقال ها خارج شود. آب به دست آمده را به شربت اضافه نمایید و حرارت را خاموش کنید.

اجازه دهید شربت خنک شود. اگر دوست دارید که رنگ شربت شما زیباتر باشد می توانید در پنج دقیقه پایانی کمی رنگ یا اسانس پرتقال به شربت اضافه کنید و هم بزنید.

در آخر، شربت پرتقال را در ظرفی مناسب بریزید و در یخچال قرار دهید. وقتی قصد استفاده از این شربت را داشتید کافی است کمی از آن را درون لیوان بریزید و با مقداری آب و یخ ترکیب نمایید و میل کنید.

مضرات شربت پرتقال چیست؟

پرتقال از خواص بیشماری بهره مند است اما ممکن است مصرف آن برای یکسری افراد که بیماری خاص دارند برخی مشکلات ایجاد کند.

مصلح شربت پرتقال در طب سنتی چیست؟

مصلح پرتقال در طب سنتی عسل، گلپر، نمک و گلنگبین می باشد. استفاده از این موارد به همراه پرتقال سبب تعادل طبع و بهبود خواص آن می گردد.

طبع و خواص عرق مرزه در طب سنتی|طبع عرق مرزه

عرق مرزه و همه آنچه باید در مورد طبع و خواص آن بدانید+ مضرات و مصلح

کنفرانس بین_المللی طب ایرانی

کنفرانس بین المللی طب ایرانی 31 خرداد تا 3 تیر- تهران

طب سنتی و اسلامی باید ذیل وزارت بهداشت باشد

لزوم قرارگرفتن طب سنتی و اسلامی ذیل وزارت بهداشت

طبع و خواص تربچه در طب سنتی ایرانی و اسلامی|طبع تربچه در طب سنتی

طبع تربچه از دیدگاه طب سنتی ایرانی و اسلامی+ خواص، مضرات و 3 مصلح ویژه آن

طبع و خواص بابا آدم در طب سنتی|طبع بابا آدم - خواص بابا آدم

طبع بابا آدم+ خواص و مضرات گیاه بابا آدم و 2 مصلح معروف آن

طبع و خواص کامفری یا همار طبی در طب سنتی|خواص کامفری

همه چیز درباره خواص کامفری یا هماور طبی یا سنفیتون

یک روش خوشمزه برای درمان گلودرد|درمان گلودرد با دسر لیموشیرین

شما هم این روزها احساس گلودرد دارید؟

همه چیز در باره خواص و طبع عرق شاتره در طب سنتی + 10 فایده عرق شاتره||طبع عرق شاهتره

همه چیز در باره خواص و طبع عرق شاتره در طب سنتی + 10 فایده عرق شاتره